Startavo Gargždų daugiafunkcio sporto centro statybos

Regionas

Daugiau nei dešimtmetį Klaipėdos rajono gyventojų lauktas projektas – Gargždų daugiafunkcis sporto centras – virsta realybė. Ketvirtadienį Dariaus ir Girėno gatvėje, Gargžduose, kur po pustrečių metų iškils moderni sporto salė bei baseinas, įkasta simbolinė kapsulė ateities kartoms, žyminti realių statybos darbų pradžią.

Rajono savivaldybės nuotr.

Lygiai prieš 4 mėnesius, lapkričio 9-ąją, Klaipėdos rajono savivaldybės su generaliniu statybos rangovu UAB „Infes“ pasirašė 29,2 mln. eurų vertės sutartis dėl Gargždų daugiafunkcio sporto centro statybos. Šiuo metu statybvietėje jau atliekami žemės darbai, kasama duobė baseinui, ruošiamasi pamatų įrengimui bei atliekami kiti darbai.

Per pustrečių metų nuo sutarties pasirašymo Dariaus ir Girėno gatvėje iškils šiuolaikiškas sporto ir pramogų kompleksas. Bus pastatyti du pastatai, sutvarkytas sklypas, įrengiant visas reikalingas komunikacijas, automobilių stovėjimo aikštelę, takus, viešąsias erdves.

Viename pastate bus įrengtas baseinas su SPA zona. Baseinas turės keturis 25 m ilgio takelius, tribūnas, rūbines, administracines patalpas, SPA zoną su pirtimis, sūkurine vonia. Baseinas bus su pakeliamu dugnu, kad čia galėtų vykti ne tik plaukimo, bet ir šuolių į vandenį nuo tramplyno treniruotės bei varžybos. Baseino dugno gylis sieks iki 4 metrų.

Kitame pastate bus įrengta universali sporto salė. Ji atitiks LKL reikalavimus – rajono krepšinio komanda Gargždų „Gargždai“, šiemet iškopusi į LKL, turės savo namus, kur galės treniruotis bei žaisti namų varžybas. Čia taip pat treniruosis ir varžysis rajono tinklininkai, salės futbolo komanda bei kiti sportininkai. O gyventojai turės galimybę stebėti aukščiausio lygio varžybas neišvykdami iš savo rajono.

Simbolinės kapsulės įkasimo ceremonijoje be rajono vadovų dalyvavo ir daugiafunkcį statysiančios UAB „Infes“ generalinis direktorius Arvydas Markevičius.

„Komanda yra tikrai suinteresuota pastatyti šį objektą kuo greičiau, tad tikimės, kad visi kartu su savivaldybe galėsime greitai priimti sprendimus, spręsti kylančius klausimus, užtikrinti finansavimą ir sparčiai judėsime pirmyn“, – sakė jis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

„Viesulo“ gimnastėms - visų spalvų medaliai

Gargžduose vykusiame Lietuvos meninės gimnastikos įrankių čempionate, kuriame varžėsi gimnastės iš Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos, uostamiesčio „Viesulo“ sporto centro gimnastės ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Pradėta Uosto direkcijos laivyno bazės statyba

Pietinėje Klaipėdos uosto dalyje, Marių gatvėje, prasidėjo Uosto direkcijos laivyno bazės statyba. Darbų pradžia paženklinta kapsulės su laišku ateities kartoms ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Sportas

Penkiuose Vakarų Lietuvos miestuose vyks sporto festivaliai

Kovo mėnesį sėkmingai finišavo antroji projekto „Aktyvumo zona – vaikų fizinio aktyvumo didinimas“ dalis, kurio metu buvo organizuojamos sportinės mankštos ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This