Konkursą dėl Jūrininkų poliklinikos statybos skelbs iš naujo

Svarbu, Sveikata

Klaipėdos savivaldybės administracija, konkurse dėl Jūrininkų sveikatos priežiūros centro statybos sklype Birutės g. 5E gavusi pasiūlymus, kurių kaina viršijo numatytą net per 50 procentų, ilgai ieškojo galimybės sudaryti sutartį, tačiau galiausiai pripažįsta, kad viešųjų pirkimų procedūras teks pakartoti.

Naujojo Jūrininkų poliklinikos pastato projektą sukūrė vilniečiai MB „Mes architektai“

Nors galima Jūrininkų poliklinikos statybos maksimali kaina viešai paskelbta nebuvo, tačiau pagal nustatytas procedūras pirkimo iniciatorius – administracijos direktorius – ją buvo nurodęs.

Administracijos direktorius Gintaras Neniškis teigia, kad gavusi tokius pasiūlymus savivaldybė buvo nusimačiusi didesnes lėšas šiam projektui, tačiau pasirodė, kad potencialaus rangovo, kurio pasiūlyta kaina jau buvo priimtina, kvalifikacija neatitinka pirkimo sąlygose nustatytų reikalavimų.

Tai patvirtino ir Vilma Marcinkevičienė, Viešųjų pirkimų skyriaus vedėja. Pasak jos, kitų konkurso dalyvių kainos vis tiek buvo per didelės. Tad konkursą teks skelbti iš naujo.

Tiesa, viešojo pirkimo konkursas buvo suskaidytas į dvi dalis. II pirkimo dalis – buitinių nuotekų tinklo statybos darbai su darbo projekto parengimu. Dėl jos taip pat rungėsi penki potencialūs rangovai. Ir su vienu iš jų sutartį savivaldybė pasirašys.

Ketvirtadienį savivaldybė paskelbė viešąjį pirkimą ir dėl šių abiejų objektų techninės priežiūros paslaugų pirkimo. Dėl poliklinikos statybos techninės priežiūros sutartį norima pasirašyti 2 metams, dėl nuotekų tinklų –  6 mėnesiams.

2019 m. sausį įvykusiam būsimo pastato architektūriniam konkursui buvo pateikta 12 darbų, kaip turėtų atrodyti naujasis objektas. Konkurso nugalėtoja išrinkta vilniečių mažoji bendrija „Mes architektai“ (projekto vadovas Dovydas Čipkus), pristačiusi projektą „Du kiemai”. Ši įmonė parengė ir statybos techninį projektą, kurio derinimas užtruko beveik metus.

2021 metų rugsėjo pabaigoje dar buvo tikimasi, kad Jūrininkų poliklinika bus pradėta statyti 2022 metais. Klaipėdos savivaldybės strateginės plėtros plane buvo įrašyta, kad naują polikliniką planuojama pastatyti iki 2023 metų.

10 Comments

  1. val

    ar mieste mazai senu pastatu kur galima irengti poliklinika??? kam statyti nauja ? kuom bloga buves rubliovo mokykla ? ten kabinetu iki siknos, nera tiek daktaru.

    Reply
  2. Sigitas

    Tai kad Klaipėdos miestas yra paniręs į letarginį-neveiklumo miegą jau ir taip yra aišku. Na o to viso letarginio neveiklumo kaltininkas yra būtent prie Klaipėdos miesto valdymo vairo esantis pedofilkregždininkų konservatorių ir klonuotujų liberalų darinių politiniai-partiniai kratiniai. Būtent jų ne profesionalumas, vadybos reikaluose nesusigaudymas ir priveda prie taip Klaipėdos miesto gyventojams reikalingais naujų švietimo ugdymo, vaikų darželių, gydymo įstaigų ; sporto aikštelių savalaikio nebuvimo. Jau nekalbant apie Klaipėdos miesto gatvių, kelių nuo auto kamščių katastrofiška ne išsprendžiama-įsisenėjusią problema. Tai argi už tokią Klaipėdos mieste esančią BETVARKĘ per rinkimus į Klaipėdos miesto mero postą galima balsuoti už tų pedofilkregždininkų konservatorių deleguojamą kandidatą? Aišku kad NE. Nes jų vedama PRO landsberginė politiką Klaipėdos miestui darė-daro ir toliau darytu ekonominę-socialinę ir ūkinę žalą. Per jų Klaipėdos mieste politinį gyvavimą pats miestas nepasidarė patraukliu, švariu, sportišku, žaliu. Jų vadinami politiniai siekiai tiesiog prasilenkia su dabar mieste esamais darbais. Todėl 2023 kovo d. 19 vyksiančiame antrame ture į Klaipėdos merus Klaipėdos gyventojus kviečiu balsuoti už A. Vaitku.

    Reply
  3. Klausimas

    O kodėl neparašoma, kokia šio gremėzdiško pastato kaina?

    Reply
  4. Rt

    Demagogas – demagogina. Gali kiek nori dėti pastangų, bet yra VT procedūros ir jos turi būti išlaikytos. Tai nebus nei greičiau, nei vėliau iš esmės tuščios kalbos!

    Reply
  5. klp

    Pigiai pasiulai statyti, o veliau samata galima ir kartais ispusti, juk Klaipedoje tokia praktika normali. Kaip cia si karta nesuveike???

    Reply
  6. T

    Apgailėtinas taupumas, viskas daroma pigiai ko pasekoje, kainą išauga tris kartus! Peršasi išvada, kad ten sėdintys valdininkai daro viską,kad jį išaugtų statybos eigoje. Galimi ryškūs susitarimai!

    Reply
  7. Deja

    I balą įkritęs sausas neišlipsi…, bėgimas vejantis gyvenimo traukinį…

    Reply
  8. Nojus

    Galvoju, kiek miestas prarado drąsiau skolinantis pigių pinigų ir už darbus gerokai pigiau mokant. Darbų kainos kyla, pinigai brangsta, o Klaipėda didžiuojasi kaip mažiausiai pasiskolinusi savivaldybė. Dabar gerokai sumokėsime už tokį „taupymą”. Kalbu ne vien apie šį projektą.

    Reply
    • ezys

      pritariu, krizes metais tas taupumas gal ir gerai buvo, bet jau kokie 6 metai kaip reikejo skolintis, kol buvo nemokamu pinigu. Deja infliacija kerta taupantiems ir gelbeja skolininkus.

  9. C7

    Šimtmečio mokykla bus baigta po 105 metų. Tai šimtmečio poliklinika gal bus baigta 2028…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos mero ir Tarybos nuveiktų darbų recenzija*

Atidžiau perskaičius Klaipėdos miesto savivaldybės pranešimą apie jos tarybos ir mero per metus nuveiktus darbus akivaizdžiai matyti bandymai figos lapu ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Atgimimo aikštės konkursas „pakibo“ dėl vieno dokumento

Nors kovo 7 d. Klaipėdos savivaldybė teigė, jog maždaug po mėnesio paaiškės, ar konkurso dalyvių pateikti pasiūlymai atitinka visus reikalavimus ir ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This