Kur ir kada balsuoti II rinkimų ture?

Konsultacijos

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) skelbia, kad 34 Lietuvos savivaldybėse kitą savaitę bus surengtas pakartotinis balsavimas. Tarp tokių savivaldybių patenka ir uostamiestis bei Klaipėdos rajonas.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Rinkėjai, kurie dėl įvairių priežasčių negalės balsuoti kovo 19 d., kviečiami pasinaudoti galimybe balsuoti iki rinkimų dienos. Pakartotinis balsavimas iš anksto bus organizuojamas kovo 14-16 dienomis nuo 7 iki 20 val. Balsuoti iš anksto bus galima visose Lietuvos savivaldybėse, taip pat ir tose, kuriose merai jau išrinkti.

Balsuoti iš anksto visoje Lietuvoje gali tik tie rinkėjai, kurie savo gyvenamąja vietą yra deklaravę savivaldybėse, kuriose vyksta antrasis rinkimų turas. Rinkėjams, kurių savivaldybėse merai jau išrinkti per I rinkimų turą, balsuoti nebebus galimybės.

Kovo 15-17 dienomis bus organizuojamas balsavimas ligoninėse, socialinės globos ir rūpybos įstaigose, kariniuose vienetuose, bausmių atlikimo vietose. Kovo 17-18 dienomis rinkimų komisijų nariai organizuos balsavimą rinkėjų namuose. Balsuoti namuose gali neįgalieji, neįgaliuosius namuose slaugantys asmenys, dėl ligos nedarbingi žmonės. Kaip ir anksčiau, taip ir šių rinkimų metu, balsuoti namuose galės rinkėjai, sulaukę 70 ir daugiau metų. Tie rinkėjai, kurie turi teisę balsuoti namuose, gali registruotis paskambinę numeriu 1855. Prieš I rinkimų turą balsuoti namuose užsiregistravusiems rinkėjams nieko papildomai daryti nebereikia.

Kovo 19-ąją, sekmadienį, rinkėjai savo pilietinę valią išreikšti galės savo rinkimų apylinkėse, kurios darbą pradės 7 val. ir balsavimą organizuos iki 20 val.

Balsavimas užsienyje savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose neorganizuojamas.

VRK primena, kad svarbiausias rinkėjo dokumentas einant balsuoti yra asmens dokumentas: Lietuvos Respublikos pasas, asmens tapatybės kortelė. Taip pat tinka ir kiti Lietuvos Respublikoje išduoti dokumentai, kuriuose yra rinkėjo nuotrauka ir asmens kodas: vairuotojo pažymėjimas,  diplomatinis pasas ir pan.

Teisę balsuoti savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose turintys Europos Sąjungos valstybių narių piliečiai kartu su savo asmens dokumentu turėtų atsinešti ir laikiną leidimą gyventi Lietuvoje. Kitų (ne ES) valstybių piliečiams kartu su savo asmens dokumentu reikės pateikti dokumentą, patvirtinantį teisę nuolat gyventi Lietuvos Respublikoje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Politika, Svarbu

Naujuoju meru bus Arvydas Vaitkus, derybos dėl koalicijos pirmadienį neprasidėjo

Sekmadienį, 20 val., duris užvėre 34-iose Lietuvos savivaldybėse dirbusios rinkimų apylinkės – prasidėjo balsų skaičiavimas antrajame rinkimų ture. Kad naujuoju ...
2023-03-20
Skaityti daugiau

Politika

Uostamiesčio ir Klaipėdos rajono mero rinkimuose balsuojama gana pasyviai

Sekmadienį, 7 val., 34-iose Lietuvos savivaldybėse, kur meras nebuvo išrinktas pirmojo turo metu, savo darbą pradėjo rinkimų apylinkės – vyksta ...
2023-03-19
Skaityti daugiau

Politinė reklama

Arvydas Vaitkus: susivienykime ir apginkime savo vertybes kovo 19 dieną

Pirmiausia tariu nuoširdų AČIŪ visiems, kurie pirmajame rinkimų ture Klaipėdoje balsavo už mane, „Ištikimi Klaipėdai“ komandą, padėjo mums iškovoti 8 ...
2023-03-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This