„Neptūne” šiemet rungtyniaus ir japonas

Sportas

Klaipėdos futbolo klubas „Neptūnas” skelbia, kad prie jos trenerių štabo prisijungė Dovijus Česnulis, per savo karjerą atstovavęs įvairioms amžiaus rinktinėms, o prie pačios komandos prisijungė keletas legionierių, tarp kurių – ir japonas.

„Sulaukęs pilnametystės išvyko rungtyniauti į futbolo šalį Vokietiją. Po metų praleistų Vokietijoje daug negalvodamas nusprendė, kad jo pašaukimas yra trenerio kostiumas, tad Dovijus pasinėrė į trenerio studijas vienoje iš britų salyno, o tiksliau Southemptono Solent universitete. Po to treneriui teko dirbti įvairiose futbolo akademijose Škotijoje ir Anglijoje. Turėdamas UEFA A trenerio licenciją su bendraminčiu nusprendė atidaryti savo akademiją rytų Anglijoje – Skantorpo (Scunthorpe) mieste, kurią pavadino – „Baltic boys“, kuri praeitą mėnesį atšventė savo pirmąjį gimtadienį. Akademijoje šiuo metu treniruojasi šešiasdešimt įvairaus amžiaus vaikinų ir merginų. Didžiausią savo trenerio karjeros dalį Dovijus praleido tokiuose britų akademijose, kaip – „Doncaster Rovers“, kuriose ne kartą teko varžytis ir su tokiais gigantais, kaip „FC Liverpool“ ar „Manchester United“ komandų akademijomis. Po daugelio metų praleistų užsienyje treneris nusprendė grįžti į tėvynę”, – rašoma klubo pranešime.

„Sužinojęs apie galimybę dirbti Valdo Trakio trenerių štabe net nedvejojau savo pasirinkimu. Komandos tikslai ir vizija yra aiški – rungtyniauti stipriausiame šalies divizione bei kautis dėl vietų europiniuose turnyruose. Prisijungęs iškarto pajutau komandoje puikią atmosferą ir profesionalumą klubo struktūroje. Tikiuosi, kad mums visiems kartu pavyks įgyvendinti užsibrėžtus tikslus ir pagaliau sugrąžinti aukščiausio lygio futbolą į Klaipėdos miesto centrinį stadioną“, – cituojamas D. Česnulis.

Anot klubo, lyginant su praėjusiu sezonu, komandos veidas labai nesikeis, nors pasikeitimų ir bus visose pozicijose.

„Neptūno” vartus gins ukrainietis Mykola Jaroševičius. Į Klaipėdą jis atvyko iš Čekijos, kur pernai atstovavo Trebovos „SKP Slovan Moranska” ekipai.

Komandoje liks kitas vartų sargas, pernai gerai užsirekomendavęs Dovydas Komža.

„Komandoje nebeišvysime ir E. Dusevičiaus. Rezultatyviausias praėjusio Optibet I lygos sezono gynėjas šiems metams yra numatęs kitų veiklų savo asmeniniame gyvenime”, – rašo klubas.

Į jo gretas įsilies dar vienas naujokas ukrainietis Denys Prytykovskyj. Beveik 28-erių futbolininkas visą karjerą rungtyniavo Ukrainos klubuose, trumpomis atkarpomis žaidė Švedijoje bei Lenkijoje, iš kurios ir atvyko į Klaipėdą. Futbolininko kelią pradėjo šalies flagmano Kijevo „Dinamo“ akademijoje. Iš žinomesnių klubų karjeroje – „Poltava“, Karpaty“ ir jau šiuo metu Rusijos okupantų užimtos Ukrainos dalies – Simferopolio „SK Tavrija“ ekipos.

Komandą sustiprino ir Nigerijos pilietybę turintis Fawzi Yahaya. Jam 21-eri, mūsų šalyje šis futbolininkas ne naujokas, pernai atstovavo A lygoje rungtyniaujančiai „FK Jonavai“.

„Aikštės viduryje nieko naujo. Komandos kapitonas A. Skurdelis ir toliau diriguos komandai aikštėje. Kompaniją jam palaikys O. Dovhiy ir iš Plungės atsikraustęs M. Rusys. Jis buvo vienas iš prioritetinių žaidėjų šiam sezonui. Plungės „Babrunge“ buvo svarbi mechanizmo detalė, neabejojama, kad ir uostamiestyje jis bus ne kitoks. Jo ir O. Dovhyi duetas per kontrolinius mačus tikrai atrodė simpatiškai ir užtikrintai. Vienas kitą aikštės centre „pasaugantys“ ir papildantys žaidėjai bus rimtas riešutėlis visoms I lygos komandoms. Ukrainos legioną Klaipėdoje dar labiau sustiprins saugas Artem Shcherbak. Gynybinio plano žaidėjas atvyko iš gimtosios šalies ir legionieriaus karjerą pradės Klaipėdos „Neptūne“. Savo neilgą karjerą praleido tik vietiniuose klubuose Mariupolyje. Vienas iš įdomesnių naujokų – Ken Murayama. Pirmasis „Neptūno“ istorijoje legionierius iš tekančios saulės šalies Japonijos. Greitas, veržlus ir universalus žaidėjas tikrai sustiprins puolamąjį ekipos potencialą”, – rašo klubas.

Anot  jo, užsimezgusi draugystė su Klaipėdos futbolo mokykla ir toliau gyvuos. Didelis būrys jaunųjų talentų iš futbolo mokyklos dalyvavo „Neptūno“ treniruotėse bei pasiruošimo sezono cikle. Dviems iš jų nusišypsojo sėkmė – klubo spalvas gins Vadimas Šulžickij ir Julius Vyšniauskas.

„Neptūno“ žaidėjų sveikata šį sezoną rūpinsis kineziterapeutas Robertas Tarozas.

Uostamiesčio futbolininkai sezoną pradės kovo 11-ąją. Pirmasis varžovas – ambicijų ir norų nestokojantis Vilniaus raj. „Transinvest“ klubas. Rungtynės Klaipėdos miesto dirbtinės dangos stadione – 15 val.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Sportas

„Neptūnas“ 50 minučių trileryje įveikė „Žalgirį“

Įsibėgėjusio Klaipėdos „Neptūno“ įspūdingo grožio trileryje, trukusiame 50 minučių, trečiadienį nesustabdė ir Kauno „Žalgiris“. Georgios Vovoro kariauna gausiai susirinkusių uostamiesčio ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Sportas

„Neptūnas“ kyla į penktąją vietą

Klaipėdos „Neptūno“ pasaka su Georgios Vovoru tęsiasi. Klaipėdiečiai šeštadienio vakarą namuose rezultatu 88:84 (20:27, 23:14, 31:22, 14:21) patiesė Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas

„Neptūnas“ tęsia pergalių seriją

Jonavos „CBet“ komanda pirmadienį turėjo progą nutraukti Klaipėdos „Neptūno“ penkių pergalių seriją Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“), tačiau Ąžuolio Tubelio vedama ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This