Lietuvą pagerbė himnu ir kovomis prie šaškių ir šachmatų lentų

Fotoreportažai, Sportas

Kovo 11-ąją – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną – galima smagiai paminėti ne tik įvairiose aikštėse ir renginiuose, bet ir sportiškai. Tai dar kartą buvo įrodyta Klaipėdos sportininkų namuose-muziejuje, kur šeštadienį vyko žmonių, turinčių negalią, šachmatų ir šaškių turnyras.

Organizatorių nuotr.

Šįkart pavyko suburti bendraminčių ratą iš Šilutės, Skuodo rajono, Gargždų, Kretingos ir Klaipėdos. Varžėsi 40 šaškių ir šachmatų atstovų.

Klaipėdos sportininkų namų-muziejaus kolektyvas surengė neįgaliesiems šventę, kurioje liejosi patriotiniai jausmai, buvo giedamas Lietuvos himnas ir prisiminta mūsų šalies šlovinga istorija.

„Nerealus jausmas visiems kartu susirinkti tokią svarbią Lietuvai dieną. Tokie renginiai išties suvirpina širdį ir padeda suprasti, kad mūsų šalies istorija ir Nepriklausomybė – labai svarbi ir reikšminga kiekvienam iš mūsų. Visi esame lygūs ir reikalingi šalies piliečiai. Mūsų šalies stiprybė – vienybė, bendrystė ir draugystė“, – akcentavo turnyro teisėjai Mindaugas Triušys ir Ilona Minevičiūtė..

Šaškių vyrų turnyro nugalėtojai:

I vieta – Anatolijus Zorinas (Kretinga, 6,5 tšk.)
II vieta – Benediktas Bagočius (Šilutė, 5,5 tšk.)
III vieta – Justinas Kubilius (Klaipėda, 5 tšk.)
Šaškių dailiosios lyties atstovių geriausiosios:
I vieta – Rita Narbutienė (Klaipėda, 4.5 tšk.)
II vieta – Kristina Kryžanauskaitė (Šilutė, 4 tšk.)
III vieta – Jūratė Kaulinytė (Klaipėda, 4 tšk.)

Šachmatų turnyro vyrų geriausiųjų trejetukas:

I vieta – Domantas Antužis (Gargždai, 4 tšk.)
II vieta – Linas Šamanskis (Klaipėda, 3,5 tšk.)
III vieta – Romaldas Kubilius (Klaipėda, 3 tšk.)

Tarp moterų šachmatininkių triumfavo Olga Michailova (Klaipėda, 3 tšk.).

Komandinėje įskaitoje tarp šachmatų atstovų didžiulę Sportininkų namų taurę iškovojo Klaipėdos kurčiųjų sporto klubas „Šermukšnis“.

Antri komandinėje įskaitoje liko Klaipėdos miesto aklųjų ir silpnaregių sporto klubo „Pamarys“ atstovai, treti – Klaipėdos „Žuvėdros“ nariai.

Tarp šaškių atstovų triumfavo pirmąją komandinę vietą iškovoję svečiai iš Šilutės, antri liko „Pamario“ nariai, treti – „Žuvėdros“ atstovai.

Turnyro dalyviai buvo apdovanoti Klaipėdos sportininkų namų prizais, medaliais ir taurėmis bei turnyro partnerių – „Biofarmacijos“ ir Klaipėdos baseino įsteigtomis dovanomis.

Turnyrą organizavo Klaipėdos sportininkų namai, Klaipėdos miesto lengvosios atletikos mokykla ir Klaipėdos miesto savivaldybė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Sportas

Kovo 11-ąją - kovos prie šaškių ir šachmatų lentų

Kovo 11-ąją Klaipėdos sportininkų namuose-muziejuje įvyko žmonių, turinčių negalią, šachmatų ir šaškių turnyras. Čia varžėsi 40 šaškių ir šachmatų atstovų. ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Sportas

Kovo 11-ąją - šachmatų ir šaškių turnyras

Valstybines dienas galima švęsti ne tik kultūros ar kituose renginiuose, bet ir besivaržant prie šaškių ar šachmatų lentų. Tokią tradiciją ...
2024-02-28
Skaityti daugiau

Spyglys

Steponai, kodėl taip pasikuklinai?*

Spyglys, pasiskaitęs apie akivaizdžiai konservatorių ir liberalų nupirktą teismo sprendimą, susijusį su šviesaus veido politikos naujoku Steponu Venckumi, visgi turi ...
2023-10-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This