„Klaipėdos energijos” vadovo paieškų rezultatai kol kas dar slapti

Svarbu, Verslas

Nors terminas pateikti dokumentus norintiesiems tapti uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos energijos” vadovu baigėsi jau penktadienį, įmonės valdybos pirmininkė Kristina Petraitienė sako, jog pretendentų skaičių ir ji pati žinos tik gavusi oficialų raštišką pranešimą iš atranką vykdančios bendrovės.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Tuo metu abu likę pretendentai į merus norėtų, jog nueinančioji valdžia nepaskirtų naujo šilumininkų vadovo, kuriuo ir vėl gali tapti Antanas Katinas. Jis patvirtino, jog dalyvauja paskelbtame konkurse.

„Atvira Klaipėda” jau rašė, kad „Klaipėdos energijos” valdyba, kurioje tuo metu buvo Savivaldybės administracijos Turto valdymo skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis ir UAB „Gren Lietuva” logistikos vadovas Rimantas Tenenė bei bendrovės finansų direktorius Kęstutis Jonkus, balsų dauguma (du prieš vieną) nusprendė, jog tuometinio įmonės vadovo A. Katino kadencija nebebus pratęsiama. Kaip pagrindinės priežastys buvo įvardintas aktyvesnių bendrovės veiksmų vykdant senosios katilinės Danės gatvėje konversijos projektą trūkumas, valdybos netenkino ir įmonės finansiniai rezultatai.

Šį klausimą vėliau svarstė ir įmonės Stebėtojų taryba. Balsams pasiskirsčius po lygiai ir lemiama tapus pirmininkės, Savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vėdėjos Ingos Kubilienės pozicijai, buvo nuspręsta, kad valdybos pozicija yra pagrįsta ir argumentuota.

Nors A. Katinas tokį valdybos sprendimą ir apskundė teismui, šis laikinųjų apsaugos priemonių nepritaikė, tad naujojo vadovo išrinkimo procedūros judėjo toliau – tuo ėmė rūpintis viešųjų pirkimu būdu išrinkta UAB „Delta Executive Search & Consulting”, savo paslaugas įkainojusi 7 260 eurų. Ji turi „Klaipėdos energijos” valdybai pateikti ir visą potencialių kandidatų sąrašą, ir trumpąjį, sudarytą įvertinus kandidatų atitikimą keliamiems reikalavimams, jų dalykinių ir bendrųjų kompetencijų vertinimą, motyvaciją ir kt.

Naują „Klaipėdos energijos” vadovą turėtų išrinkti atnaujinta įmonės valdyba – į ją vietoje atsistatydinusio E. Simokaičio ir ir įmonės finansų direktoriaus Kęstučio Jonkaus, dabar laikinai vadovaujančio „Klaipėdos energijai”, išrinkti Savivaldybės administracijos Urbanistikos ir architektūros skyriaus vyriausiasis specialistas Arūnas Smaguris ir Finansų skyriaus vedėja Kristina Petraitienė.

A. Smaguris nuo 2005-ųjų, kai baigė ketverių metų karjerą Savivaldybės administracijoje, dirbo „Klaipėdos energijoje”. Paskutinės jo pareigos čia buvo Tinklų tarnybos vadovas, iš jų specialistas pernai kovą pasitraukė šalių sutarimu. „Atviros Klaipėdos” duomenimis, jo paskyrimas į valdybą šiek tiek strigo ir pavyko tik iš antro karto, kai Stebėtojų taryboje balsai pasiskirstė du prieš keturis.

Naująją įmonės valdybos pirmininke buvo išrinkta K. Petraitienė. Pirmadienį paklausta, kiek gi yra kandidatų, norinčių vadovauti „Klaipėdos energijai”, ji teigė negalinti dar to pasakyti.

„Oficialią informaciją atrankos agentūra valdybai turi atsiųsti šios savaitės pabaigoje”, – sakė ji.

Pasak valdybos pirmininkė, termino iki kada turėtų būti išrinktas naujas vadovas nėra nusistatyta.

Tuo metu abu likę kandidatai į Klaipėdos merus – konservatorius Audrius Petrošius ir Arvydas Vaitkus – tiek „Atvirai Klaipėdai”, tiek vėliau pirmadienį vykusių debatų metų tvirtino, jog, jų nuomone, naujojo „Klaipėdos energijos” vadovo paskyrimas jau turėtų būti naujos miesto valdžios reikalas.

„Tai kas dabar vyksta yra negražu. Aš visiškai suprantu susisiekimo ministrą Skuodį, kai jis nušalino valdymo organus vienoje iš įmonių, kuriuos pirmtakas Narkevičius pačioje savo kadencijos pabaigoje paskyrė”, – teigė A. Vaitkus, neslėpęs, jog jo neįtikina pretenzijos, reikštos A. Katinui.

O pastarasis „Atvirai Klaipėdai” patvirtino, jog padavė dokumentus dalyvauti konkurse. A. Katinas nesiryžo komentuoti savo perspektyvų laimėti tik teigė, jog, jo nuomone, spręsti dėl naujo „Klaipėdos energijos” vadovo turėtų naujos sudėties įmonės valdyba, kurioje pagal geros valdysenos praktiką turėtų dominuoti nepriklausomi nariai.

1 Comment

  1. Jo

    Geras pretendentų sprendimas !

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Gegužę - pigesnė šiluma

Klaipėdos ir rajono gyventojams centralizuotą šilumą teikianti AB „Klaipėdos energija“ praneša apie paskaičiuotas gegužės mėnesio šildymo kainas. Teigiama esą jos ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This