Nutraukė Klaipėdos universiteto ligoninės vadovo konkursą

Svarbu, Sveikata

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) pranešė, kad nutraukė Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) vadovo išrinkimo konkursą.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Anot SAM, paraiškas jam buvo pateikę 7 kandidatai, tačiau tik keturi iš jų atitiko keliamus reikalavimus. Paklausimų dėl dalyvavimo konkurse ministerija esą sulaukė gerokai daugiau, tačiau didžioji dalis kandidatų nepateikė dokumentų.

Pasak ministerijos, dabar bus keičiami tokių konkursų reikalavimai kandidatams – didinamas vadovaujančios darbo patirties reikalavimai, tačiau sumažinami arba atsisakoma kitų reikalavimų. Pokyčiai esą daromi atlikus analizę, kuri parodė, jog esami reikalavimai sumažina potencialių kandidatų ratą. Ministerija tvirtina, kad pasikeitimai atvers galimybę konkursuose dalyvauti didesniam skaičiui vadovų, taip užtikrinant geresnę gydymo įstaigų valdymo ir vystymo kokybę.

Naujais reikalavimais didinamas būtinas vadovaujančio darbo stažas, tačiau atsisakoma reikalavimo jį turėti sveikatos apsaugos ar socialinių paslaugų sektoriuose bei universitetinių studijų ir mokslo srityje – kandidatais būti galės ir kitose srityse vadovais dirbę asmenys.

Kandidatai į universiteto ligoninės vadovo pareigas turės turėti bent 5 metų vadovaujamo darbo patirtį, mokslo laipsnį medicinos ir sveikatos mokslų bei socialinių mokslų srityse, ne mažiau nei 5 metų pedagoginio darbo universitete patirtį.

Apie tai, kad gali prireikti koreguoti konkurso sąlygas, sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys „Atvirai Klaipėdai” buvo sakęs po vasario 9-ąją surengtos KUL veiklos pradžią skirtos ceremonijos.

„Mane pasiekė pastebėjimai, kad konkurse, ko gero, buvo pernelyg dideli biurokratiniai reikalavimai dėl tam tikrų dokumentų. Tarsimės, galbūt pratęsime konkursą”, – tada sakė A. Dulkys, kuriam priklauso lemiamas žodis taps vyriausiuoju gydytoju.

Naujosios ligoninės dalininkais yra ministerija ir Klaipėdos universitetas. Laikinai įstaigai vadovauti pavesta iki tol Klaipėdos jūrininkų ligoninės vyriausiuoju gydytoju buvusiam Jonui Sąlygai.

INFORMACIJA

KUL oficialiai savo veiklą pradėjo šių metų sausio 2 d. Trys jos filialai – Klaipėdos ligoninė, Jūrininkų ligoninė ir Palangos reabilitacijos ligoninė – vienija beveik 3000 darbuotojų. Tai yra trečia pagal darbuotojų skaičių ligoninė Lietuvoje po Kauno klinikų ir Vilniaus Santaros klinikų. Naujoji gydymo įstaiga turės beveik 1800 įvairios paskirties gydymui skirtų lovų. Ligoninėje teikiamos stacionarinės, ambulatorinės ir reabilitacinės paslaugos. Įstaiga turi ir padalinį Švėkšnoje (Šilutės r.).

21 Comments

  1. Nuomonė

    Viskas pasikeitė, galimai valdantioeji prisiminė bescelerį apie gyvulių ūkį. Ten vyriausias buvo kuilys, taigi ir ligoninei reikia rimto žmogaus iš gyvulių ūkio, svarbu, kad būtų žmoga.

    Reply
  2. Meškinas

    … o kam KUL vadovui reikalinga turėti patirties sveikatos apsaugos ar socialinių paslaugų sektoriuose ? Piemuo ganęs galvijų bandą puikiausiai susitvarkys ir su kiaulių banda … Aišku : pirmykščiai būsimo KUL vadovo darbuotojai- ne galvijai ir , žinoma , KUL personalas – ne kiaulės . Bet vistiek …

    Reply
  3. vigilijus (anonimas)

    Tai jau tikrai. Buvusiam merui šilta vietelė ruošiama. Ne veltui KUL neseniai buvo suburtas pučiamųjų orkestras. Kovo 6d. buvo paskelbtas konkursas orkestro vadovo vietai užimti. Konkurso sąlygose įrašyta, kad pretendentai mokėtų groti pučiamaisiais ir turėtų bent 12 metų darbo stažą mero pareigose. Jau užsiregistravo 7 pretendentai.

    Reply
  4. Zose

    Kiek bedaro pakeitimu nieko iki galo,pav.siuntimu galiojimo laikas 180dienu ,neparasyta isakyme nuo kada ,parasyta 2023m,isakymas isleistas ne nuo sausio 1d,tada kaip suprasti, kaip nori taip ir galvok,nueini pas seimos gydytoja,sako negavome jokio nurodymo nuo kada tai gavau siuntima 2023
    .03.16 diena tada kiek dienu galios.pas akiu gydytojus eiles dideles neimanoma prisiregistruoti,matomai reikes ir vel registruotis ,laukti eiles pas seimos gydytoja,taip pat ir jiems trukdyti,jug pradedat ir uzbaikit,kas per velniava,vien pazadais maitinti kas begali uzbaigti sita…….

    Reply
  5. Manau

    Eis dulkys

    Reply
  6. Lietuvė

    Reikalavimai ligoninės vadovui ne didesni nei Respublikos sveikatos ministrui??? ?

    Reply
  7. Edvardas

    Tik Petrošius. Tik jis… Juk svirplių vabalėlių veisimas irgi medicina… Tegul šis vargšas vaikinas vadovauja visoms Klaipėdos ligoninėms tai bus jam lengviau nei meru dirbti…. Į pagalbą jam siūlau; konservatorių vicemerą tokį Barbšį. jam du kartus buvo interpeliacija siūloma.. Dabar jau liks be darbo. Bet jis tiktų… O kaip toks Kaveckas? Jis ilgai gydėsi KU ligoninėje tai tikrai supranta kaip reikia vadovauti… Ko čia laukti… Jie tik jie…

    Reply
    • Tik

      Petrošius , nes tik jis pažadėjo dar daugiau naujų modernių klinikų.
      Visos klinikos privačios, paslaugos mokamos , ne apmokamos ligonių kasos.

    • Xxx

      Už ka jus mums siūlot Petrošiu, kuom mes nusidėjom ligoninės personalas. Mes jau 40 metu prie breznevo dirbom.

    • Nuomonė

      Kam taip žiauriai tyčiotis iš minimų žmonių, kurie neturi jokio laipsnio ??? Anekdotas, keturi tinkami kandidatai, tai pasityčiojimas iš profesorių, taip gali pasielgti tik valdininkai su plūgo rankenomis kišenėse. Galimai kas nors atsirado iš gyvulių ūkio…

  8. Algimantas Kirkutis

    Universiteto ligoninės statusas įgalina Vakarų Lietuvoje palesti tretinių sveikatos paslaugų teikimo modelį. Tai svarbus naujas SAS plėtros kokybinis žingsnis. Darant jį universiteto statusas jungtiniai ligoninei suteikia galimybę palesti moklo, studijų ir pratikos vienovės sveikatos paslaugų kokybės gerinimo variklį. Tai svarbiausias daromos reformos tikslas. Iki šiol nėra aišku, kaip bus siekima šio tikslo. Koks KU, kaip antrojo steigėjo veiksmų planas? Paprastai yra prodžioje planuojama ir tik po to atliekami reformuojantieji SAS struktūrą veiksmai.

    Reply
  9. Hasts

    Jei atšauks konkursą, tai bus teisingiausias sprendimas grąžinkite viską į vietą !

    Reply
    • Ligonis

      Kaip Dulkys, neturėdamas tam kompetencijų, tapo ministru.

  10. ziggy

    Visi supranta,kad priimti sprendimai buvo nelogiski. Metas atsaukti ta mistini sujungima. Bus pigiau,sveikiau ir teisinga. Bet tam reikia tvirtu kabanciu….Ar jie yra pas politikus? Ir as be asmeniskumu.

    Reply
    • Ligonis

      Petrošius taip stengėsi

  11. Antanas

    O iki šiol visi vyr. gyd. tiko, kurie neturi kompetencijos? Apsidarykite kas vadovauja Klaipėdos ligoninėms ir poliklinikoms, koks mobingas tvyro ir viskas yra nutylima, kokios darbo sąlygos! Reikia visus statytinius atleisti ir skelbti naujus rinkimus vardan pažangios ir kokybiškos medicininės priežiūros kokybės.

    Reply
    • Kitas Antanas

      Apsičiupinėk, gal čia sapnas tavo…

  12. MArijus

    Ar tik ne pokyčiai konkurse daromi norint, kad įvairuotų reikiamas kandidatas 😀 ???

    Reply
    • Roma

      Na taip..gal koks geležinkelių vadovas nori tapti medikų vadovu…arba gamyklos vadovas..

    • Spėliojimas

      O gal jau buvusiam merui silta vietele ruosiama…

  13. Elvyra

    Isleiskite senukus i pensija p.Sąlyga ir p.Janusoni gauna pensijas eile metu ir vis pretenduoja i vadovu postus?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Valstybės lėšomis kompensuos naujus tyrimus ir procedūras

Sveikatos apsaugos ministerija informuoja, kad nuo gegužės 1 d. Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) lėšomis finansuojamų paslaugų sąrašą papildys nauji ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Spyglys

Jono Sąlygos paieškos savivaldybei kainavo 4235 eurus*

Už tai, kad prisikviestų žinomą mediką Joną Sąlygą vadovauti Klaipėdos miesto poliklinikai, savivaldybė sumokėjo 4235 eurus. Tiek mokesčių mokėtojams kainavo UAB ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Déjà vu: vėl kalbama apie mobingą ligoninėje (dar atnaujinta)

Valstybinė darbo inspekcija (VDI) pradėjo tyrimą dėl skundo, kad Klaipėdos universiteto ligoninėje (KUL) galimai vykdomas mobingas.  Šios įstaigos vadovas dr. ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This