Šeiko šokio teatro premjera: šokis iš širdies

Kultūra

Šeiko šokio teatras ir Recoil šokio trupė iš Danijos subūrė aštuonių šokėjų komandą, kad publikai pristatytų ritmo ir šokio sinergiją – šokio spektaklį „Sound of Five“. Kūrėjų ambicija – aštuonių judančių kūnų simfonija, nukelianti į visas jusles virpinančią garso ir vaizdo kelionę.

Organizatorių nuotr.

„Sound of Five“ sukurtas iš itin preciziško judesio bei skirtingų ritmų. Šokėjams duota užduotis – visus judesius kurti iš krūtinės srities. Kūrėjai tai vadina šokimu iš širdies. Iš čia atlikėjai kuria ritmus ir impulsą siunčia į visą kūną – lyg širdies plakimą. Spektaklyje kūnų kuriami garsai, taip pat ir širdies ritmas bei judesio garsas išplėtojami kompozitoriaus Mathias Friis-Hansen ir tampa muzikiniu takeliu. Rezultatas – jautri ir galinga garso ir šokio sinergija. 

„Ritmas ir šokis – vieni pagrindinių žmonijos vystymosi elementų. Juk ritmiškas judėjimas yra esminis vaiko kalbos ir koordinacijos ugdymo elementas, tad būtent šios pirmapradės jėgos valdo spektaklį. Kūrybiniame procese jas tyrinėju lyg archeologiniuose kasinėjimuose“, – spektaklio idėją pristato choreografė Tina Tarpgaard.

„Dažnai šokio spektakliuose muzika naudojama kaip fonas arba būdas emocinei išraiškai sustiprinti. „Sound of Five“ ritmas ir šokis yra lygiaverčiai partneriai, spektaklio metu vienas kitą veikiantys ir kuriantys. Naudojamos sudėtingos ritminės struktūros, kaip, pavyzdžiui, flamenkui būdingos įmantrus amalgamos ritmas, kurio taktą sudaro 12 kirčių. Choreografė į ritmą ir muziką žiūri kaip matematikė, su mokslininko mikroskopu. Scenoje dominuoja grynumas – tik kūnas, ritmas ir šviesa“, – danų choreografės braižą atskleidžia Šeiko šokio teatro meno vadovė Agnija Šeiko.

Spektaklio premjera – kovo 24 d. Kultūros fabrike Klaipėdoje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Klaipėdos lėlių teatre - šokio premjera suaugusiems

Kovo 21, 22, 23 d. Klaipėdos lėlių teatre vyks šokio ir šešėlių monospektaklio suaugusiesiems premjera „Kontūrai“. Tai – Klaipėdos lėlių ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

Kultūra

Klaipėdos lėlių teatras 2024-iesiems suplanavo dvi premjeras

Klaipėdos lėlių teatras skelbia, kad pirmoji jo šių metų premjerą vyks kovą. Tai bus lėlių (šešėlių) ir šokio monospektaklis suaugusiesiems ...
2024-01-31
Skaityti daugiau

Kultūra, Svarbu

Kultūrinė krizė: ministras žada kalbėtis su savivalda

Nuo praėjusio pavasario Klaipėdą valdantiems politikams nusprendus kardinaliai pakeisti kultūrinių projektų finansavimo tvarką ir taip sukėlus dalies kultūros bendruomenės nepasitenkinimą, ...
2024-01-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This