Klaipėdoje per dvi dienas jau balsavo 2,4 proc. rinkėjų

Politika

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) skelbia, kad pakartotiniuose merų rinkimuose per dvi išankstinio balsavimo dienas iš viso balsavo daugiau kaip 58 tūkstančiai rinkėjų. Tai yra daugiau kaip 4 procentai nuo bendro visų II rinkimų ture teisę balsuoti turinčių rinkėjų skaičiaus.

Ketvirtadienį, paskutinę išankstinio balsavimo dieną po pietų atėjusiems balsuoti teko net pastovėti eilutėje. Aurimo Martinkaus nuotr.

Aktyviausiai kol kas balsuoja Lazdijų rajono savivaldybėje gyvenamąją vietą deklaravę asmenys. Jų balsavimo aktyvumas pasiekė 9,5 proc. Pasyviausi kol kas yra Panevėžio rajono (1,43 proc.), Šiaulių rajono (1,5 proc.) ir Trakų rajono (2,34 proc.) rinkėjai.

Klaipėdoje, kur dėl mero posto kovoja konservatorius Audrius Petrošius ir Arvydas Vaiktus, per dvi dienas savo balsą atidavė 2,4 proc. rinkėjų. Klaipėdos rajone, kur grumiasi valstietis Bronius Markauskas ir liberalas Justas Ruškys, jau balsavo 3,13% rinkėjų.

Balsavimas iš anksto tęsiasi, jis truks iki ketvirtadienio 20 val. Klaipėdoje balsą galima atiduoti savivaldybės pastate esančioje Tarybos posėdžių salėje (Liepų g. 11).

Pakartotinio balsavimo rinkimų dieną – kovo 19-ąją – balsuoti bet kurioje Lietuvos savivaldybėje jau nebebus galimybės, rinkėjai turės atvykti į tos savivaldybės, kurioje yra deklaravę gyvenamąją vietą iki 2023 m. sausio 4 d., rinkimų apylinkes 7-20 valandomis.

VRK primena, kad rinkėjams einant balsuoti reikia pasiimti tik asmens dokumentą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Politika, Svarbu

Naujuoju meru bus Arvydas Vaitkus, derybos dėl koalicijos pirmadienį neprasidėjo

Sekmadienį, 20 val., duris užvėre 34-iose Lietuvos savivaldybėse dirbusios rinkimų apylinkės – prasidėjo balsų skaičiavimas antrajame rinkimų ture. Kad naujuoju ...
2023-03-20
Skaityti daugiau

Politika

Uostamiesčio ir Klaipėdos rajono mero rinkimuose balsuojama gana pasyviai

Sekmadienį, 7 val., 34-iose Lietuvos savivaldybėse, kur meras nebuvo išrinktas pirmojo turo metu, savo darbą pradėjo rinkimų apylinkės – vyksta ...
2023-03-19
Skaityti daugiau

Politinė reklama

Arvydas Vaitkus: susivienykime ir apginkime savo vertybes kovo 19 dieną

Pirmiausia tariu nuoširdų AČIŪ visiems, kurie pirmajame rinkimų ture Klaipėdoje balsavo už mane, „Ištikimi Klaipėdai“ komandą, padėjo mums iškovoti 8 ...
2023-03-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This