Klaipėdos regione plėtojama maisto atliekų surinkimui ir apdorojimui reikalinga infrastruktūra

Aplinkosauga

Nuo 2024 m. iš Klaipėdos ir Neringos gyventojų bus atskirai surenkamos maisto atliekos.

pxhere.com nuotr.

UAB Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras toliau plėtoja maisto atliekų apdorojimo infrastruktūrą. Šiuo metu vykdomas viešasis konkursas pastato, kuriame vyks maisto rūšiavimo procesai, statytojui parinkti.

Jau sudarytos sutartys ir dėl pagrindinių maisto atliekų apdorojimo įrenginių – rūšiavimo linijos ir depakerio – įsigijimo. Įrenginiai gaminami, bus atvežti ir sumontuoti naujajame pastate.

Rūšiavimo linija iš maisto atliekų srauto kruopščiai šalins į maisto atliekas patekusias netinkamas atliekas.

Naujoje maisto rūšiavimo linijoje Dumpiuose nuo priemaišų atskirta biomasė, kuri bus atiduodama konkursą laimėjusiems perdirbėjams. Tokiu būdu žmonių išmetami maisto likučiai pasitarnaus energijos ar derlingo komposto gamybai.

Kitąmet virtuvėje susidariusias maisto atliekas gyventojai turės galimybę išmesti į tam specialiai skirtus konteinerius. Klaipėdos daugiabučių namų gyventojai šiuos konteinerius ras komunalinių atliekų surinkimo aikštelėse, o individualių namų gyventojai šių metų pabaigoje gaus specialiai maisto atliekoms skirtus kibirėlius ir konteinerius.

Kaip tiksliai reikės rūšiuoti maisto atliekas, gyventojai bus informuojami atskirai. Kartu su konteineriu jie gaus rūšiavimo instrukciją.

Neringiškiai maisto atliekomis atsikratys 40-yje maisto atliekų surinkimui skirtų konteinerių, kurių išdėstymą Neringoje numatys savivaldybė.

Projektas „Maisto atliekų apdorojimo infrastruktūros sukūrimas Klaipėdos RATC“ yra finansuojamas ES Sanglaudos fondo ir UAB Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro lėšomis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Neteisingai rūšiuojantys atliekas gali sulaukti baudų 

Klaipėdos savivaldybės viešosios tvarkos skyriaus ir Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) inspektoriai pradėjo aplinkosauginius reidus – tikrinama, ar klaipėdiečiai ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Per parą - vos 15 susirgusiųjų COVID-19

Trečiadienį Lietuvoje buvo patvirtinta 15 naujų susirgimų COVID-19, iš kurių du žmonės užsikrėtė antrą kartą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Verslininkai vėl įrodė Neringos valdžios savivaliavimą  

Juodkrantėje įsikūrusi UAB poilsio namai „Ąžuolynas“ dar kartą teisme įrodė, kad Neringos valdžia nepagrįstai jai nesuteikia mokesčių lengvatų. „Atvira Klaipėda“ ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This