Aptarė smurto artimoje aplinkoje problemas

Kriminalai ir nelaimės

Per praėjusius metus Klaipėdos apskrityje buvo gautas 5461 pranešimas dėl smurto artimoje aplinkoje arba 78 pranešimais mažiau nei 2021 m. Ikiteisminių tyrimų pradėta 30-čia mažiau – 2022 m. – 884, 2021 m. – 914. Dėl melagingo specialiųjų tarnybų iškvietimo smurto artimoje aplinkoje atvejais administracinės teisenos protokolų surašyta nežymiai daugiau – pernai tokių buvo 98, 2021 m. – 89 protokolai.

Penktadienį Klaipėdos apskrities įvairių sričių – policijos, teismo, prokuratūros, vaiko teisių apsaugos, probacijos, krizių bei socialinės ir psichologinės pagalbos centrų specialistai, dirbantys su smurto artimoje aplinkoje problema, aptarė padėtį Vakarų Lietuvoje bei per 2022 m. nuveiktus darbus šioje srityje.

Tokie susitikimai, per kuriuos policijos pareigūnai ir socialiniai partneriai dalijasi patirtimi bei rekomendacijomis, teikiant pagalbą artimųjų smurtą patyrusioms aukoms, rengiami reguliariai, bent kartą per ketvirtį.

Policijos pareigūnų duomenimis, smurtas artimoje aplinkoje vis dar yra itin opi problema – policijoje tokio pobūdžio pranešimai yra registruojami bene dažniausiai.

2 Comments

  1. Klaipēdietē

    Akivaizdu kad teisingas komentaras akis bado ,kai kuriems ten dirbantiems,todēl jį reikia pašalint,jo negalima įkelt į vieša erdve,tai sumažintu tu kai kuriu ten dirbančiujiu darbuotojiu reputacija,”(vardais,pavardēm)”,neminēsim ,tai neetiška.Tai kai kurie ten ir nebedirba ,nes kai kurie pašalinti priverstinai iš tarnybos už tam tikras sakykim taip nuodēmes,bet kai kurie dar like ten ramiai dirba.Tai juk tik skaičiai,koks skirtumas viena gyvybē dēl smurto protrūkio artimoj aplinkoj bus daugiau ar mažiau ,tai juk tik statistika nevisiem aktualu.Taip galima pašalinti komentara kad visuomenē neskaitytu ,bet sužalojimu ir kai kuriu dokumentu bylojančiu apie smurta ,bei tam tikras patyčias patirtas tam tikrose įstaigose kreiptasi dēl smurto jų pašalinti neįmanoma jie like įrašuose.Bet šituos vīsus dalykus ,su turimais dokumentu kopijom ir vīsa kita medžiaga galima teisingai sudēdlioti tik kreipiantis į teisma su geru ,patyrusiu teisininku ,kuris tau padēs apsiginti ir nebijos ,tai pradētī narpliot.

    Reply
  2. Klaipēdietē

    Tai kur komentaras apie smurta,tai yra statistinius skaičius ir čigone pašalinot.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Tėvas sumušė 9-metę

Policija pranešė, kad trečiadienio rytą, apie 10 val., į Klaipėdos vaikų ligoninę buvo pristatyta ir dėl sumušimų paguldyta 2015 m. ...
2024-03-14
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Sužalota nepilnametė atsidūrė ligoninėje

Policija panešė, kad šeštadienio vakarą, apie 18.50 val., Klaipėdoje, Taikos prospekte esančiuose namuose kilusio konflikto metu, neblaivus 40-metis vyras sužalojo ...
2024-02-11
Skaityti daugiau

Veidai

Specialiosios parengties skyriaus viršininkas: „Kai pradėjau tarnybą vien apsauginis skydas svėrė apie 30 kilogramų"

Lietuvos policijoje yra tik penki Specialiosios parengties skyriai (SPS) – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio ir Šiaulių apskričių vyriausiuose policijos komisariatuose ...
2024-01-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This