Už gėjaus niekinimą – teistumas ir bauda

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmų nuosprendžiu pilietis G. B. nuteistas už tai, kad viešai niekino ir skatino neapykantą prieš žmonių grupę ar jai priklausantį asmenį dėl jo seksualinės orientacijos.

Anot teismo pranešimo, byloje nustatyta, kad G. B. socialiniame tinkle „Facebook” viešai po vieno vartotojo paskelbta nuotrauka, kurioje užfiksuotas dviejų besibučiuojančių vyrų vaizdas, parašė vulgarių žodžių ir keiksmų grandinės komentarus, kuriais pagal Lietuvos teismo ekspertizės centro specialisto išvadą nuotrauką įkėlęs asmuo yra niekinamas dėl lytinės orientacijos ir tokiu būdu skatinama neapykanta visiems homoseksualams.

Kaltinamasis teisiamojo posėdžio metu pripažino savo kaltę ir aiškino, kad viskas įvyko prieš daug metų, tuo metu buvo jauno amžiaus, todėl ir mąstė kitaip, negu dabar.

Nukentėjusysis nurodė, kad jis nuotrauką įkėlė pats iš savo profilio, nuotraukoje du besibučiuojantys vaikinai, vienas iš jų – jis. Nuotrauką įkėlė, nes tiesiog norėjo pasidalinti akimirka, be jokių kitų intencijų, nesitikėjo, kad ta nuotrauka kažką suerzins ir sulauks neigiamų komentarų. Taip pat nukentėjusysis pareiškė civilinį ieškinį, kuriuo prašė priteisti 500 Eur neturtinės žalos ir 500 Eur bylinėjimosi išlaidų iš kaltinamojo, kadangi jis dėl viešo neapykantos komentaro patyrė neturtinę žalą, komentaru buvo siekta viešai paniekinti ir įžeisti jį dėl jo lytinio gyvenimo ypatybių, skatinti viešą neapykantą jam ir visai socialinei grupei lytinės orientacijos pagrindu.

Skirdamas bausmę teismas atsižvelgė į tai, jog G. B. padarė vieną tyčinį nesunkų nusikaltimą, nukreiptą prieš asmens lygiateisiškumą ir sąžinės laisvę, iki šio nusikaltimo padarymo nebuvo teistas, nusikaltimą padarė būdamas nepilnamečiu (16 metų amžiaus), kaltę pripažino, todėl jam skyrė 376,5 Eur baudą. Taip pat nuosprendžiu nuspręsta iš dalies patenkinti nukentėjusiojo pareikštą civilinį ieškinį, jam priteista – 300 Eur neturtinei žalai atlyginti bei 500 Eur atstovavimo išlaidoms atlyginti.

Toks nuosprendis dar gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.

4 Comments

  1. Statistikas

    Danija civilinę partnerystę tarp vienodos lyties asmenų įteisino 1989 m., nuo 2012 m. įteisintos ir civilinės santuokos. Danijos gimstamumo rodiklis vienai moteriai – 1,67 vaiko, Lietuvoje – 1,61 (2020 m. duomenys). Čia nėra kažkokia išimtis, galite pavartyti ir kitų šalių duomenys. Nėra jokios koreliacijos tarp civilinės partnerystės ar santuokos įteisinimo tarp vienodos lyties asmenų ir gimstamumo rodiklių sumažėjimo. Tradicinio šeimos modelio populiarumas niekaip nėra veikiamas teisių suteikimu žmonėms, kurie, bet kokiu atveju, nekurs tradicinės šeimos.

    Reply
  2. Klaipēdietē

    Kur dingo tradicinē šeimos modelis,jei tokios nesamonēs vyksta.Tai tradicinēs šeimos modelis,greitu laiku bus galimai pamirštas ,kokia užaugs ateinanti karta,su kokiu požiūriu,su kokiom vertybēm,jei bus skatinama meilē tarp gējių,lesbijiečių,biseksualiu ir transvekstitu.Tai su kokiu požiūriu užaugs ateinanti karta ,su tokiu požiūriu į gyvenima.Tikriausiai toks skatinimas ,sujauks dalies jaunimo smegenīs,kad brestantis jaunas žmogus ,kaip asmenybē šitam chaose ,nebesuvoks koki gyvenimo būda pasirinkti ,kokiu keliu eiti ir īš tradicinēs šeimos ,beliks palaipsniui šnipstas ,kemšant augančiam žmogeliui ,tam tikras sampratas ,kur nebeliks tam tikru vertybiu ,tai yra pagarbos,supratimo,meilēs tarp vyro ir moters,tai yra kas būdinag mūsu tradiciniai šeimai.

    Reply
    • Aloyzas

      Tradicinė šeima – prasigėres smurtaujantis tėvas, nepatenkintas viskuo nuo valdžios iki žmonos. Žmona, kuri viena pati tvarkosi namie, prižiūri vaikus ir klausosi vyro blevyzgų. Vaikai, kurie gavo ne tik per ausį, ne kartą aprėkti dėl eilinių smulkmenų ir laukia nesulaukia kada varys lauk iš šitų namų gyventi į kitą miestą.

    • Vargšas jūs Aloyzai , užjaučiu

      jei tokioje šeimoje užaugote . Mano šeimos pavyzdys visai kitoks .

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Suimtas merginos išžaginimu įtariamas vyras

Klaipėdos apylinkės teismas ketvirtadienį patenkino prokuratūros prašymą ir trims mėnesiams leido suimti merginos išžaginimu įtariamą vyrą. Apie tai Eltai pranešė ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Mačete besišvaistęs klaipėdietis prieš teismą stos jau kitą savaitę

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmai praneša pradedantys nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje anksčiau ne kartą teistas klaipėdietis kaltinamas tuo, kad ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Sugėrovą sunkiai sužalojęs vyras siunčiamas už grotų

Klaipėdos apylinkės teismas praneša realia laisvės atėmimo bausme nuteisęs klaipėdietį, kuris, būdamas girtas, sunkiai sužalojo žmogų. Byloje nustatyta, jog kaltinamasis ...
2024-03-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This