Uostamiesčio ir Klaipėdos rajono mero rinkimuose balsuojama gana pasyviai

Politika

Sekmadienį, 7 val., 34-iose Lietuvos savivaldybėse, kur meras nebuvo išrinktas pirmojo turo metu, savo darbą pradėjo rinkimų apylinkės – vyksta antrasis rinkimų turas. Rinkėjai čia laukiami iki 20 val.

Tarp tokių savivaldybių patenka ir uostamiestis bei Klaipėdos rajonas. Uostamiestyje dėl mero posto kovoja konservatorius Audrius Petrošius ir Arvydas Vaitkus. Pastarasis pirmajame ture sulaukė 12 004 balsų (23,56 proc. nuo dalyvavusių rinkėjų),  A. Petrošius – 10 421 (20,45 proc.).

Martyno Vainoriaus nuotr.

Klaipėdos rajone į dvikovą rinkėjai pasiuntė valstietį Bronių Markauską ir liberalą Justą Ruškį, atitinkamai sulaukusius 10 678 (48,99 proc.) ir 4 090 (18,76 proc.) balsų.

Likus valandai iki rinkimų pabaigos uostamiestyje balsavo 33,76 proc. rinkėjų, o kartu su balsavusiais iš anksto aktyvumas siekia 38,84 proc. Klaipėdiečiai balsuoti eina šiek tiek mažiau pirmajame ture – tada 19 val. buvo balsavę 34,78 proc.

Klaipėdos rajone atitinkamai balsavo 24,87 ir 32,37 proc. Žemesnis rinkėjų aktyvumas nei Klaipėdos rajone fiksuojamas tik Šiaulių ir Panevėžio rajonuose. Klaipėda pagal aktyvumą yra septinta nuo galo. Šalies vidurkis šiuo metu siekia 34,41 ir 44,46 proc.

Vyriausioji rinkimų komisija primena, kad svarbiausias rinkėjo dokumentas einant balsuoti yra asmens dokumentas: Lietuvos Respublikos pasas, asmens tapatybės kortelė. Taip pat tinka ir kiti Lietuvos Respublikoje išduoti dokumentai, kuriuose yra rinkėjo nuotrauka ir asmens kodas: vairuotojo pažymėjimas, diplomatinis pasas ir pan.

Teisę balsuoti savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose turintys Europos Sąjungos valstybių narių piliečiai kartu su savo asmens dokumentu turėtų atsinešti ir laikiną leidimą gyventi Lietuvoje. Kitų (ne ES) valstybių piliečiams kartu su savo asmens dokumentu reikės pateikti dokumentą, patvirtinantį teisę nuolat gyventi Lietuvos Respublikoje.

26 Comments

  1. Auksinis kardas

    Miesto centras atrodo pašiūrės..ipatingai —-atgimimo aikštė.,šale esantis namai aptriuše,spalva išblukusi,mūras nutrupejes..siaubingai atrodo..reikia būtinai susitvarkyti..gėda nuo atvykusių svečių!

    Reply
  2. karlas

    petrosius pasirodo nemoka nei vienos uzsienio kalbos,,,,,:):):) , o Vaitkus moka 3 !!! , nu suprantama kad babkaes i savo kisene skaiciuoti , nebutinai sakyt one two ,three, uztenka ir viens du trys,,,,,,,,,,:):):)

    Reply
    • Rinkėjas

      Karlui mulkiui,DejaPetrošius kalba trimis kalbomis ,o vaitkus deja dviem kalbomis rusu ir lietuvių

    • Pamanyk tik..

      Lygtai Klaipėdos merui aglu k turi būti prioritetas.. Jūs visai,, nuo proto nušokot” su tokiu nesveiku fanatizmo šiai svetimšalių kalbai skleidimu. Geriau mokykitės mūsų lietuvių kalbos, nes kai kurių vietinių leftistinių ir besimaivančių piliečių šnektos jau neįmanoma klausyt

    • Meškinas

      Lietuvių kalbą turbūt moka … ar bent žemaitiškai… ?

    • Manau

      Karlai o pats kiek kalbų moki? Rusų tikrai moki, manau…

  3. karlas

    petrosius pasirodo nemoka nei vienos uzsienio kalbos,,,,,:):):) , o Vaitkus moka 3 !!! , nu suprantama kad babkaes i savo kisene skaiciuoti , nebutinai sakyt one two ,three, uztenka ir viens du trys,,,,,,,,,,:):):)

    Reply
  4. Prieš

    eidami balsuoti, dar kartą pagalvokite, kad vėliau netektų verkšlenti dėl guzo kaktoje, užlipus dar kartą ant grėblio ašmenų.

    Reply
  5. kiekvieno reikalas,ką rinksis,nekomanduokite

    Gėda skaityti, juk agitacija uždrausta,kas per nemokšos čia susirinkę.Nieka s jūsų neklauso,ką rinktis.

    Reply
  6. Anonimas

    Žmonės ne būkit abejingi, eikite balsuoti,.Kitaip jūsų balsai užrašys Svetimam žmogui, ne klaipėdiškių.Paskui ne reiks verkti kad narkomanų pilną,kainos kils, vaivorykštės vėliava visur

    Reply
  7. simona

    O kodėl A.Petrošius pirmame plane? Čia jo palaikymas?

    Reply
    • Martynas Vainorius

      Akivaizdu, kad politikė tamsta esat – visur sąmokslus tie sugeba įžvelgti. O kodėl Petrošius įrašytas aukščiau nei Vaitkus biuletenyje? Čia VRK jį palaiko? Kodėl jo plakatas kairėje, o ne dešinėje? Čia gal sąmokslas prieš konservatorius?

    • simonai

      Nemokate abėcėlės,nebaigėte mokyklos ar kaip? pasimokykite,sužinosite,kur P,o kur V abėcėlėje.

  8. PS14

    Manau, Klaipėda per pastaruosius metus atsigauna, iš uosto atgaunamos vis daugiau miesto centrinės teritorijos, priėjimo prie marių, šiose vietose nauji projektai, Memelio miestas, planuojamas pilies bokšto atstatymas už Jono kalnelio gyvenamųjų namų kompleksas. Kiek girdėjau planuojami nauji įvažiavimai į Klaipėda A13 tiltai / po žeminės pervažos pagerinančios susitiekimą. Aš manau atvirkščia Klaipėda po tikriausiai 4metų stagnacijos atsigauna, tiek nekilnojamasis gyvenamasis turtas, tiek infrastruktūra, tiek verslas. Taip pat matau vystomus projektus, viaduko Baltijos prospekte statymą, žiedinių sankryžų naikinimą, Regitros perkėlimą, Tilžės turgaus sutvarkymą, dešiniosios Danės krantinės sutvarkymas, Šiaurinėje dalyje kur dabar Senukai visos šios dalies sutvarkymą senų pastatų sugriovimą, buvo planas iš miesto centro patraukti didžiąsias taršiąsias įmones, po truputėli tvarkomą, Klaipėdos energija irgi kiek žinau po truputi mažėja. Manau mes einama geru keliu.
    MAN PATINKA KUR KLAIPĖDA EINA. TIKIUOSI PROJEKTŲ TĘSTINUMO, KAD IR KĄ IŠSIRINKSIM. Bet turiu ir savo kandidatą antrame rinkimų ture.

    Reply
    • Tikrai?

      Konservams prirašėt Budino pradėtus projektus, jie tik įsisavino. O Memelio miestas- ne konservų nuopelnas. Garbės ir sąžinės nerasta, bet iš konservų gerbėjų to tikėtis nereikia!

    • atsakymas PS14

      taip, yra tikrai gerų dalykų Klaipėdoje. Ačiū tiems, kurie pastebi šviesius dalykus. Ne viskas juoda mūsų Klaipėdoje.

    • Equalizer

      Aha, pastatys Memelio miesta, brangiai parduos butus, nes Lietuvoje idiotu pilna. Tada tie supras, kad šalia Klasco jiems dūmija ir prasidės, o kodel čia taip yra? Vėl prasidės populistai kelti vėliavas, nors čia bus turtingo rajono problema. Žmones galvokite ką perkate ir Uz kiek! Negali kainuoti brangiai ten kur vyksta į intensyvi krovą.

    • Algis

      Tikrai ne buvusio mero nuopelnas.Bega jaunimad is Klaipedos,nes dudorius tai kartai nieko nesukure.Tikekimes isrinksime jauna komanda,kuri dirbs Klaipedai

  9. Priminimui

    O Vaitkumi giliau pasidomėjai? Bet ką tas kaimas supranta, jei žemaitaičio vos neišsirinko!

    Reply
    • Atsakau

      Lenda dar viena pedopartijos arogantiška žinutė.
      Jūs galite sau leisti likusios Lietuvos žmones šunauja, kaimiečiai…..o kodėl jūs, konservatoriai, manote, kad kaimiečiai yra kvaili, lyginant su jumis, konservatoriška mąstysena?
      Jūs net nesugebame argumentuoti, jums tik gaunasi išvadinti kaimiečiais. Tas jūsų išsilavinimas labai jaučiasi dabartinės jūsų vyriausybės rezultatas.
      Taip kad susikiškite savo nemandagiâ aroganciją į savo neišmanėlišką tamsią vietą (kas, beje, irgi yra mėgstama jūsų partijos)

  10. Priminimas

    Po paskutinių įvykių Lietuvoje, kurie sukėlė ekonominę krizę, pakėlė iki debesų arogancija, atnešė cancel culture, įteisino „nelegaliai” narkotikus, suskaldė šeimos sampratą….
    Galų gale, taip partija trokšdama Klaipėdos, užkimšo visus stendus jaunuolio nuotraukomis, su užrašu „meras, kuris girdės visus ..” ar tikrai ši partija girdi visus??????!!!!!?????
    Atsakymas – NE KONSERVATORIAMS!
    Neįsileiskime velnią į mūsų miestą.
    Balsuokite atsakingai

    Reply
    • Julius

      Skamba kaip šeimų maršo agonijos kalbą. Sugalvoti faktai ir ko. 😀

    • Jo

      Pritariu Jums. O Juliumi pasivadinęs asmuo – konservų retorikos nešėjas, kabinantis etiketes už nuomonę. Komanda dirba, ar ne?

    • priminimui-gėda,šitoks tamsumas

      Švieskitės,niekas nieko neįteisino,nepriimti jokie jūsų pezalai kaip įstatymas.Gėda.didžiausia gėda,šitoks tamsumas.

    • Skaidrė

      Šitie rinkimai man įpatingai sudėtingi. Visgi už tarybinį aferistą ar vėl už konservatorių. Jei kokia nors moteris manęs paklaustų už kurio tekėti, už to kuris geria ir muša ar to kuris neištikimas ir muša? Sakyčiau-nei už vieno. Bet ji vistiek ištekės, o aš turėsiu susitaikyti su tuo, kad ji yra mušama. …ir meras bus vis tiek išrinktas ir man irgi reikės susitaikyti nes, pagal mane jie abu vienodo “gerumo”.

    • Bemoksliui patryjotui ,

      Petrošius su konservatoriais balsavo UŽ ! 2022-12 -15 ___Audringų diskusijų Seime palydėtas mažo kiekio kanapių dekriminalizavimo klausimas ketvirtadienį sulaukė reikiamo parlamentarų palaikymo ir įveikė antrąjį laiptelį – „už“ projektą balsavo 63, „prieš“ – 60, susilaikė du Seimo nariai. Tam, kad įstatymas būtų priimtas, DAR laukia paskutinis balsavimas Seime.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Sportas

Sporto mėgėjams – naujas stadionas 

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad šalia jai priklausančios „Gilijos“ pradinės mokyklos (Taikos pr. 68) atliekami paskutiniai naujo stadiono įrengimo darbai – ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This