Įspėja apie nepatikimus medicininius prietaisus

Sveikata

Valstybinė akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyba atkreipia dėmesį, kad viešoje erdvėje, o ypač socialiniuose tinkluose, dalijamasi informacija bei rekomendacijomis apie bendrovės „Lidomed-Bio“ gaminamus biorezonansinius prietaisus. Šie prietaisai nebuvo įvertinti pagal jiems taikomus reikalavimus, todėl negali būti platinami Lietuvoje, jie nėra tinkami ir gydymui, skelbia Akreditavimo tarnyba.

Reklamuojama, jog šie prietaisai neva padeda diagnozuoti organizmo būseną: atskirų organų veiklą, vitaminų ir mineralų trūkumą, limfos užterštumą, nustato galimus alergenus, atlieka organizmo veiklos korekcijos procedūras, tokias kaip skausmo ir streso mažinimas, kraujo ir limfos cirkuliacijos mažinimas ir kt.

Medicininę paskirtį turintys prietaisai priskiriami medicinos priemonių kategorijai, todėl turi atitikti Lietuvos ir Europos Sąjungos teisės aktų reikalavimus. Nei vienas iš minimų prietaisų nebuvo įvertintas pagal nustatytus reikalavimus, todėl negali būti teikiamas į Lietuvos rinką, platinamas ir naudojamas. Atsižvelgiant į tai, kad šie prietaisai neturi dokumentų, įrodančių jų medicininę paskirtį bei saugą, jie nėra tinkami nei ligų prevencijai, nei jų diagnostikai ar gydymui.

„Šie ir panašūs prietaisai platinami, naudojantis žmonių patiklumu ir viltimi pasveikti. Raginčiau itin kritiškai vertinti informaciją apie prietaisus, kurie padeda „stebuklingai“ pasveikti, o negalavimo ar ligos atveju pasitikėti ir konsultuotis su gydytoju“, pranešime pažymi Akreditavimo tarnybos vadovas Tadas Žentelis.

Patikrinus informaciją, skelbiamą internetinėse svetainėse, nustatyta, kad tokius prietaisus siūloma įsigyti paskambinus telefonu arba užpildžius anketą internetu. Ne visose internetinėse svetainėse pateikiama informacija apie jų platintojus (nėra platintojo pavadinimo, adreso, įmonės kodo). Dažnu atveju internetinių svetainių registracijos savininkas slepiamas.

Akreditavimo tarnyba nerekomenduoja įsigyti medicinos priemonių iš nepatikimų šaltinių, iš įvairių internetinių svetainių, kuriose nėra kontaktinių duomenų, pateikiamas abejonių keliantis apmokėjimo būdas.

Akreditavimo tarnyba ragina gyventojus būti itin atidžius, nepasiduoti vilionėms ir rekomenduoja prieš perkant abejonių keliančias medicinos priemones arba kilus klausimų susisiekti su Akreditavimo tarnybos Medicinos priemonių priežiūros skyriaus specialistais.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politikų tribūna

Eugenijus Gentvilas: „Ar Aurelijus Veryga nesustos, kol nemonopolizuos viso medicinos sektoriaus?"

Seime pristatomi Sveikatos apsaugos ministro (SAM) Odontologinės praktikos įstatymo pakeitimai, kuriais siekiama odontologų licencijavimą perduoti Akreditavimo tarnybai. Klaipėdietis Seimo narys liberalas ...
2019-05-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This