Karalius mirė: tegyvuoja karalius!

Nuomonės

Po trijų kadencijų iš eilės Klaipėda pagaliau turi naują miesto vadovą: buvusį merą Vytautą Grubliauską pakeitė Arvydas Vaitkus. Jam tai – pirmas kartas šiame atsakingame poste, kuris dar atnešė ir naujus, kur kas platesnius, nei buvo iki šiol, įgaliojimus bei didesnę atsakomybę prieš rinkėjus.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Gražus gestas: dar net nesuskaičiavus visų apylinkių balsų, buvęs A. Vaitkaus konkurentas konservatorius Audrius Petrošius atėjo jo pasveikinti. Iš vaizdo įrašo matyti, jog ką tik buvę priešininkai nebuvo itin nuoširdūs. Vienas per jėgą spaudė sveikinimo žodžiu, kitas per jėgą bandė šypsotis ir dėkoti. Suprantama: ypatingai džiaugtis nei vienam, nei juoba kitam, laimėtojui, nėra kuo: iš 124 954 rinkimų teisę turinčių klaipėdiečių į antrąjį turą balsuoti atėjo viso labo 50 172 rinkėjai, iš kurių 61,61 proc. balsavo už A. Vaitkų, 36,88 proc. – už A. Petrošių. Kitaip tariant, miesto merą išrinko viso labo 30 913 klaipėdiečių.

Visi kiti, kaip jau tampa įprasta Klaipėdoje, balsavo, gulėdami ant sofos. Pastarieji, žinia, yra ir patys aktyviausi kovotojai feisbukuose prieš visus ir viską. Irgi nieko naujo.

Tačiau realybė yra ta, jog naująjį merą ir naująją koaliciją miesto taryboje, kurią jis sudarys, teisę kritikuoti turės tik A. Petrošiaus rinkėjai, t.y. 18 502 klaipėdiečiai. Visi likusieji nei už merą, nei už būsimas (ne) naujoves nebalsavo, tad ir jų kritika skirta tik oro pavirpinimui, t.y. iš esmės bus niekinė. Tiesa, A. Vaitkaus rinkėjai po kurio laiko galės pradėti bambėti, jei pastarasis jų iliuzijų nepatenkins, jog, deja, eilinį kartą ne tą išsirinko…

Būsima koalicija miesto taryboje irgi didesnės intrigos nekelia, žinant, jog 8 vietas joje turės A. Vaitkaus vadovaujamo komiteto nariai, 7 – žemaitaitininkai, o pridėjus po tris valstiečių ir socdemų vietas, net nereikės liberalų pagalbos, nors anie, kiek teko matyti viešojoje erdvėje, prie valdžios lovio oi kaip veržiasi.

Naujovė taryboje bus nebent ta, kad nemaža dalis politikų – visiškai žali naujokai, kas tam tikra prasme net pagelbės naujajam merui: bus lengviau prastūminėti norimus sprendimus, balsuojant in corpore.

Šia prasme opozicijoje likusiems 7 konservatoriams irgi bus neblogai – galės viskam, ką priiminės naujoji taryba, prieštarauti ir kritikuoti. O ko jau ko, bet šito sugebėjimo iš jų neatimsi.

Tad karalius mirė – tegyvuoja karalius!

17 Comments

  1. Tonis

    Visai geri rinkimai, dabar svarbu, kad Vaitkus visus valdininkus padulkintų su kokia nors vėduokle. Idijotizmas, savivaldos įstaigos turi aptarnauti miesto gyventojus, o jie pirmadienį ir penktadienį dirba iš namų…Gal ne visai visi, bet su tuo susidūriau. tai patyčios iš žmonių. Puiku, kad Žemeitaitis lieka Vilniuje, turėsime savo ambasadorių.Nemanau, kad Petrošius pralaimėjo, jis gavo gana daug balsų, niekas tiek nesitikėjo. Žmogus dar tikrai nepasirengęs miesto valdyti, tegul pasimoko ir įrodo, kad jis moka dirbti. Jis čia su šutve suvėlė tas ligonines, kol kas tik suirutė, čia aš apie patekimą pas gydytojus… Vaitkus Klaipėdai, tai antibiotikai kartu su probiotikais, sėkmės jam.

    Reply
  2. Anonimas

    Straipsnis apie nieką.

    Reply
  3. Aldonė

    Ale, matai, teisingai, Palmira, rašai- žėk, kaip keikiasi savo vardus skepiantys. Nepatinka teisybė. Rašo gulėdami ant sofos ar kaip išsidrėbę? Konservatoriams pripažįstu rimtesnį laimėjimą- iki šiolei nebuvo net priartėję prie II turo. Varantiems ant Vaitkaus už, neva, rusiškumą – patikrinkit faktus, ar tikrai Petrošiaus mama rusė? Man įdomu ir tiek

    Reply
  4. Vytautas

    Nevykėliai tik tokius apgailėtinus tekstus gali peizalioti ! Nesugebate net pripažinti, kad jūsų, ponia, liaupsintas Petrošius prapylė rinkimus ir ne tik Klaipėdoje ! Žmonės išsirinko ką norėjo, o ponia toliau liaupsina savo konservatorius – fuuui ! Kur jūsų gerbiamoji žurnalistinis nešališkumas ??? Atėjo tiek kiek norėjo ateiti ir išrinko ! !!

    Reply
    • Palmira Martinkienė

      Kas ką liaupsina? Nesuvokiate, kas parašyta?! Apgailestauju…

  5. Apgailetini.

    Net 3 kadencijos!!! 12 metu verštis i posta kur mero algele visai nedidele,?? keista.?

    Reply
  6. ....

    Kodėl konservatorių Petrošius neliko dirbti miesto taryboje ? Vieną kartą pabėgo , dabar iš vis tik į merus kandidatavo . Tegul dirba , pamatytume ką sugeba ir kiek turi ar neturi ” vatos ” . Dirbančių tik ” liežuviu” niekada nerinksiu . Dergtis dėl pralaimėjimo sugeba tik realūs politiniai nevykėliai .

    Reply
    • Fui

      Kaip tu gnyda nusibodai,kasdien tos pacios frazes tas pats per tapati.

  7. Hasts

    Vatnykai išsirinko vatnykus, vatnykų miestas

    Reply
    • ....

      tik su vata galvoje , gali rašyti tokį komentarą ir galvoti esąs vertas valdyti miestą . Nevykėlis ir tiek 🙂 Nepamiršk pasikeisti pampersą vata galvoje dvokia .

    • Hasts

      Kuom geriau būti? Vatniku ar šurajeviečiu? Dar gerai pagalvočiau.

    • FM

      Eik paverk Šurajevui į klyną

    • Povilas

      Važiuok į Vilnių, ten tikrai ne vatnikai 🙂

  8. Palmiros horoskopas

    Tokiu pat principu buvo renkamas Grubliauskas – bobulyčių, renkančių Grubliauską, šįkart buvo mažuma. Viso labo 30 tūkst. – dar ne blogiausias rezultatas, kai buvo mažiau, viskas buvo gerai? Svarbu, kas iš konservų išslydo miesto valdymas – Grubliauskas pastaruosius 4 metus realios valdžios nebeturėjo – tik pinigus. Tikiuosi, kad imsime vytis Kauną ir nebenusileisime Šiauliams. Tikiuosi, kad dabar nebus svarbiausia visur įkišti savus, dalinti Klaipėdą į „savi-svetimi”. Gal ir keturių metų plovykla naujos mokyklos statybose pasibaigs.

    Reply
    • ziggy

      Prajuokinai,zmogau. Bet cia jums su tokia kose galvoje gyventi.

    • prasijuokinusiam

      Kas konkrečiai netinka? Patys faktai? Tik dergti kitus tesugebat ir nuo to pasikraunat?

    • Būtent

      Pritariu.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Sveikata

Pradės projektuoti poliklinikos rekonstrukciją

Uostamiesčio savivaldybė skelbia, kad netrukus bus pradėtas rengti Klaipėdos miesto poliklinikos kapitalinio remonto techninis projektas. Miesto savivaldybė jau baigė konkursines ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This