Pareigūnai aptiko nelegalų tabako fabriką (1)

Fotoreportažai, Kriminalai ir nelaimės
Avatar photoAtvira Klaipėda
2023-03-22

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai, bendradarbiaudami su policija ir Klaipėdos apygardos prokuratūra, Klaipėdos ir Kretingos rajonuose aptiko nelegalų tabako fabriką, kur falsifikuotos „Marlboro“ , „Prince“ ir „L&M“ cigaretės, ir sandėlį.

Sulaikyta 11 asmenų – Lietuvos, Rusijos ir Ukrainos piliečių. Aptiktos įrangos, cigarečių ir tabako žaliavos vertė – keletas milijonų eurų.

Tyrimą dėl Klaipėdos rajone galimai vykdomos neteisėtos veiklos – nelegalios rūkalų gamybos MKT pareigūnai pradėjo dar kovo pradžioje. Kovo 21 d. muitinės kriminalistai, padedant Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnams, atliko kratas dviejose Klaipėdos ir Kretingos rajonų vietovėse.

Kretingos rajone aptiktas šešėlinis cigarečių gamybos fabrikas su rūkalų gamybos linija (pajėgumai – iki 3 tūkst. vnt. cigarečių per minutę), taip pat – pakavimo, ventiliacijos įranga, o Klaipėdos apylinkėse – cigarečių ir tabako žaliavos sandėliavimo vieta.

Išankstiniais duomenimis iš viso rastos 768 dėžės (384 tūkst. pakelių) jau gatavos „produkcijos“ – „Marlboro“ , „Prince“ ir „L&M“ rūkalų falsifikatų, taip pat iki 30 tonų tabako žaliavos. Preliminariais vertinimais vien iš tabako žaliavos buvo galima pagaminti apie 30 mln. vnt cigarečių, kurių vertė siektų keletą milijonų eurų.

Dauguma iš sulaikytųjų darbavosi šešėliniame fabrike, ten pat ir gyveno.

Minėtas fabrikas buvo įrengtas ūkiniame pastate, siekianti užmaskuoti nelegalią gamybą, buvo imituojama aktyvi ūkinė veikla. Patalpos buvo gerai apsaugotos įvairiomis specialiomis priemonėmis.

Įtariamiesiems gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Žymos: | | | |

Komentarai (1):

Įrašo “Pareigūnai aptiko nelegalų tabako fabriką” komentarų : 1

  1. Algimantas parašė:

    O kur realizuojama produkcija, ar išsiaiškinta?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

VMG grupė ieško naujų darbuotojų

Tarptautinė investicinė VMG grupė didžiausiame Baltijos šalyse pramonės inovacijų parke Klaipėdos rajone ir Akmenės LEZ veikiančiose įmonėse iki metų pabaigos ...
2024-07-18
Skaityti daugiau

Regionas

Susidūrus keturioms transporto priemonėms, nukentėjo trys žmonės

Antradienio pavakare Kretingos rajone į eismo įvykį pateko keturios transporto priemonės, sužeisti trys žmonės atsidūrė ligoninėje. Reidas TV facebook nuotr. ...
2024-07-10
Skaityti daugiau

ELTA

Žemaitijos gimnazijos nesutinka su numatoma pertvarka

Nuo rugsėjo įsigaliojant reikalavimui turėti bent 21 mokinį III gimnazijos klasėje, Švietimo, mokslo ir sporto ministeriją (ŠMSM) pasiekė peticija, kuria ...
2024-07-09
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This