Remigijus Žemaitaitis atsisakys Tarybos nario mandato

Politika, Svarbu

Tik nedideliu skirtumu balsų į antrąjį Klaipėdos mero rinkimų turą nepatekęs Remigijus Žemaitaitis trečiadienį „Atvirai Klaipėdai” patvirtino, kad miesto Taryboje nedirbs, nors rinkiminės kampanijos metu kalbėjo priešingai.

Remigijus Žemaitaitis. Martyno Vainoriaus nuotr.

R. Žemaitaitis, skirtingai nei kiti du uostamiesčio mero posto siekę Seimo nariai – konservatorius Audrius Petrošius ir valstietė Ligita Girskienė – kandidatavo ir partijos sąraše į miesto Tarybą. Septynis mandatus partijai „Laisvė ir teisingumas” skyrę rinkėjai R. Žemaitaitį po reitingavimo paliko pirmoje vietoje su 2306 reitingo taškais.

R. Žemaitaitis „Atvirai Klaipėdai” trečiadienį popiet sakė, kad jau baigėsi apie porą valandų vykęs jo rajono partijos skyriaus pasitarimas, kuriame esą jau galutinai viskas išsisprendė, nors vakare dar vyks ir visos partijos prezidiumo posėdis.

„Neleido man palikti Seimo. Esminis argumentas yra tai, kad einant į valdančiąją daugumą reikia turėti ir Seimo narį. Taip pat norime išlikti parlamentine partija”, – aiškino politikas.

Paklaustas, ar nesijaučia apgavęs rinkėjus, jis tikino, kad dėl to dabar jaučiasi blogai, bet neva esminiai tikslai pasiekti – miesto valdyme nebus konservatorių, partija priėmė sprendimą Klaipėdoje atidaryti būstinę, kurioje dirbs ir jo patarėjas, tad klaipėdiečiai esą nebus palikti be dėmesio.

Taip pat R. Žemaitaitis tikino, kad pasilieka sau teisę atsiimti tokį mandatą, nes tai esą jau leidžia naujas teisinis reglamentavimas, o su vietoje jo į miesto Tarybą pateksiančiu Sergej Mažūga yra pasiektas toks susitarimas.

Vyriausioji rinkimų komisija „Atvirai Klaipėdai” patvirtino, jog R. Žemaitaitis sako tiesą apie tokį teisinį reglamentavimą. Jei jis atsisakytų ar netektų nesuderinamų pareigų (šiuo atveju – Seimo nario) ir kas nors iš į miesto Tarybą išrinktų partijos kolegų atsisakytų savo mandato, R. Žemaitaitis, kaip „pirmasis už brūkšnio” tokiu atveju galėtų pradėti dirbti miesto Taryboje.

Pasak R. Žemaitaičio, naujoji valdančioji koalicija bus iš trijų politinių jėgų – būsimo mero Arvydo Vaitkaus komiteto (8 mandatai), Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (3 mandatai) bei „Laisvės ir teisingumo” (7 mandatai). Miesto Taryboje iš viso yra 31 vieta.

Pašnekovo teigimu, dabar derinamos nuostatos, 10-15 pagrindinių darbų ir parašai po susitarimu esą gali būti padėti kitą savaitę. Postų klausimas, anot jo, kol kas nesprendžiamas.

Tą patį „Atvirai Klaipėdai” kalbėjo ir pirmu numeriu nuo valstiečių į miesto Tarybą išrinktas Jurandas Altuchovas. Tik jis nebuvo toks kategoriškas dėl to, ar koalicija negali būti platesnė.

„Kalbų dėl to dar yra”, – sakė jis.

Būsimas meras A. Vaitkus trečiadienį ryte „Atvirai Klaipėdai” teigė, kad „koalicija dar nėra aiški”. Kartu jis nepaneigė, jog greičiausiai naujosios Tarybos valdančiąją koaliciją kartu su komitetu „Ištikimi Klaipėdai” sudarys „Laisvė ir teisingumas” bei Valstiečių ir žaliųjų partijų atstovai.

„Logika yra tokia ir greičiausiai, kad su jais rasim sutarimą, lieka klausimas dėl kitų”, – sakė naujasis meras, davęs suprasti, jog į valdančiąją koaliciją greičiausiai nebus kviečiami tik konservatoriai.

15 Comments

  1. taigi

    Žemaitaiti,ar visi nariai tavo kaip barmenė su didele politine patirtimi.Ar tau negėda.ne veltui seime iš tavęs juokiasi.

    Reply
  2. Apgailetini.

    Spjauti i snukį tokių kandidatų rinkejams.

    Reply
  3. Anonimas

    Kas jam mėnedinės

    Reply
  4. G.

    dabar svarbiausia kuo daugiau babkiu nugrezt uz rankutes pakelimus miesto taryboj,lai kapsi i partjos ir savas kišenes… o i klp spes gryzt kai euro parlamenta rinks. jis cia juk zviozda 🙂

    Reply
  5. Fhn

    Prieš rinkimus Žemaitaitis, kuris tupėdamas seime Klaipēdai nieko nepadarė, didžiausių Lietuvos laikraščių antraštėse žibėjo, kad yra linkęs likti Klaipėdoje. O dabar? Barankos skylę ir Alyno padavėją jis Klaipėdai padovanojo, o per užpakalį rūrinami ir smegenų neturintys klaipėdiečiai tik džiaugiasi ir dėkoja, nes geriau bet kas nei koncervai.

    Reply
  6. Nerijus

    O kur to mėšlavabalio giminaitės,kaip ten „dirbs žmogui,miestui,parom be poilsio,nabagas”- o čia tik ne Meras ir nxy ta Klaipėda! Tai ir yra,kad „pirštai į save”- Rietavo turgus,savas biznis nuo mažų dienų,…mėšlas ir liks mėšlu!

    Reply
  7. Anonimas

    Vaitkus, Žemaitaitis ir Girskienė buvo vieno projekto dalys. Pastabesni žmonės tai per keletą debatų išsiaiškino. Koalicija galutinai patvirtino.

    Reply
    • ....

      Ligota fantazija nėra pastabumas .

    • Anonimas

      … kai nusiraminsit, logiškai pagalbokit su kuo galėjo tartis Ž. dėl tikslo pašalinti konservatorius. Nebent tikėjosi vienas pats daugumą taryboj laimėti 🙂 “ Paklaustas, ar nesijaučia apgavęs rinkėjus, jis tikino, kad dėl to dabar jaučiasi blogai, bet neva esminiai tikslai pasiekti – miesto valdyme nebus konservatorių, partija priėmė sprendimą Klaipėdoje atidaryti būstinę, …”

  8. Žameitaitis

    Išdūūūūrė! 🙂 O šiaip tai gėda už šių metų rinkimus Klaipėdoje, blogiau būti negalėjo.

    Reply
    • Anonimas

      Labai blogai-dugnas

  9. Baisuma

    Ir dar su tokiais melagiais formuoja koalicija ? busimas meras!?
    Nu zemiausias lygis pasiektas, ne kitaip

    Reply
    • Pavydėkite tyliai :)

      Apgailėtinai atrodote 🙂 Džiugu , jog klaipėdiečiai dar turi vertybių ir išsirinko politiką kuris atitinka jų vertybes , o ne ” mažo kiekio narkotikų dekriminilizatorius ” , 72 žmogas , be Šimonytės ” šūd….” , be bartusevičių ir šurajevų 🙂

    • Juze

      Tai kad ir patys tokie pat melagiai yra. Tai su kuo daugiau formuoti?

    • ezys

      >>>Pavydekite tyliai
      Priminkite Acas is kokios partijos buvo? 😉 😀

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Klaipėdoje rasis Paliatyvus vaikų dienos centras

Neilgai trukus sunkūs ligoniai savo namuose turėtų sulaukti didesnės medicininės pagalbos bei geresnės priežiūros. Palengvinimo, rūpinantis sunkiai sergančiais vaikais, gali ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

ELTA

Virtualioje platformoje ragina užduoti klausimus kandidatams į prezidentus

Iki prezidento rinkimų likus mažiau nei mėnesiui, politikos stebėsenos tinklas „Žinau, ką renku“ nuo antradienio gyventojus kviečia šalies vadovo posto ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

ELTA

Likus mažiau nei mėnesiui iki prezidento rinkimų – pokyčiai reitingų lentelėje

Iki šalies vadovo rinkimų likus mažiau nei mėnesiui, reitingų lentelėje – pokyčiai, vertinant kandidatų į prezidentus lyderius. Kaip rodo naujausia ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This