Aptartos jūrininkų rengimo ir saugios laivybos inovacijos

Uostas ir jūra

Ketvirtadienį Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje (LAJM) vyko tarptautinis renginys, kuriame aptartas socialinių ir inžinerinių naujovių plėtojimas, ruošiant jūrininkus bei siekiant užtikrinti saugią laivybą.

Organizatorių nuotr.

Prieš dvejus metus LAJM kartu su tarptautiniais partneriais iš Portugalijos, Bulgarijos ir Rumunijos subūrė komandą, kuri nusprendė skaitmenizuoti jūrininkų rengimą.

Tam pavyko gauti Švietimo mainų paramos fondo finansavimą pagal Erasmus+ strateginių partnerysčių programą. Dvejus metus partneriai intensyviai dirbo, analizuodami realius jūrinius incidentus ir avarijas bei jų pagrindu parengė skaitmenizuotą mokymosi platformą, kuri bus akredituota ir taikoma, rengiant jūrininkus tarptautiniu mastu.

„Dauguma avarijų jūroje įvyksta dėl žmogaus klaidos, o geriausias būdas nedaryti klaidų – pasimokyti iš kitų. Ši mokymosi platforma tuo ir unikali, kad joje pateikti realių įvykusių avarijų analizė ir sudarytos galimybės prisijungti iš bet kurios pasaulio vietos“, – pranešime pažymi A. Jankauskas, LAJM navigacinio treniruoklio vedėjas, ir vienas iš pagrindinių projekto vedlių.

Ketvirtadienį vykusiame renginyje ne tik buvo pristatyti projekto rezultatai, bet vyko ir mokslinė konferencija, kurioje pranešimus skaitė mokslininkai iš Rygos, Ispanijos, Ukrainos, Portugalijos, savo mokslinėmis įžvalgomis taip pat dalijosi ir LAJM tyrėjai. Be to, buvo pristatytos Ukrainos jūrų akademijų iš Chersono ir Odesos dėstytojų mokslinės stažuotės bei 10 parengtų mokslinių straipsnių.

Renginyje dalyvavo projekto partneriai, jūrinės industrijos bei akademinės bendruomenės nariai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Mieste, mariose ir jūroje vyks „Audros smūgis 2024“

Balandžio 22 d. – gegužės 10 d. Lietuvos kariuomenės Karinės jūrų pajėgos vykdys didžiausias 2024 metais organizuojamas pratybas „Audros smūgis ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Švietimas

Pradeda Jūreivystės mokyklos reorganizaciją

Praėjus porai mėnesių po Vyriausybės sprendimo Lietuvos aukštąją jūreivystės mokyklą (LAJM) padaryti Vilnius TECH padaliniu Klaipėdoje – Lietuvos jūreivystės akademija, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Rengs specialistus SGD terminalui

Trečiadienį tarptautinė energijos terminalų operatorė AB „KN Energies“ (KN), suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo laivo-saugyklos „Independence“ techninė operatorė UAB „Hoegh ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This