Arvydas Vaitkus teigia, kad koalicija gali būti platesnė, bet konservatorių ten nebus (atnaujinta)

Politika, Svarbu

Būsimasis uostamiesčio meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį „Atvirai Klaipėdai” teigė, kad būsimąją koaliciją gali sudaryti ir daugiau nei trys politinės jėgos.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pasak jo, kitą savaitę turėtų būti pasirašytas koalicijos susitarimas tarp jo vadovaujamo komiteto „Ištikimi Klaipėdai”, partijos „Laisvė ir teisingumas” bei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos. A. Vaitkaus teigimu, dabar yra paimta pauzė galutiniam programinių nuostatų suderinimui. Kartu esą tai nereiškia, jog prie koalicijos negali prisijungti ir kitos politinės jėgos, dėl to vis dar vyksta diskusijos.

„Visada deklaravau, kad esu atviras, tačiau ir paskutiniu rinkiminės kampanijos metu du pagrindiniai žmonių klausimai buvo, ką darysite su senamiesčiu ir kas bus su konservatoriais. Jų koalicijoje nenori matyti ir partneriai”, – sakė A. Vaitkus.

Trečiadienį Remigijus Žemaitaitis „Atvirai Klaipėdai” sakė, kad jungiantis į koaliciją bus pasiektas vienas esminių tikslų, jog miesto valdyme neliktų konservatorių.

Dar į naująją miesto Tarybą yra išrinkti trys socialdemokratai (dabartinis meras Vytautas Grubliauskas, jo pavaduotojas Arvydas Cesiulis ir Romaldas Sakalauskas) bei trys liberalai (Saulius Budinas, Edmundas Kvederis ir Saulius Liekis).

ATNAUJINTA. Tuo metu Seimo narys, buvęs Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos (TS-LKD) kandidatas Klaipėdos miesto mero rinkimuose Audrius Petrošius popiet pranešė, kad šios partijos komanda, atstovausianti miestiečiams ateinančius ketverius metus, priėmė sprendimą dirbti opozicijoje. Tokį sprendimą dar turės patvirtinti TS-LKD Klaipėdos skyriaus taryba.

Anot jo, egzistuoja skirtis su besiformuojančia valdančiąja dauguma, jos politinės etikos standartais, programinėmis nuostatomis ar pareiškimais.

„Nematome galimybės dirbti bendruose koaliciniuose dariniuose su politine jėga, kurios kandidatas Klaipėdos mero rinkimuose ir sąrašo vedlys Remigijus Žemaitaitis visą rinkiminę kampaniją grindė rinkėjų apgaudinėjimu ir visuomenės grupių priešinimu, nors pats sau nekėlė jokių politinės etikos standartų. R. Žemaitaitis, rinkiminės kampanijos metu užtikrintai teigęs dirbsiantis miesto Taryboje, jeigu būtų išrinktas, iškart pasibaigus rinkimams priėmė priešingą sprendimą – atsisakyti Klaipėdos miesto tarybos nario mandato”, – cituojamas A.Petrošius.

Anot jo, konservatoriai pritars kokybiškiems projektams, tačiau kritiškai vertins klaipėdiečiams „nepalankius ar miestui žalingus pasiūlymus”.

39 Comments

  1. Doras

    Kairieji Mažeikių už 1€ neatidavė, Ignalinos elektrinės ,Snoro banko neuždarė, auksinėmis palūkanomis 2008 metais nesiskolino,su Kinija ekonomikos neuždarė, narkotikų ir gėjų nekiša . Tai esmė. Ne pagal metus ,bet pagal darbus sprendžiama. Jei ne konservų nusikaltėliški sprendimai ištaškant ir naikinant Lietuvos turtą ,gyventume kaip danai ,švedai ar vokiečiai

    Reply
    • taigi

      Šitas beraštis,neišsilavinęs žmogysta net nesuvokia, kad 50 metų buvome okupacijoje…Kokia gėda skaityti jo pezalus.

  2. Kestas

    Tas meras dirbs tuos 4m.,kaip paskutinius grubliauskas.Jaunimas begs is Klaipedos,nes jiems nera net kur pramogauti.Cia tik Akropolyje gali susitikti.Vaitkus dirbs uosto verslininkam

    Reply
    • Kestui

      Kiek galima? Kaip sugedusi plokštelė komentuojate vieną ir tą patį. Nesugebate susitaikyti su pralaimėjimu?

    • Laima

      Ką čia kiekvieną kartą gasdinate,bėgs jaunimas iš Klaipėdos,nu ir tegul bėga,čia naujiena kokia. Tegul Vaitkus įrodo ką prižadėjo ir grįš tas jaunimas ne tik iš Vilniaus,bet ir iš Dituvos bei Šernų sodų?

  3. Darka

    Niekam tie pedokonservai nepritars, kad ir kokie geri tie pasiūlymai ar idėjos būtų. Gausit pagalių į ratus tiek, kad maža nepasirodys. Pedopartija sugeba tik griauti, kenkti, vogti, naikinti.

    Reply
    • T

      Čia apie save?

  4. ziggy

    reiketu padaryti str kopija ir po kokiu metu ja is naujo ikelti. Butu puiku palyginti kaalicijos darbos, deklaracijas ir paklausyti isrinktu veikeju tarpusavio bendravimo. Tik ar taip bus? Kazkaip atrodo, kad i Klp taryba isrinkti asmenys pamirso kazka esminio;- savo interesus reikes derinti su miestelenu norais ir pageidavimais. O tai nera tas pats. Pabaigai;- gal man gali kas nors priminti, kuriuo cia laikotarpiu Klp buvo absoliuti koncervu dauguma ir kada jie valde Klp miesta ? Kuriais metais ir kuriame amziuje?
    As tokio laikotarpio nezinau ir neprisimenu. Neprisimenu tokio mero ir tokios tarybos.

    Reply
    • Ziggui

      Per praėjusius mero ir tarybos rinkimus , konservatoriai , po pirmo turo išreiškė palaikymą liberaliam Grubliauskui ir konservatoriai su liberaliu komitetu tapo tarybos dauguma . Gavo pareigų , pvz Dobranskis , komitetų vadovai…… konservatoriai su Grubliausko liberalaus komiteto nariais iki šiandien buvo tarybos dauguma . Nežinojote ?

    • 100%

      Klaipedoje konservatoriai niekada nebuvo valdžuoje!

    • 100% ar tikrai ?

      Pažiūrėkite į tarybos narių pavardes . Jie buvo visada ,o iki vakar ir tarybos daugumoje ! Kaveckis , Petraitis , Barbšys , Dobranskis ir t.t. Kodėl nieko nežinote ? ?

  5. Rima

    Žemaitaičio sprendimas pasitraukti iš naujos tarybos-teisingas sprendimas. Patikėkite. Jau net dabar saldu pagalvojus kas laukia kai kurių veikėjų. Turiu priminti naujai iškeptiems politikams – jie bus taryboje, kad atstovauti gyventojus, o ne savo verslus!

    Reply
    • ???

      O kodėl savo verslo neatstovauti?

  6. Teisiama

    Su teisiama liberalų partija?

    Reply
  7. ramunė

    Mums konservuotiems su trąšų ir metalo laužo oli garchais ne pakeliui.

    Reply
  8. Reikėtų

    bendradarbiauti, dirbti kartu miestui, jo žmonėms, nežlugdyti smulkiojo verslo, ūkininkų, o ne kurti opoziciją ir trikdyti/trukdyti bendrą darbą.

    Reply
    • Kaip suprantu

      konservatoriai nėra nei kuriantys nei vienijantys .

    • Su kuo?

      Su konservais .? Nejuokinkit voverių

  9. plius minus

    Pagyvensime, pamatysime . Daug čia jų matėme, vienas už kitą gražesnis.

    Reply
  10. Puiku ,

    koalicija be konservatorių . O konservatoriai vėl ieško ” kaltų ” ir dabar susijaudino , kad Žemaitaičio nebus taryboje ? 🙂 Kas Petrošius jaučiasi apgautas ? Ar susijaudino dėl ” apgautų ” Žemaitaičio rinkėjų ? 🙂 Rūpinkitės savimi 🙂 Nesistebiu dėl konservatorių pralaimėjimo :)))

    Reply
  11. Anonimas

    Žemaitaitis puikiai žino, kad iš galinės sodynės vairuos Klaipėdą taip, kaip jam atrodys geriau. To bijodamas Vaitkus, nes aiškiai negali tikėti to pliurpalo pažadais, ir kalba apie socdemų, gal ir liberalų atsiviliojimą į koaliciją. Žemaitaičio šutvė, valstiečiai, socdemai – miestą valdys šita grupuotė, pasveikinkim vieni kitus.

    Reply
    • anonimui

      Neleisk čia savo putu dėl Žemaitaičio šutvės ir valdymo,dar nepraėjo valdymo kadencija.O tavo dudoriaus šutvės valdima jau psmatėm kaip per tris kadencijas sukniso Klaipėda kaip ir Vilniovskas caras.

    • Anonimas

      Tai jūs Alyno padavėjoms guoskitės, ten pat ir proveržius užsisakysit 🙂

  12. KAALYCIJA BE JAUNŲJŲ KOMUNISTŲ KLAIPĖDOJE NEGALIMA!

    Būtinai prie raudonai-žaliojo Vaitkaus kaalycijas reikia prijungti jaunuosius komunistus -Grubliauskas ir Cesiulį. Ir Budinui joje turėtų atsirasti vietos.

    Reply
    • Taigi

      konservatoriai nuolat rėmė tuos liberalius miesto taryboje 🙂 Per buvusius rinkimus prieš antrą turą konservatorius Barbštys skubėjo spausti ranką ir reikšti palaikymą Grubliauskui . Konservatorių remiami liberalieji virto socdemais ? 🙂

  13. Juokinga

    Išsirinko Klaipėdos žmonės merą :)))) dabar galės ir turėt. valstiečiai + žemaitaitis. Tik juokas ima ir gailestis

    Reply
    • Ne ne

      juokinga , kada komentuoja nesusivokiantys kas ir kaip vyksta politikoje .

    • To Ne ne

      Čia tikriausiai apie save :)) Nes man aiškiau nei aišku. Buvo aišku jau ir prieš rinkimų pabaigą, tik gaila, kad dauguma
      žmonių nenorėjo to matyti. Nors buvo akivaizdu. O dabar, kai rinkimai praėjo, viešos naujienos tai tik patvirtina, kad būta komiteto grupuotės susitarimų ir tam tikrų nesąžiningumų. Tiesios šaukia straipsniai apie tai. Išrinktas rezultatas Klaipėdai, vaje :))

    • Ne ne

      rinkimų pabaiga visada yra tokia pati . Po pirmo turo , kas turi bendrų , dabar madingai vadinamų ” vertybių ” ir reiškia palaikymą antro turo dalyviams ! Konservatorių ” rinkimai ” buvo atvirai politiškai agresyvūs ir vaidino ” jaunus nugalėtojus ” ….deja, o po pirmo turo , dar labiau išryškėjo ” etikečių ” kabinimas ” oponentui ir ko pasekoje turime dabartinę koaliciją . Man ji patinka . Linkiu sėkmės . Konservatoriai ir dabar nesugeba suvokti ” kas kaltas ” dėl jų pralaimėjimo . Žemaitaitis ir jo rinkėjai kaip supratau ? 🙂 Linkiu konservatoriams politinio žlugimo iki kol nepradės gerbti ir kitų partijų ar ne partijų kandidatų ir rinkėjų .

    • To ne ne

      Reikia remtis faktais, o ne bobučių pliurpalais. Man juokingiausia, kad tokie kaip jūs nuolat virkauja kaip blogai Lietuvoj, Klaipėdoj gyventi, bet bslsuojat už korumpuotus politikus. Ir vėl verkiate.
      Visų pirma, Vaitkaus, žemaitaičio rinkiminės kampanijos buvo pagrįstos gąsdinimu konservatoriais (nes tik tokie purvais besidrabstantys jums ir patinka).
      Antra, Vaitkaus buvo rinkimų kampanija didžiausia Klaipėdoje. Man kyla klausimų, iš kokių pinigų? Kas tokiom sumom jį rėmė, kad tiek reklamos galėjo sau leisti?

    • Ne ne

      aš labai atsakingai atiduodu savo rinkimų balsą 🙂 Visada domiuosiu ir žinau kas vyksta miesto taryboje ar kaip seime balsuoja seimo nariai . Manęs nereikia gąsdinti konservatoriais , aš puikiai matau jų ” vertybes ” ir kaip seime už jas balsavo konservatorių kandidatas Petrošius . Aš prieš mažo kiekio narkotikų dekriminilizavimą , prieš 72 žmogas ir t.t. Mano vertybės sutampa su pono Vaitkaus vertybėmis su LVŽS vertybėmis . Taigi , nesijaudinkite . Man patinka išrinktieji į miesto tarybą klaipėdiečiai . O kas dėl pinigų , gal pradėkite skaičiuoti savų partijiečių ? 🙂 Manau viskas yra deklaruota . Ar jūs nepasitikite VRK ?

    • Ne ne

      aš ir remiuosiu faktais , o ne bobučių pliurpalais . Po pirmo turo savo palaikymą konservatoriams pareiškė liberalas Gentvilas , o Vaitkui – Laisvė ir teisingumas bei LVŽS 🙂 Rinkimų pabaiga visada tokia pati , su išreikštais palaikymais 🙂 Nežinojote ?

    • To Ne ne

      Žinok ne, nesueis. Tas teigimas apie tai, kad konservatoriai neva etiketes klijuoja ar kažkaip prieštaringai komunikuoja oponentų atžvilgiu. Iš šono galiu pasakyti – ką konservatoriai komunikavo – dar labai gražu ir diplomatiška. Iš esmės, nieko
      blogo nepasakė.

      Žiūrėjau debatus, stebėjau komentarus paties Vaitkaus, Žemaitaičio, Girskienės ir kt. – baisu. Jautėsi susivienyjimas ir jų komunikacija buvo ypač agresyvi, pastovus kabinėjimasis ir net gausus epitetų klijavimas. Per debatus ypač jautėsi arogancija, agresyvumas, pakeltas balso tonas, emocijų negebėjimas suvaldyti ir labai didelis kabinėjimasis iš p. Vaitkaus Petrošiaus atžvilgiu. Pažiūrėkite debatus dar kartą. Tada pamatysite, kas čia kabinėjosi iš tiesų.

      O dėl bendrų vertybių, kai po pirmojo turo remia kas ką – Girskienė prieš taršą (pagrindinis jos šūkis pirmame ture) ir dar komunikacija prieš Vaitkų buvo, o po antro turo palaiko Vaitkų? Ir Karbauskis seni draugai su juo. Kaip sakoma: Sutapimas? Nemanau 😉

      Neįtikinsit. Būkit su savo nuomone, palaikot, ka palaikot, bet po kiekvienu komentaru nebūtina atsakyti visiems čia, kas nepalaiko
      dabartinės valdžios. Pradėkit nuo pagarbos ir jūs – kito žmogaus nuomonei.
      Aš matau, kaip čia yra. Išrinkta valdžia nieko gero. Skaldo visuomenę, nevienija. Turit, ka norėjot turėti ir kuo patikėjot.

    • Ne ne

      jūs ir dabar komentuojant bandote mane auklėti , o ne suprasti ką aš rašau . Jei aš rašau ,jog žinau kas ir kaip kalba ar balsuoja , jūs man siūlote pažiūrėti debatus ? Jūs nesuvokiate kokiais argumentais kalbama pirmame ture ir kokie yra palaikymo argumentai ? Kol bus ” prievolė ” visiems rinkėjams ” palaikyti ”
      tik konservatorius , tol prielankumo rinkimuose nelaukite . Aš niekada nebalsuosiu . Sėkmės galvojant ir strateguojant .

    • to ne ne

      Dibilizmas,dzin tas tavo vienas šleivas balsas.Rinkimai baigesi jau pailsek nuo darbo čia po 24 val.

  14. Anonimas

    Nei konservų, nei liberalų su socdemais į koaliciją priimti nereikia.
    Juk užteks balsų ir be jų.

    Reply
    • skaitytojas

      nekomanduok,tu ne meras.Nesusireikšmink, šiaip ,su opozicija dirbti bus sunkiau nei jie jei būtų koalicijoje…

    • jei liks

      tokia koalicija tik su žemaitaičiu reiškia naujasisi meras neturi politinės nuovokos.

    • To “jei liks”

      Teisinga įžvalga

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Sportas

Sporto mėgėjams – naujas stadionas 

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad šalia jai priklausančios „Gilijos“ pradinės mokyklos (Taikos pr. 68) atliekami paskutiniai naujo stadiono įrengimo darbai – ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This