Klaipėdos teatralams bus įteiktos „Mūzos“ nominacijos

Kultūra

Kovo 24-ąją, penktadienį, 18.30 val., didžiojoje Klaipėdos dramos teatro salėje, prieš spektaklį „Varovai“ , bus įteiktos dar dvi „Mūzų“ statulėlės šio teatro kūrėjams. Tai jau aštuonerius metus gyvuojanti privati iniciatyva – Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos „Bega“ įsteigtos nominacijos.

Nominacijas sudaro ne tik statulėlės, kurias sukūrė žinomas uostamiesčio skulptorius Klaudijus Pūdymas, atkartojęs savo paties skulptūrų „Mūzos“, nuo 1990 metų puošiančių Klaipėdos dramos teatro fojė, fragmentą, bet ir 1000 eurų piniginis paskatinimas.

Šiuos apdovanojimus kompanija „Bega“ įsteigė 2016 m., kai pasirašė ilgalaikę mecenavimo sutartį su Klaipėdos dramos teatru. Pagal ją, be jau minėtų „Mūzų“ nominacijų teikimo, „Bega“ kasmet skiria finansinę paramą teatro kūrybinei veiklai.

Per šį laiką iš viso jau išdalinta dvylika „Mūzų“ statulėlių, nominacijos laureatais yra tapę aktoriai Regina Šaltenytė, Renata Idzelytė, Nijolė Sabulytė, Jonas Baranauskas, Igoris Reklaitis, Linas Lukošius, Rimantas Pelakauskas, Toma Gailiutė, Vaidas Jočys, Regina Arbačiauskaitė, o taip pat šviesaus atminimo režisierius, ilgametis Klaipėdos dramos teatro meno vadovas Povilas Gaidys bei dabartinis Klaipėdos dramos teatro vadovas Tomas Juočys.

„Stengiamės ir patys prisidėti, ir kitus paskatinti, kad Klaipėdoje nuolat vyktų turiningas kultūrinis, meninis, socialinis gyvenimas, miestas gražėtų, jame gausėtų traukos objektų. Klaipėdos dramos teatras, Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras, kiti kultūros židiniai yra to gyvenimo varikliai ir kūrėjai. Todėl ir prisidedame prie to, kad menininkai galėtų kurti, statyti spektaklius, kviestis įdomius režisierius, ryškius aktorius ir taip džiuginti klaipėdiečius bei pritraukti miesto svečių. Kita vertus, pasirašydami mecenavimo sutartį su Klaipėdos dramos teatru, pajutome, kad būtina ne tik plėsti teatro galimybes, bet ir skatinti jo kūrėjus, padėkoti už jų atsidavimą profesijai ir publikai. Būtent taip ir gimė mintis įsteigti „Mūzos” apdovanojimus“, – pranešime cituojamas kompanijos „Bega“ valdybos pirmininkas Aloyzas Kuzmarskis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Kultūra

„Mūzos“ apdovanojimas - Eglei Barauskaitei

Šeštadienį vakare į Klaipėdos dramos teatro spektaklį „Fragmentas“ susirinkę žiūrovai tapo tradicinio „Mūzos“ apdovanojimo teikimo ceremonijos liudininkais. Jau eilę metų ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Kultūra

„Mūza“ lankys ir Muzikinio teatro kūrėjus

Klaipėdoje kuriančius teatro menininkus šį šeštadienį pasieks dar vienas tradicinis apdovanojimas – „Mūzos“ nominacija. „Mūzos“ nominaciją dar 2016-aisias įsteigė Klaipėdos ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This