Kviečia į Šimtmečio giraitės sodinimo akciją

Regionas

Kovo 25 d., šeštadienį, 10 val., Kuršių nerijoje vyks unikali Šimtmečio giraitės ir vardinio ąžuolo sodinimo šventė.

Iniciatyvos autorius žurnalistas ir kraštotyrininkas Denisas Nikitenka praneša, jog akcijos metu specialioje vietoje, į šiaurę nuo Juodkrantės, bus pasodinti 2023 pušų sodinukai, taip suformuojant vardinę Šimtmečio giraitę, dedikuotą Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos šimtmečiui. Kartu taip bus pagerbti ir Kuršių nerijos apželdintojais bei miškininkai, o ateities kartoms bus įkasta kapsulė.

„Tai bus savotiškas senų tradicijų pagerbimas. Specialiame inde – laiškas ateities kartoms; keletas naujausių, vietinių laikraščių numerių; 2023 m. nukaldintos euro monetos su mūsų Vyčiu reverse; miškininkystės planas su aiškiai pažymėtomis Šimtmečio giraitės ribomis. Tokias savotiškas relikvijas buvo madinga palikti nuo senų laikų”, – socialinio tinklo paskyroje rašo D. Nikitenka.

Į miškasodį kviečiama atsivežti ir vaikus, o po talkos visų lauks nerijos medžiotojų išvirta žvėrienos sriuba „šurpa“, arbata, įspūdžių aptarimas bei atminimo dovanėlės. Būtina išankstinė registracija – čia. Oficiali akcijos informacija – čia.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas, Svarbu

Verslininkai vėl įrodė Neringos valdžios savivaliavimą  

Juodkrantėje įsikūrusi UAB poilsio namai „Ąžuolynas“ dar kartą teisme įrodė, kad Neringos valdžia nepagrįstai jai nesuteikia mokesčių lengvatų. „Atvira Klaipėda“ ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Regionas

Kviečia į naktinį žygį kuršių praeities labirintais

Palangos Jono Šliūpo muziejus tęsia renginių, aktualizuojančių kuršių kultūros palikimą, ciklą, kuris skirtas šiuo metu veikiančiai vieno eksponato parodai „Subtili ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Regionas

Prokuratūra: piniginę žalą patyrusiems asmenims turi atlyginti valstybė ir Neringos savivaldybė

Generalinė prokuratūra, siekdama apginti viešąjį interesą, kreipėsi į Regionų administracinį teismą su prašymu septynių asmenų naudai solidariai iš Lietuvos valstybės ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This