Nueinantieji nepabūgo teismų ir atseikėjo „Neptūnui” dar ketvirtį milijono

Sportas, Svarbu

Nors Vyriausybės atstovo institucijos ir prokuratūros iniciatyva teismas imsis nagrinėti, ar teisėtai Klaipėdos miesto taryba kaip įnašą į įstaigą skyrė „Neptūno” krepšinio klubui 250 tūkst. eurų, kadenciją baigiančių politikų tai neatbaidė ketvirtadienį priimti dar vieną analogišką sprendimą.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Atvira Klaipėda” jau rašė, kad antroji tokia finansinė injekcija „Neptūno” krepšinio klubui motyvuojama siekiu užtikrinti įstaigos veiklą ir jos tęstinumą. Numatoma, kad 150 tūkstančių iš šios sumos bus skirta žaidėjų darbo užmokesčiui, „siekiant išlaikyti stabilią finansinę situaciją, komandoje, išvengti klubo nemokumo, nepatirti papildomų nuostolių jei žaidėjas kreiptųsi į FIBA arbitražą”. Taip pat taip esą siekiama, kad Klaipėda turėtų aukščiausio lygio krepšinio komandą, žaidžiančią LKL, KMT, Europos turnyruose. 40 tūkst. eurų būtų skirta trenerių štabo atlyginimams, 25 tūkstančių – „Švyturio” arenos nuomos kaštams padengti. Dar po 10 tūkstančių turi būti atseikėta už paslaugas Klaipėdos autobusų parkui ir saugos tarnybai „Argus”. O 15 tūkstančių eurų numatyti žaidėjų agentams.

Svarstant šį klausimą miesto Tarybos narė Nina Puteikienė klausė, ar Savivaldybės administracijos Turto valdymo skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis nemano, kad pirmiau reikėtų sulaukti teismo verdikto dėl pirmojo sprendimo.

Anot E. Simokaičio, administracija laikosi pozicijos, kad sprendimas buvo teisingas, o blogiausiu atveju klubas esą grąžins miestui skirtas lėšas. Antrasis toks sprendimas, anot Vyriausybės atstovės, būtų tiesiog pridėtas prie tos pačios bylos.

Tada jau N. Puteikienė teiravosi, ar tikrai pinigus atlyginimams galima laikyti investicija, nes pastaroji juk turi duoti grąžą.

Atsakydamas E. Simokaitis aiškino, kad yra dar ir socialinis kriterijus, tokios lėšos gali būti numatytos strateginiuose planuose. Esą šis sprendimas atitinka bent tris kriterijus.

„Įspūdis, kad taryba yra „Neptūno” įkaitai”, – pareiškė N. Puteikienė ir ragino kolegas balsuoti prieš tokį sprendimą.

Tuo metu konservatorius Aidas Kaveckis ragino „būti nuosekliais” – esą jei miestas prisiėmė įstaigos dalis, tai dabar ir turėtų jai padėti.

„Sportas visada turi būti remiamas, tai prestižas, tai mūsų miesto lyderinė komanda. O rezultatai blogi gal dėl vadybos. Keiskite juos, bet reikia dabar padėti”, – kalbėjo konservatorius.

Liberalinė Alina Velykienė tikino, jog Savivaldybės administracija su tokiu sprendimo projektu kiša Tarybą „po teisiniu nihilizmu”.

„Gal po teismo sprendimo galima ateiti?” – retoriškai klausė ji.

Judita Simonavičiūtė savo ruožtu svarstė, kad galbūt geriau „Neptūnui” teikti paramą per sporto programas suteikti, o ne „vėl lipti ant to paties grėblio veliant teismus, prokuratūrą”.

Visgi 19 politikų balsavus už, šešiems susilaikius ir trims (N. Puteikienei, Jurijui Šeršniovui nei Elai Andrejevai) balsavus prieš, miestas „Neptūnui” atseikės dar 250 000 eurų.

1 Comment

  1. klp

    Kur STT?????????

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Medžių kirtimas: sprendžia vykdomoji institucija - meras

Želdynų komisijos išvada nėra galutinis žodis, nes vykdančioji institucija gali priimti kitokį sprendimą – tai yra reglamentuota įstatymu. O Vietos ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Sportas

„Neptūnas“ nutraukė penkerius metus trukusį Utenos prakeiksmą

Klaipėdos „Neptūnas“ tobulai užbaigė kovo mėnesį „Betsafe-LKL“ čempionate. Georgios Vovoro auklėtiniai išvykoje 96:83 (22:16, 29:21, 18:30, 27:16) pirmadienio vakarą pranoko ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

„Neptūnui“ - daugiau nei pusė reprezentacinės savivaldybės paramos

Nors teismas dar nepasisakė dėl to, ar Klaipėdos savivaldybė teisėtai rėmė vyrų krepšinio komandą „Neptūnas“ papildomomis finansinėmis injekcijomis, dabar jau ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This