Paskelbė naują konkursą Klaipėdos universiteto ligoninės vadovui išrinkti

Sveikata

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) penktadienį pranešė, kad skelbia naują konkursą Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) vadovo pareigoms užimti.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys tikina, kad naujajam KUL vadovui atsiveria daug įdomių vertingų galimybių, pavyzdžiui, prisidėti prie stipriausio kompetencijos centro Klaipėdos regione kūrimo, taip pat apjungti mediciną, mokslą ir studijas, kuriant inovacijas sveikatos sistemoje. Taip pat – suburti gausų trijų sveikatos priežiūros įstaigų kolektyvą, sukuriant bendras tradicijas, vertybes ir bendravimo kultūrą. ​Ne mažiau svarbus iššūkis yra sukurti Klaipėdos regiono sveikatos priežiūros įstaigų bendradarbiavimo platformą.

Kandidatai į vadovus privalo turėti ne mažesnę kaip 5 metų vadovaujamo darbo patirtį, pranašumas – patirtis vadovaujant įstaigoms, organizacijoms, įmonėms, taip pat būti įgijus medicinos ir sveikatos mokslų arba socialinių mokslų srities mokslo daktaro laipsnį. Be to reikia turėti ne mažiau kaip 5 akademinių metų pedagoginio darbo universitete (-uose) patirties. Dar vienas iš nurodytų reikalavimų potencialiam KUL lyderiui – mokėti valstybinę kalbą pagal trečiąją valstybinės kalbos mokėjimo kategoriją.

A. Dulkys tikina, kad sveikatos apsaugos sistema yra gana uždara, todėl čia esą sunkiai skinasi kelią naujos vadybos idėjos. Motyvuojant tokiais argumentais praėjusią savaitę atnaujinti konkurso reikalavimai kandidatuojantiems į visų lygių gydymo įstaigų, jų filialų ir kitų struktūrinių padalinių vadovų pareigas, o anksčiau skelbtas konkursas KUL vadovo pozicijai užimti buvo nutrauktas.

Sausio 2 d. pradėjusią veikti KUL valdo Sveikatos apsaugos ministerija ir Klaipėdos universitetas. Įstaiga sukurta sujungus Klaipėdos jūrininkų ligoninę, Klaipėdos universitetinę ligoninę ir Palangos reabilitacijos ligoninę. Šiuo metu KUL laikinai vadovauja prof. Jonas Sąlyga.

3 Comments

  1. ziggy

    Kazkaip atrodo,kad nelabai yra norinciu nerti i si mistini balagana. Normalus zmogas supranta,kad tai visiska paranoja,tai dirbtinas keliu asmenu projektas. Be ateities,be perspektyvu. Na,suinteresuoti asmenys jums teigs,kad tai super duper projektas,taciau realybe ziauri. Sio mistinio centro niekam,visiskai niekam nereikia. Aisku,isskyrus kelis prof.ir politikus.

    Reply
  2. Klemka

    Nesuprantu kam reikalingas pedagoginis darbas ką personalą mokys rašyti. Bendrai įdomus reikalavimai lygtai kai kam skirti gal ir klystu

    Reply
  3. Antanas

    Niekaip nesuprantu, kodėl buvo sužlugdytas vykęs pirmasis konkursas? Manau, kad atsirado žmoga iš gyvulių ūkio, kuriam reikia fermos.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Klaipėdos mero dviveidystė - kaip ant delno*

Arvydas Vaitkus lyg gaidys ant skiedryno pučiasi, kad neatiduos ministerijai Vaikų ligoninės, nors atidavė dešimt kartų didesnį ir vertingesnį turtą ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Siurprizas iš Seimo: užsinorėjo perimti Klaipėdos vaikų ligoninę

Seimo Sveikatos reikalų komitetui svarstant, ką daryti dėl sudėtingos finansinės situacijos naujojoje Klaipėdos universiteto ligoninėje (KUL), sprendime atsirado ir siurprizinis ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Sveikata

Parengė naują akušerijos studijų programą

Klaipėdos universiteto ligoninės medikai savo įgytas žinias, patirtį ir įgūdžius pritaiko formuojant naujas studijų programas aukštojo mokslo įstaigose. Akušerijos-ginekologijos klinikos ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This