Pristatys Leonido Donskio knygą

Kultūra

Kovo 30 d., ketvirtadienį, 18.30 val., Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Melnragės padalinyje (Molo g. 60) vyks filosofo, eseisto, pedagogo, visuomenininko, politiko, šviesios atminties Leonido Donskio vėlyvosios publicistikos rinktinės „Man skauda“ pristatymas.

Renginyje dalyvaus knygos sudarytoja žurnalistė Birutė Garbaravičienė, istorikas prof. Egidijus Aleksandravičius, fotografas Artūras Morozovas. Renginį moderuos istorikas Vytautas Starikovičius.

Knyga „Leonidas Donskis: Man skauda“ radosi iš noro ir pareigos sudėti į knygą ir šiandien aktualius, galbūt net pranašiškus filosofo tekstus, mokančius išminties ir tolerancijos. Čia ir visuomenės diagnozės, politologinės įžvalgos, kultūros ir švietimo problemos, svarstymai apie universitetų būklę ir tai, kas visada rūpėjo Leonidui, – žmogiškumo, apšvietos, garbingo žaidimo, orumo, tolerancijos, visuomenės atvirumo refleksijos, bandymas suprasti ir išgirsti kitą ir kitokį, dalintis savo ir kitų išmintimi. Tai filosofo mintys, kviečiančios dialogui.

Plataus akiračio L. Donskis su Klaipėda turėjo glaudžių sąsajų: čia jis gimė, gyveno, didžiąją profesinio gyvenimo dalį skyrė Klaipėdos universitetui.

„Esu klaipėdietis ir labai myliu savo gimtąjį miestą“, – yra rašęs L. Donskis. Jis nepaprastai daug skaitė, jam rūpėjo ir užsienio politika, ir švietimas, ir populiarioji kultūra, ir sportas, ir dar daug temų, apie kurias bus galima pasikalbėti Melnragės bibliotekoje su filosofo bičiuliais ir žmona psichologe Jolanta Donskiene.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas

Senamiesčio glamūrinimo metamorfozė

Galų gale baigėsi penkių Klaipėdos senamiesčio Teatro, Daržų, Didžiosios Vandens, Žvejų, Sukilėlių ir Vežėjų gatvių atnaujinimo epopėja. O buvusiame mokyklos ...
2023-10-08
Skaityti daugiau

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija

Pristatys žymiausią 1863 m. sukilimo karinę jūrų operaciją

Birželį sukaks 160 metų nuo 1863 m. sukilėlių bandymo išlaipinti jūrų desantą Juodkrantėje. 1863 m. sukilimas įsiplieskė jau beveik sunaikintoje ...
2023-05-24
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Ketina padėti tašką Komunarų gatvės istorijoje, pagerbs užsienio reikalų ministrą

Klaipėdos savivaldybės Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisija antradienį priėmė sprendimus dėl poros gatvių pakeitimo ...
2022-09-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This