Už vagystes nuteistai klaipėdietei – griežtesnis verdiktas

Kriminalai ir nelaimės

Teismas, pagal Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorės apeliacinį skundą išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, pripažino 43 metų klaipėdietę kalta dėl dviejų jai inkriminuotų vagysčių. Moteriai apeliacinės instancijos teismas skyrė realią laisvės atėmimo bausmę.

Bylos duomenimis, ne kartą laisvės atėmimo bausmėmis jau teista moteris 2021 metų vasarį iš vieno Plungėje esančio prekybos centro pagrobė įvairių kosmetikos ir higienos prekių už 200 eurų. Po kelių mėnesių moteris taip pat apvogė ir Plungės mieste esančią elektronikos prekių parduotuvę. Skaičiuojama, kad pagrobusi belaidę kolonėlę, išorinę bateriją, žaidimų kompiuterį bei kitas prekes ji padarė daugiau nei 500 eurų žalą. Nustatyta, kad moteris veikė ne viena – vagystes ji planavo ir vykdė kartu su pažįstamu vyru, kurio atžvilgiu baudžiamasis procesas buvo nutrauktas, nes jis mirė.

Pernai gruodį Plungės apylinkės teismo Plungės rūmų paskelbtu nuosprendžiu dvejomis vagystėmis kaltinta klaipėdietė buvo nuteista tik dėl vienos iš jų. Pirmos instancijos teismas nuteistajai skyrė 45 parų arešto bausmę bei priteisė atlyginti 200 eurų žalą. Tokį teismo sprendimą apeliacine tvarka prokurorė apskundė. Apeliaciniame skunde ji nurodė, kad pirmos instancijos teismas, vertindamas bylos aplinkybes, neįvertino surinktų įrodymų visumos.

Bylą apeliacine tvarka išnagrinėjęs Klaipėdos apygardos teismas paskelbė naują apkaltinamąjį nuosprendį. Juo panaikinta žemesnės instancijos teismo nuosprendžio dalis, kuria nuteistoji buvo išteisinta dėl vagystės elektronikos prekių parduotuvėje. Apeliacinės instancijos teismas klaipėdietei skyrė subendrintą vienerių metų ir devynių mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

2 Comments

  1. Klaipēdietē

    Vagile taip pat reikētu paviešinti ,kad visas miestas žinotu apie 43 metu vagile,žiurnalistē galētu nuotrauka įkelti,kad plati visuomenēs dalis žinotu apie tokia piliete.Anksčiau buvo miesto lenta ,kur tokias asmenybes įamžindavo ,taip pat ir dabar ji būtu gerai ,miestelienai pažimtu vagis ,būtu atsargesni ,jų saugotusī ,o vagim būtu mažesnē galimybē ka nors apvogti.Tai pamažimtu vagimo skaičiu.

    Reply
  2. Klaipēdietē

    Pirštus nusukt į antra puse ,tokiai moteriškiai.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Šilutės rajone - itin įžūli vagystė

Šilutės policija informavo, jog ketvirtadienio rytą gavo pranešimą, kad trečiadienio popietę Šyšgirių kaimo pievoje buvo pastebėta, jog nuversta ir apgadinta ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Į teismą siunčiami vagystes ir plėšimus vykdę penki vyrai

Klaipėdos apylinkės prokuratūra praneša teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje penki asmenys kaltinami dėl pernai Klaipėdos mieste masiškai vykdytų atvirųjų vagysčių ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Regionas

Senolė neteko stambios sumos

Kretingos policija pranešė, jog penktadienį sulaukė 87-erių moters pareiškimo, kad iš jo namų Latvelių kaime dingo 10 400 eurų. Pradėtas ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This