Gyventojų prašo balsuoti už vietą saugaus dviračių eismo aikštelei

Transportas

Daugelis būsimų dviratininkų bijo eismo su automobiliais ir ne visada supranta, kaip elgtis situacijose, kurios gali kilti, ypač važiuojant dviračiu į mokyklą. Tam, kad vaikai galėtų dažniau važiuoti dviračiu, būtina nuo vaikystės mokyti juos saugaus eismo. Dviračių kultūros projektas siūlo naują būdą tai padaryti – įrengti saugaus eismo aikštelę, kurioje vaikai ir suaugusieji galėtų mokytis kelių eismo taisyklių.

Tokios aikštelės pavyzdys

Dviratininkų atstovai iš naujos miesto valdžios tikisi, jog jiems bus perleista bent viena iš 3 apleistų aikštelių Draugystės bendruomenėje, kurią norima paversti saugaus eismo aikštele. Tai bus mini gatvės atvaizdas su įvairiomis situacijomis, kuriame bus perėjos, kelių juostos, ženklai, posūkiai, sankryžos ir kt. Čia kiekvienas norintis galės išmokti važiuoti dviračiu saugiai bei gerinti savo reakcijos laiką.

Dviračių žaidimų aikštelės yra populiarios Šiaurės Europoje jau daugelį metų, tačiau Lietuvoje jos yra retos. Klaipėdiečiai pasiūlė idėją „Cascade”, kurią pastebėjo Kopenhagos eismo aikštelėje. Dviračių klubas siūlo pastatyti panašią aikštelę Klaipėdoje, kad vaikai ir suaugusieji galėtų išmokti važiuoti dviračiu saugiai ir patikimai.

Gyventojų prašoma balsuoti čia, parenkant vieną iš trijų siūlomų vietų būsimai aikštelei. Siūlomos vietos: Baltijos pr. 59, Debreceno g. 48 ir Šiaulių g. 11.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Socialinėje foto parodoje - apie mamos ir sūnaus susitikimus

Balandžio 30 d., antradienį, 15 val., Klaipėdos universiteto Aula Magna konferencijų salėje (H. Manto g. 90-1) vyks foto parodos atidarymas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Dviratininkams ties viaduku siūlo pandusus

Herkaus Manto gatvėje, viaduke po geležinkeliu, projektuotojai siūlo įrengti pandusus, skirtus neįgaliųjų ir dviratininkų eismui. Pandusus siūloma įrengti tiek šiaurinėje, tiek ...
2023-10-30
Skaityti daugiau

Regionas

Dviračių take susidūrė penki dviratininkai: du pateko į ligoninę

Policijos paros suvestinėje skelbiama apie neįprastą eismo įvykį, kuriame nukentėjo du dviratininkai. Sekmadienį apie 14.24 val. dviračių take Palanga- Karklė, ...
2023-08-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This