Kviečia paminėti Vaikų knygos dieną Ievos Simonaitytės vasarnamyje Priekulėje

Regionas

Balandžio 1-ąją Ievos Simonaitytės memorialinis muziejus (Vingio 11, Priekulė) skelbia šeimų savaitgalį ir kviečia dalyvauti Vaikų literatūros muziejaus parengtoje teatralizuotoje edukacinėje programoje – pasaka lagamine „Voro vestuvės”. Renginio pradžia – 14 val., jo trukmė – 1 val.

Balandžio 2-oji yra ne tik danų pasakininko Hanso Christiano Anderseno gimimo diena, bet ir Tarptautinė vaikų knygos diena, kurią paragino švęsti Jella Lepman, 1967 metais parašiusi atvirą laišką pasaulio skaitytojams.

Nuo to laiko laiškus skaitytojams Tarptautinės vaikų knygos dienos proga yra parašę garsiausi pasaulio vaikų rašytojai – Astrida Lindgren, Meindertas DeJongas, Katherine Paterson, Cristine Nöstlinger ir kiti. 2019 metų Tarptautinės vaikų knygos dienos plakatą ir tekstą sukūrė vaikų knygų iliustruotojas ir autorius Kęstutis Kasparavičius. 

Šių metų laišką sukūrė iškilus graikų rašytojas Vagelis Iliopoulos, o plakatą iliustratravo Photini Stephanidi. Jie drauge kviečia švęsti vaikų knygos galią, propaguojant lygybės, įvairovės ir įtraukties vertybes, o taip pat kurti žmonių ryšius, pasitelkdami toleranciją ir supratimą. Šio kreipimosi tema – „Aš esu knyga, perskaityk mane“.

Todėl smagią juokų dieną – balandžio 1-ąją – Ievos Simonaitytės memorialinis muziejus Priekulėje skelbia šeimų savaitgaliu ir kviečia apsilankyti šeimas su vaikais. Šeštadienį 14 valandą laukiami tik pradedantys ar besimokantys skaityti, mėgstantys arba norintys daugiau laiko skirti knygoms vaikai su mamomis ir tėčiais.

Muziejus į svečius pasikvietė Kauno Vaikų literatūros muziejaus edukatores.

Atvėrę viešnių lagaminą, vaikai išsitrauks eilėraščių ir pasakų veikėjus, kitą teatrinį rekvizitą ir kurs eilėraščio spektakliuką, prieš tai susipažinę su svarbiausiais teatro terminais – scena, užkulisiais, scenografija, režisieriumi, aktoriumi, repeticija.

„Voro vestuvės” – tai nuotaikinga Justino Marcinkevičiaus poema, pasakojanti apie nedorėlį vorą Tabalai, kuris labai norėjo pagrobti ir vesti saulę. Smagiame kūrinyje yra daug personažų – įvairių paukščių, vabalų ir kitų nuotaikingų miško sutvėrimų, kurie tampa svarbiais vestuvių veikėjais.

Šis teatralizuotas žaidimas įtrauks į linksmą nuotykį visus susirinkusiuosius.

Dalyvių skaičius ribotas. Būtina registruotis telefonu 8 670 37145 arba užpildant šią formą.

Bilieto kaina – 5 eurai. Rekomenduojama 5-10 metų vaikams.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Naujasis ministras liko patenkintas Vakarų Lietuvos šaulių pasirengimu

Šeštadienį Klaipėdoje ir Priekulėje lankėsi naujasis Krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas. Vizito metu vyko Vakarų (jūros) šaulių 3-iosios rinktinės kovinės ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

Sportas

Penkiuose Vakarų Lietuvos miestuose vyks sporto festivaliai

Kovo mėnesį sėkmingai finišavo antroji projekto „Aktyvumo zona – vaikų fizinio aktyvumo didinimas“ dalis, kurio metu buvo organizuojamos sportinės mankštos ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Mums rašo

Senoliai ir vaikai: trys pasauliai

Nenoriu galvoti apie tolimas šalis, matau tai, kur dabar gyvenu. Vaikai, jų tėvai ir jų seneliai gyvena labai skirtinguose pasauliuose. ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This