„Padėkos kaukės“ – ir dviems Muzikinio teatro atstovams

Kultūra
Avatar photoAtvira Klaipėda
2023-03-25

Tarptautinės teatro dienos išvakarėse uostamiestyje įteiktos Klaipėdos „Padėkos kaukės“.

Kasmet minint Tarptautinę teatro dieną Klaipėdos teatralai apdovanojami už reikšmingiausius praėjusių metų darbus ir nuopelnus teatrui. Apdovanojimų ceremonijoje šeštadienį skambėjo ir Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vardas: už B. Kutavičiaus operos „Lokys“ režisūrą apdovanotas Gintaras Varnas, o ilgametis solistas Stanislovas Rezgevičius – „Už nuopelnus teatro menui“. 

Opera „Lokys“.

„Padėkos kaukė“ G. Varnui skirta už B. Kutavičiaus operos „Lokys“, dedikuotos 90-osioms kompozitoriaus gimimo metinėms, režisūrą. G. Varnas, režisavęs apie pusšimtį dramos spektaklių ir operų Lietuvoje ir svetur, už savo įvairiažanrę kūrybą ne kartą apdovanotas Auksiniu scenos kryžiumi, „Fortūnos“, „Kristoforo“ statulėlėmis, Lietuvos nacionaline kultūros ir meno premija. 

„Už nuopelnus teatro menui“ apdovanotas Stanislovas Rezgevičius – vienas įsimintiniausių ilgamečių Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro solistų. Teatro chore jis dainavo nuo pat teatro įsikūrimo – 1987 m., o 1994 m. tapo teatro solistu. Sukūrė dešimtis vaidmenų, ryškiausi – Kagleris (J.Strausso „Vienos kraujas”, 2008), Robinsas (pagal G.Gershwino „Porgis ir Besė”, 2008), Klebonas (G.Kuprevičiaus „Veronika”, 2009), Tėtė Karlas (J.Gaižausko „Buratinas”, 2009), kino operatorius (R.Paulo „Sesuo Kerė”, 2009). Už grafo Vilhelmo vaidmenį I.Kalmano operetėje „Čardašo karalienė” pristatytas apdovanojimui, nominacija –„Geriausias solistas“. 

Tarp pretendentų į Klaipėdos „Metų spektaklį“ buvo ir B. Kutavičiaus opera „Lokys“ (muzikos vadovas ir dirigentas Martynas Staškus, režisierius Gintaras Varnas), A. Dvoržako opera „Undinė“ (muzikos vadovas ir dirigentas Tomas Ambrozaitis, režisierius Gytis Padegimas).  

„Metų režisieriaus“ apdovanojimui buvo pristatytas ir G. Padegimas – už A. Dvoržako operos „Undinė“ režisūrą Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre. Geriausio „Metų vaidmens“ nominacijai pristatyta ir Rita Petrauskaitė, atlikusi Undinės vaidmenį.  

Į apdovanojimą geriausios „Metų kūrybinės grupės“ nominacijoje pretendavo Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro šokio spektaklių triptiko „Dona Kichotė“ kūrybinė grupė. 

Žymos: | | | | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Dirigentas Martynas Staškus džiaugiasi Klaipėdos publika

Rugpjūčio 10 d. Klaipėdos festivalio gerbėjai mėgausis muzikos, šviesų ir istorijų šou „A la luna“, kuris sujungs žinomos dainininkės Sarah’os ...
2024-07-11
Skaityti daugiau

Kultūra

Klaipėdos festivalis ant marių kranto su „Carmina Burana“ perspėjimu

Praėjusių metų Klaipėdos festivalio kulminacija tapęs videografinis spektaklis pagal to paties pavadinimo Carlo Orffo sceninę kantatą „Carmina Burana“ rugpjūčio 8 ...
2024-06-27
Skaityti daugiau

Kultūra

Tarptautinis Klaipėdos festivalis liko be savivaldybės paramos: tęsti tradiciją ar atsisveikinti?

Rugpjūčio 2-14 dienomis, jau ketvirtą kartą Klaipėdoje, senojoje Pauliaus Lindenau laivų statykloje vyks tarptautinis Klaipėdos festivalis. Šiemet jis dedikuojamas Lietuvos ...
2024-06-13
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This