Buvusio „Klaipėdos energijos” vadovo dramoje – dar viena byla

Miestas, Svarbu

Pasirodo, kad antrai kadencijai teisės vadovauti uostamiesčio savivaldybės valdomai AB „Klaipėdos energija” negavęs Antanas Katinas Klaipėdos apylinkės teismui apskundė ne tik tokį įmonės valdybos sprendimą.  

Buvęs „Klaipėdos energijos” generalinis direktorius tam pačiam teismui pateikė ir dar vieną ieškinį prieš šią įmonę.  

Antanas Katinas. Martyno Vainoriaus nuotr.
Pirmoji byla jau nagrinėjama 

„Atvira Klaipėda” jau ne kartą rašė, kad „Klaipėdos energijos” valdyba, kurioje tuo metu buvo Savivaldybės administracijos Turto valdymo skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis ir UAB „Gren Lietuva” logistikos vadovas Rimantas Tenenė bei bendrovės finansų direktorius Kęstutis Jonkus, balsų dauguma (du prieš vieną) nusprendė, jog įmonės vadovo A. Katino kadencija nebebus pratęsiama. Kaip pagrindinės priežastys buvo įvardintos aktyvesnių bendrovės veiksmų vykdant senosios katilinės Danės gatvėje konversijos projektą trūkumas, valdybos netenkino ir įmonės finansiniai rezultatai. 

Šį klausimą vėliau svarstė ir įmonės Stebėtojų taryba. Balsams pasiskirsčius po lygiai ir lemiama tapus pirmininkės, Savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Ingos Kubilienės pozicijai, buvo nuspręsta, kad valdybos pozicija yra pagrįsta ir argumentuota. 

Nors A. Katinas tokį valdybos sprendimą ir apskundė teismui, šis laikinųjų apsaugos priemonių nepritaikė. 

Šioje byloje Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmuose kol kas buvo surengtas tik vienas parengiamasis posėdis.  

Nori prisiteisti ir pinigų 

A. Katinas tam pačiam teismui pateikė ir kitą ieškinį prieš buvusią savo darbovietę.  

Buvęs vadovas taip pat siekia, kad darbo sutarties nutraukimas su juo būtų pripažintas neteisėtu, jis būtų grąžintas į darbą ir priteistas vidutinis darbo užmokestis už priverstinės pravaikštos laiką. 

Tačiau pats A. Katinas pateikė prašymą teismui sustabdyti šią bylą. Praėjusią savaitę teisėja Asta Matulevičienė nusprendė patenkinti tokį prašymą.  

Teismo vertinimu, tarp šios ir anksčiau A. Katino užvesto bylos yra tiesioginis teisinis ryšys, kadangi „Klaipėdos energija” darbo sutartį su juo nutraukė vadovaujantis apskųstu valdybos sprendimu. Anot teismo, pirmojoje byloje nustatytos faktinės aplinkybės turės prejudicinę reikšmę sprendžiant ginčą dėl darbo sutarties nutraukimo.  

Tad ši byla sustabdyta iki bus priimtas ir įsiteisės galutinis teismo procesinis sprendimas ginče dėl valdybos sprendimo.  

Pretendentų netrūksta 

„Atvira Klaipėda” taip pat jau rašė, kad juda ir naujojo „Klaipėdos energijos” vadovo išrinkimo procedūros.  

Pastarąjį turėtų išrinkti atnaujinta įmonės valdyba – į ją vietoje atsistatydinusio E. Simokaičio ir ir įmonės finansų direktoriaus Kęstučio Jonkaus, dabar laikinai vadovaujančio „Klaipėdos energijai”, išrinkti Savivaldybės administracijos Urbanistikos ir architektūros skyriaus vyriausiasis specialistas Arūnas Smaguris ir Finansų skyriaus vedėja Kristina Petraitienė, vėliau paskirta valdybos pirmininke. 

Viešųjų pirkimu būdu išrinkta UAB „Delta Executive Search & Consulting”, savo paslaugas įkainojusi 7 260 eurų, sulaukė dokumentų iš 33 pretendentų, panorusių dalyvauti jos rengiamoje atrankoje. 

Pasak K. Petraitienės, valdyba norės pabendrauti su daugmaž puse pretendentų. Tikimasi, kad pokalbiai prasidės jau šią savaitę.  

A. Katinas „Atvirai Klaipėdai” jau buvo patvirtinęs, jog padavė dokumentus dalyvauti konkurse. Jis nesiryžo komentuoti savo perspektyvų laimėti, tik teigė, jog, jo nuomone, spręsti dėl naujo „Klaipėdos energijos” vadovo turėtų naujos sudėties įmonės valdyba, kurioje pagal geros valdysenos praktiką turėtų dominuoti nepriklausomi nariai. 

Mero rinkimus laimėjęs Arvydas Vaitkus „Atvirai Klaipėdai” buvo sakęs, jog naujojo „Klaipėdos energijos” vadovo paskyrimas jau turėtų būti naujos miesto valdžios reikalas. Naujos kadencijos miesto Taryba į pirmąjį posėdį turėtų susirinkti balandžio 20-ąją.  

„Tai, kas dabar vyksta, yra negražu. Aš visiškai suprantu susisiekimo ministrą Skuodį, kai jis nušalino valdymo organus vienoje iš įmonių, kuriuos pirmtakas Narkevičius pačioje savo kadencijos pabaigoje paskyrė”, – sakė A. Vaitkus, neslėpęs, jog jo neįtikina pretenzijos, reikštos A. Katinui. 

9 Comments

  1. Stebėtojas

    Miesto vadovams didelė pamoka. Reikia gerai žiūrėti ką paskiri į atsakingas pareigas. Šiukšles privaloma neįleisti į miestą , o ką darote? Klaipėda kaip praeinamas kiemas. Net gėda! Tegu važiuoja ten iš kur atvyko.!!!

    Reply
  2. Jonas

    Akivaizdu, kad I.Kubilienė buvo paklusni Neniškio ir Dobranskio nurodymų vykdytoja.Gal reikėjo atidirbti sesutės įdarbinimą savivaldybėje?

    Reply
  3. Stebėtojas

    Tampomasi po teismus, tik parodo direktoriaus veidą. Bet mane labiau stebina naujojo mero A.Vaitkaus pozicija. Jis vis teigia, kad A. Katino „nuopelnai neįvertinti ir direktorius galimai atleistas iš pareigų neteisingai. Gal, Mere, pirma įvertinkite tuos nuopelnus, o vėliau viešai kalbėkite

    Reply
    • ...

      turbut nebelieka ka daryti kai su tavimi viesai susidoroja menesis pries rinkimus sena valdzia su tikslu suleisti sava saika i silumos tinklus… jei butu idarbines kelis vice-direktorius, tai butu palike ji… o jei butu kaltas ir prisidirbes, neitu i teismus, o dabar sekant visa istorija, panasu kad dar ir riebiai prisiteis is savivaldos…

    • Virginija

      Ir niekam neužkliuvo ,kad šiluma Klaipėdoje pati brangiausia yra, gal galimai iš Zuoko nukopijavo Klaipėda, nes Vilniuje buvo pati brangiausia šiluma

    • Pensininkas.

      Ei, virga, tu vėl darbe „prisiurbei” ir „parūkei”. Kai išsiblaivysi, paskaityk AK atidžiau ir susipažinsi su šilumos kainomis. Bet už paskaitymą pravedi į AK rėmimo fondą pinigų 3 puodeliam kavos (gali dar pravesti ir buteliui „prie kavos”), kad redakcijai nebūtų taip liūdna mūsų nesąmones skaityti.

  4. taip jau buna

    klaipedos energija buvo nueinancios valdzios issigelbejimo ratas kur paskyrus savo direktoriu, galetu sugrusti visus bendrazygius, bet katinas pasirupino, kad taip nebutu, uz tai tamposi po teismus ir dar panasu neblogai prisiteis

    Reply
    • Minus

      Prie Valučio tiek savų nebuvo pridarbinta kiek prie Katino ir jo aplinkos.

  5. Dėl aiškumo

    Katinai visada galvoja, kad jie šeimininkai ir visi turi katinui paklusti ir patarnauti…..

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This