Kurčiųjų tinklinis: klaipėdiečiai iškovojo bronzą

Sportas
Avatar photoAtvira Klaipėda
2023-03-27

Kaune dvi dienas vykusiame istoriniame – 1-ajame Lietuvos kurčiųjų vyrų tinklinio čempionate – auksas atiteko Vilniaus „Gesto“, sidabras – Kauno „Tylos-1“, bronza – Klaipėdos „Šermukšnio“ ekipoms. Mažajame finale klaipėdiečiai 2:0 (25:14, 25:11) įveikė Panevėžio „Vėją“.

Šešias komandas burtai buvo suskirstę į dvi grupes. A grupėje nenugalimi buvo „Tylos-1“ vyrai, antrą bilietą į pusfinalį nustvėrė klaipėdiečiai, mūšyje dėl vietos ketvertuke už borto palikę „Tylą-2“.

B grupėje pergales skynė „Gesto“ šešetukas. Antrą vietą užėmė Panevėžio „Vėjas“, treti buvo komandą subūrę ukrainiečiai.

Pusfinalio mačai baigėsi vienodu rezultatu. „Tyla-1“ 2:0 (25:19, 25:15) įveikė „Vėją“, o „Gestas“ – „Šermukšnį“ (25:15 ir 25:19).

Lietuvos kurčiųjų sporto komiteto prezidentas Edvinas Kriūnas, apdovanojęs istorinio čempionato nugalėtojus ir prizininkus, pasidžiaugė, kad naujos pirmenybės sulaukė dėmesio tarp bendruomenės sporto mėgėjų.

„Kiekvieną vasarą rengiame paplūdimio tinklinio čempionatus, rudenį – mišrių komandų pirmenybes. Tad tinklinio mėgėjams buvusią tuštumą nuo žiemos iki vasaros nusprendėme užpildyti vyrų čempionatu. Lankstūs nuostatai leido vyrams į komandą priimti ir po moterį. Matome, kad čempionatas pasiteisino, todėl žadame jį rengti ir ateityje“, – patikino E. Kriūnas.

Žymos: | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Lietuviai nepabūgo iššūkio – rengs pasaulio kurčiųjų buriavimo čempionatą

Lietuvos kurčiųjų sporto komiteto (LKSK) prezidentas Edvinas Kriūnas, Neringos meras Darius Jasaitis ir Tarptautinio kurčiųjų sporto komiteto atstovas Tomaszas Guminskis ...
2023-09-22
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra, Svarbu

„Šermukšnio" refleksijos: festivalį pastebėjo ir Maskvos troliai

Šeštadienio vakarą užsibaigus jau XXII tarptautiniam gatvės teatrų festivaliui „Šermukšnis”, šiemet savo „uogas” barsčiusiam ne tik Klaipėdoje, bet ir Palangoje, ...
2023-07-09
Skaityti daugiau

Sportas

Europos čempionate - Lietuvos kurčiųjų badmintonininkų medalių lietus

Palangoje vykęs 9-asis Europos kurčiųjų badmintono čempionatas sėkmingiausias buvo Ukrainos sportininkams, iškovojusiems 3 aukso, 2 sidabro ir 3 bronzos medalius. ...
2022-10-02
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This