Prie Klaipėdos universiteto norėtų prisijungti Alytaus kolegija

Švietimas

Trečiadienį Klaipėdos universitete (KU) lankosi, su jo vadovais bei bendruomene susitinka Alytaus kolegijos direktorius Sigitas Naruševičius, pavaduotoja Jurgita Merkevičienė bei Tarybos pirmininkas Marius Jasaitis, VšĮ „Alytaus poliklinika“ direktorius. Svečių vizito tikslas – diskusija dėl galimybių kolegijai jungtis prie Klaipėdos universiteto.

Pristatydami savo įstaigą Alytaus kolegijos vadovai teigė, jog ji finansiškai stabili, trečius metus išlaikanti nemažėjantį norinčiųjų studijuoti skaičių, aktyviai plėtojanti tarptautiškumą, tačiau dėl planuojamos Lietuvos kolegijų tinklo pertvarkos ir naujų studijuojančiųjų skaičiaus bei moksliškumo kriterijų šiai mokymo įstaigai iškilo perspektyvos dilema. Ministerijos planuose – Alytaus kolegijos sujungimas su didesnėmis Vilniaus ar Kauno kolegijomis. Tačiau kolegijos bendruomenės, Alytaus miesto bei aplinkinių savivaldybių vadovų ambicija ir matymas kitoks – ieškoti galimybių jungtis su universitetinio mokslo įstaiga ir taip stiprinti ne tik kolegijos, bet ir viso Pietų Lietuvos regiono potencialą.

Pasak Sigito Naruševičiaus, po atliktos Lietuvos universitetų studijų programų analizės juos nustebino faktas, jog Alytaus kolegijos siūlomos studijos atitinka KU vykdomas studijų programas. Abiejose mokymo įstaigose rengiami sveikatos, informatikos, inžinerijos, technologijų bei socialinių mokslų specialistai.

„Išdrįsome pradėti pokalbį dėl galimo jungimosi su Klaipėdos universitetu, nes turime politinį palaikymą iš regiono savivaldybių, nes matome tokios jungties perspektyvą“, – susitikime su KU vadovais sakė Alytaus kolegijos direktorius. Jis pabrėžė, jog ir KU ši konsolidacija gali būti naudinga. Alytus yra šalia sanatorinių gydymo centrų – Birštono, Druskininkų, o KU pastaruoju metu plėtoja kurortologinius tyrimus, tai galėtų būti nauju impulsu šiai sričiai. Minėtos galimos sąsajos dėl atsinaujinančios energetikos išteklių tyrimų bei bendros veiklos sveikatos mokslų srityje.

KU rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas tokią jungtį vadina įmanoma. Susitikime su svečiais dalyvavęs KU Senato pirmininkas prof. Vaidutis Laurėnas sakė, jog KU bendruomenė jau yra išreiškusi poziciją, jog dalyvaus Vyriausybės planuojamoje kolegijų tinklo pertvarkoje. Šis klausimas svarstytas kilus diskusijoms apie galimą jungtį su Lietuvos aukštąja jūreivystės mokykla. Alytaus kolegijos pasiūlymą jis taip pat pavadino diskutuotinu.

Po pietų Alytaus kolegijos atstovai turės galimybę savo matymą dėl galimo jungties ir konsolidavimo perpektyvų pristatyti KU akademinės bendruomenės susirinkimui.

3 Comments

  1. Kam mums reikalinga ta imitaija?

    ar nors vienas Alytaus kolegijos absolventas studijuoja Klaipėdos universitete?

    Reply
  2. to Tai gi

    Matyt pas pačio intelekto ZERO ir esi baiges ka nors Vilniuje kai tokie klausimai dar kyla

    Reply
  3. Tai gi

    Įdomu kas ką patemps ar KU AK ar AK KU ?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Pradeda veikti universiteto STEAM centras

Klaipėdos universitete (KU) oficialiai atidarytas metodinis STEAM centras. Tai pirmasis iš trijų Lietuvoje numatytų sukurti metodinių centrų. Jo komanda veiklą ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Iš Žardės tvenkinio dingusią salą žada grąžinti atgal

„Ši sala, atkeliavusi į Žardės parko tvenkinį, tegul bus Klaipėdos universiteto dovana miestui artėjančio gimtadienio proga. Mums, kaip mokslo įstaigai, ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

Sveikata

Klaipėdos universitete - tradicinė vydūniška konferencija

Kaip ir kiekvieną pavasarį, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas kartu su Vydūno draugija rengia konferenciją „Į sveiką gyvenseną ir ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This