Vaikų žaidimai su akmenimis ant geležinkelio bėgių baigėsi byla

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmuose išnagrinėta civilinė byla pagal bendrovės „Lietuvos draudimas“ ieškinį dėl turtinės žalos atlyginimo. Teismas ieškinio netenkino.

„Ieškovė ieškinyje nurodė, kad 2019 m. rugpjūčio 26 d. Joniškės g., Klaipėdoje, nepilnamečiai E. P., G. M., taip pat ir atsakovės E. J. nepilnametis sūnus E. J., ant geležinkelio bėgių sudėjo akmenis, dėl ko pravažiavus traukiniui akmenys buvo nusviesti ir apgadino pravažiuojančius automobilius. Viena iš apgadintų transporto priemonių buvo „Škoda Kodiaq“, kuri įvykio metu ieškovės buvo apdrausta transporto priemonių draudimu. Įvykis buvo pripažintas draudžiamuoju. Pagal remonto sąmatą ieškovė apskaičiavo transporto priemonės remonto kainą ir išmokėjo draudėjai 2 550,37 Eur draudimo išmoką”, – rašoma teismo pranešime.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Draudimo bendrovė siuntė pretenziją nepilnamečių mamoms, ragindama atlyginti turtinę žalą, tačiau jai buvo atlyginta tik 142 Eur žalos, todėl draudikai teismo prašė priteisti iš atsakovės likusią sumą – 2408,37 Eur.

Atsakove tapusi moteris teismui nurodė, kad jos sūnus galėjo atlikti veiksmus, sukėlusius turtinę žalą, tačiau paaiškėję netikslumai dėl automobilio apgadinimų, atsakovės sūnaus ir kitų apklaustų vaikų parodymai apie tai, kiek jie padėjo akmenų kiekio ir automobiliui padaryti apgadinimai esą suponuoja išvadą, kad „Lietuvos draudimo“ pateikti duomenys neatitinka faktinių aplinkybių. Nepilnamečio mama prašė teismo šį ieškinį atmesti.

„Teismas, vertindamas byloje esančius duomenis, nurodė, jog sprendžiant dėl priežastinio ryšio yra svarbi faktinė aplinkybė, kad tiek atsakovės sūnus, tiek kiti kartu su juo buvę vaikai pateko į teritoriją prie geležinkelio bėgių, kuri galimai nebuvo tinkamai prižiūrima. Byloje duomenų apie tai, kokia šioje teritorijoje buvo situacija prieš vaikams žaidžiant, nėra. Neaišku, ar akmenys buvo šalia bėgių ar ne, iš kur jie buvo paimti, taip pat neaišku, ar akmenų negalėjo ant bėgių sudėti kiti asmenys. Byloje nėra tiesioginių įrodymų, kad būtent dėl atsakovės nepilnamečio vaiko ant geležinkelio bėgių padėtų akmenų ieškovės apdraustam automobiliui atsirado žala. Byloje taip pat nėra įrodyta, jog automobiliui žala buvo padaryta tik dėl akmenų, o ne dėl kitų objektų kritimo nuo tilto. Atsižvelgęs į išdėstytas aplinkybes, teismas nusprendė, kad byloje buvo neįrodyti neteisėti veiksmai ir priežastinis ryšys tarp atsiradusios žalos ir neteisėtų veiksmų, todėl ieškinį atmetė”,  – rašoma teismo pranešime.

Toks sprendimas dar gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.

1 Comment

  1. Klaipēdietē

    Kaip norējau taip išvarčiau ir kaltu nēra ,pavadinimas ,pasidaryk pats.Tas pats ,kas žaisti su vējo malūnais.Naivu ir keista ,gerai ,kad dar neapibūdino akmenu kritimo kampo,nenurodē ,kur jiems kristi ant pravažiuojančios mašinos ar ant žemēs.Už kiekvieno turto suniokojima,tyčiniu ,ar netyčiniu būdu ,turi būt pareišta tam tikra materialinē atsakomybē.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas, Svarbu

Marius Junokas paIieka Sporto bazių valdymo centrą

„Šalių susitarimu, nuo balandžio 1 dienos”, – taip atsako Marius Junokas, paklaustas, ar tiesa, kad jis atleidžiamas iš savivaldybės valdomos ...
2024-03-12
Skaityti daugiau

Regionas

„Lietuvos draudimas“ dėl liūties Vakarų Lietuvoje jau rezervavo beveik 90 tūkst. eurų nuostoliams padengti

Praėjusią savaitę Vakarų Lietuvoje kiek daugiau nei per parą iškrito viso lapkričio mėnesio kritulių norma, buvo užtvindytos gatvės ir kiemai. ...
2023-11-13
Skaityti daugiau

Verslas

Teismas: UAB „Ignitis“ padarė vartotojui moralinę žalą

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmuose išnagrinėta civilinė byla pagal fizinio asmens ieškinį UAB „Ignitis“ dėl moralinės žalos priteisimo. Ieškovas ...
2023-10-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This