Ieško patalpų ukrainiečių pagalbos centrui

Miestas

Iš Tarptautinės Ukrainos mokyklos Klaipėdoje direktoriaus pareigų netikėtai atleistas Jevgenij Kravčenko nesėdi rankų sudėjęs. Be darbo vienoje iš laivų remonto įmonių, jis šiuo metu dar laisvu laiku vadovauja ukrainiečių savanoriams, kurie padeda tėvynėje su Rusijos agresija kovojantiems tautiečiams.

J. Kravčeno Tarptautinės Ukrainos mokyklos Klaipėdoje atidarymo iškilmėse. Palmiros Mart nuot.

Tačiau jau šį savaitgalį apie 140 savanorių, kurie mezga vadinamuosius maskuojančius tinklus bei iš medžiagų atliekų siuva patalynę Ukrainos ligoninėms, turės palikti laikinas patalpas, kurias jiems buvo neatlygintinai suteikę vieno viešbučio savininkai. Šiuo metu jie jau susirado patalpų nuomininką.

Privatus savininkas, kuris karo pradžioje ukrainiečiams buvo suteikęs patalpas Melnragėje, Audros g., irgi, pasak J. Kravčenko, pakeitė savo planus.

Jo teigimu, visi savanoriai, tarp kurių yra ir vietos lietuvių, dirba visuomeniniais pagrindais ir jokio savo biudžeto neturi.

„Mes gyvenam tik iš labdaros, sponsorių neturime, esame dėkingi ir viešbučiui, kuris mus nuo sausio buvo įsileidęs, ir įmonei, kuri mums teikia medžiagų atliekas patalynei siūti. Naudojame savanorių laisvą laiką, laisvas rankas ir laisvą širdį”, – kalbėjo J. Kravčenko.

Šiuo metu Klaipėdoje gyvenantys ukrainiečiai kartu su klaipėdiečiais jau yra numezgę ir į Ukrainą išsiuntę 35 maskuojančius tinklus bei pasiuvę daugiau nei 500 patalynės komplektų.

Kur reikės po šio savaitgalio priglausti tinklams pinti skirtus rėmus bei keturias verslininkų padovanotas siuvimo mašinas, nežino ir viena iš aktyviausių Jevgenijaus padėjėjų Anna Bielska. Ji iš Kijevo į Klaipėdą atvyko prieš metus, pati yra informacinių technologijų specialistė.

Annos teigimu, jiems reiktų bent iki 200 kv. m. patalpų, kad darbas galėtų vykti toliau.

„Blogiausiu atveju, mes tilptume ir į 100 kv. m. patalpas, esame atviri visiems pasiūlymams, svarbiausia, kad būtų vieta, kur galėtume dirbti, nes turime labai daug užsakymų iš Ukrainos, o jau penktadienį privalome išsikraustyti”, – susirūpinusi kalbėjo ji.

Todėl ukrainiečiai kreipiasi pagalbos į uostamiesčio verslininkus, politikus ir visus geros valios žmones, galinčius pagalbos centrui neatlygintinai suteikti patalpas.

Kadangi dauguma savanorių neturi asmeninių automobilių, pageidaujama, kad centro patalpas galima būtų pasiekti miesto viešuoju transportu.

Galintys pasiūlyti panašų būstą turėtų skambinti tel. +370 617 18502 arba susisiekti adresu uasavanoriaiklp@gmail.com

5 Comments

  1. O štai

    „Sulupės gatvės daugiabutyje – vienišas senolis, skęstantis savo sąvartyne”.

    Reply
  2. Gal atsiras

    Keista, kad šis dar jaunas žmogus ne Tėvynėjenr fronte, o ten , kurs skirstoma labdara. Turėti tiek 200 kv,- nemažas iššūkis, o dar nemokamai duoti naudotis… Sudėtinga

    Reply
  3. O toje ukrainiečių mokykloje

    vietos neatsirastų ? Po pamokų ir vyresni moksleiviai galėtų padėti savo tėvynei ?

    Reply
    • UA

      Šalia minimo objekto energetikų teritorijoje suteiktos patalpos gyventi ukrainiečiams. Visų patalpų atiduoti negali, ypač kai kelis metus bendrovė dirba „į minusą”.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Tarp Lietuvoje dirbančių užsieniečių daugiausia baltarusių

Šalies darbo rinkoje sparčiai daugėja atvykusiųjų iš užsienio. Per metus jų skaičius išaugo 56 tūkst. ir dabar sudaro beveik 142 ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

Regionas

Neringos meras prašo šalies vadovų užtarimo

Neringos meras Darius Jasaitis kreipėsi į prezidentą Gitaną Nausėdą ir premjerę Ingridą Šimonytę dėl to, kad šiame kurorte gyvenantiems ukrainiečiams ...
2024-02-22
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Ministerija: baigiasi kompensacijos už ukrainiečių apgyvendinimą

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija primena, kad būstų ir kitų tinkamų gyventi patalpų savininkai ar verslo atstovai, kurie apgyvendino žmones, ...
2024-01-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This