„Naujom akim žiūriu į Palangą ir baisi man ji”

Mums rašo

Populiari „Facebook” kolumnistė vilnietė Ieva, garsėjanti aštriais pasisakymais, su „Atvira Klaipėda” sutiko pasidalinti nemažai įvairių komentarų sulaukusiu savo įrašu socialiniame tinkle, kuriame ji dėsto požiūrį į lietuvių pamėgtas atostogas Palangoje ir patį kurortą.

„Aš galėčiau būti Lietuvos pajūrio heiterių asociacijos pirmininkė. Deja, važiuoju ten kasmet, nes mano draugai mėgsta, o aš mėgstu savo draugus. Ir nuvažiavus aš jiems kraupiai bambu visą laiką, bet jie mane vis tiek ima – nes aš turiu mašiną. Nu tai važiuojam.

Basanavkė, deja, centre. Tai tenka Vilniaus burbului susidurt nemaloniai su kita Lietuva. Trumpam suvokt, kad jiems basanavkė jau kaip istorijos muziejus, bet tai kitai Lietuvai dar vis realybė”. Palmiros Mart nuotr.

Lietuviai jau rich bitches nori kurorto, o kurortas amžinai nepasiruošęs. Suvažiuoja birželį visas Vilnius į Palangą, net vamzdynai neatlaiko – pradeda vietiniams rudas vanduo bėgt. Sako avarinės tarnybos – išvažiuos vilniečiai namo, vėl bėgs vanduo be smėlio, kiek palaukit.

Kurorte infrastruktūros jokios. Nori pašikt gulint paplūdimy? Good luck with that what can I say. Ir atsiprašau to be so direct, bet ar čia nėra low intensity stress situacija visų atostogų metu? Nori kojas nusiplaut? Druską nusiplaut? Kraneliai? Išeinant iš pliažo? Never heard of it. Dušai prie pliažo? Nee, tai geriau parsineškit visą tą smėlį namo. Ir šiknoj jo, ir lovoj, guli po to visą naktį jame, atsikeli kaip po viso kūno pilingo. Great. Ir dar į Vilnių atsiveži. Ir kai paklausi, kodėl žmonės važiuoja į tą Palangą, nors ten jau nėr pigiau nei užsieny, o kokybė so much worse – visi sako nostalgija, kažkaip, vaikystė, kažką. Tai aš čia ir nerelatinu, nes aš vaikystėj nevažiuodavau į Palangą, tai naujom akim žiūriu dabar ir nu baisi man ji. Bet matau draugai kitaip mato, per prisiminimų ir nostalgijos lense. Nesimato jiems, koks sovietinis tas kurortas, koks dar vis klaikiai underdeveloped.

Ir good luck pavalgyt skaniai Palangoj. Visas Vilnius atvažiuoja ir 6 restoranai normalūs. 4 persikėlę iš to paties Vilniaus. Ir turi skambint 8 dienos prieš kad staliuką gautum. Nes tas visas Vilnius ten pat valgys. Ir kainos oho. „Pušų paunksmėj” kainos jau tuoj kaip Nobu bus. Tik kad ne worldwide famous. Bet ten atėjus pažinosi žmonių bent prie trečdalio staliukų. „Vila komoda” nesotų brunchą už 40 euriukų per person būtinai šaut, ir nu kaip ir bruncho opcijų daugiau jau nebėr.

O kokios pramogos šitam brangiam kurorte, jeigu lyja? Ar mes primetam, kad Lietuvoj nelyja? Tai galima į nudrožtus viešbučių SPA eit po 60 eurų. Kur ir irgi ne visada vietos gausi. Dar yra visokių provincijos istorijos muziejukų, kur net per lietų nesirinktum, ir nu thats about it. Ai, dar ten viena pirtis ant jūros kranto su toitoi. Apžvalgos ratas. 14 eurų 3 min. pramoga. I am so sorry guys, London eye yra 25, bet experience tai skiriasi maždaug taip, kaip Davosas ir Lietuvos Davosas.

Basanavkė, deja, centre. Tai tenka Vilniaus burbului susidurt nemaloniai su kita Lietuva. Trumpam suvokt, kad jiems basanavkė jau kaip istorijos muziejus, bet tai kitai Lietuvai dar vis realybė.

Barų ant jūros kranto nėr. Sėdi turtingi lietuvaičiai į sintetinius dekius susisukę kopose saulę lydi. Atsinešę „Ikea” taures iš pigiai įrengtų, bet brangiai nuomojamų apartamentų, pilstosi prosekėlį. Kas gal jau ir šampaną. Nebėr gi lietuviai biedni. Kurortas tik biednas. Nei kėdžių, nei šildytuvų, nei jokių stiklinių terasų. Apsimetam, kad ne šiaurėj mes. Ir nepaisant viso šito, kvadrato kaina Palangoj yra didesnė už NT prie Como lake. Aš niekaip šito nesuvokiu. Kaip gali underdeveloped šiaurės klimato kurortas kainuot brangiau už vieną gražiausių vietų pasaulyje? Dar palauk, kol paskelbs kokio festivalio datas, tai Nidoj išvis galėsi garažą su dviem raskladuškėm ir sapnų gaudykle paimt už 250 eurų per night. Ir čia jei bookinsi balandį.

Dar niekas per nepriklausomos Lietuvos istoriją nėra maudęsis Baltijos jūroj su nepastirusiais speneliais. Labiau visad jauties besigrūdinantis ruonis, nei kad tu chillini kurorte. Sveika tas šaltas vanduo, bet ar malonu? Rimtai 5k už kvadratą like malonu?

Tokios tokelės Lietuvos kurorte. Tai eikit bookint jau, nes po to nutriušusiam laive kokiam nakvosit ar sovietiniuose poilsio namuose su Euroremonto žymėm.

Nuoširdžiai jūsų, kandidatė į Lietuvos pajūrio heiterių klubo pirmininkes”.

24 Comments

  1. Petras

    Savo miestus, savo kurortus myli patriotiški lietuviai , priešai ir neapykantą jaučiantys žmonės labai dergia viską kas lietuviška , tyčiojasi iš visko kas lietuviui brangu .

    Reply
  2. nu ir šlykštu

    Kodėl ji darko lietuvių kalbą,kas jos prašė čia aiškinti?Rašyk apie savojo Vilniaus gatves,kemsynus,mašinų parkavimąsi ir t.t. Eikite į turgų SEMKIŲ pardavinėti,jums tai tikrai tiktų-galėtumėte ten pasispjaudyti.

    Reply
    • Rasa

      Tiesos šitame šlykščios, darkytos kalbos kontekste yra. Bet jei neturi pagarbos Valstybinei lietuvių kalbai, savo gimtai kalbai- tai ir sėdėk išdarkytame siaurintų gatvių Vilniuje su kirkizais, Bolto pavežėjais, ir su gausia LGBT komanda… Gal atostogauk Žydroje pakrantėje, o aš, gyvendama Klaipėdoje plauksiu keltu į Smiltynę ir maudysiuosi Platelių švariausiame vandenyje. Dabartiniai rašytojai- tai tokie, kurie į kūrybos raštą sudeda visą š… ir išvietės popierių… Nieko naujo. Nesužavėjo ši AK Autorė. Nei šmaikštu, nei juokinga, nei įdomu. Ramanausko Greitai ir šurajevo stiliukas.

  3. Tai durnei

    Proto invalidė. Nieko nepadarysi.

    Reply
  4. ....

    Šlykštu net skaityti, lyg privemtas tekstas. Jei negeba rašyt lietuviškai tai gal geriau vien tik angliškai rašytų.
    Ir dar… tegu varo į užsienio mokamus pliažus ir užpaklį nusiplaus ir visus savo tarpus. Tik jei Palangoj negali išsinuomoti būsto su dušu tai vargu ar išgalės susimokėti už mokamą pliažą užsienyje.

    Reply
  5. Dovilė

    niekur nemačiau tiek deb…ų, bukų veidų. tik palangoje, na gal dar SELO koncuose

    Reply
  6. Ekonomistas

    Labai tiksliai pataikyta. BAISU KAS DAROSI PALANGOJE.

    Reply
  7. PNo

    Autorrė – šlykšti išsigimėlė

    Reply
    • Stase

      As ir taip manau,kazkokia ispuikele,prasau apie mano Palanga gerai arba nieko

  8. Lb

    Na šiame rašinyje nepaisant anglicizmų yra pasakyta ir daug tiesos. Pats su šeima Palangą aplenkia ratų ypač vasaros metu. Tiesiog patarimas paprastas, jei lietuviška estrada, girti jaunuoliai miegantys savo vėmalų baloje ir siaubingai nehigieniška aplinka paplūdimiuose jums ne prie širdies imate pasus ir varote į Latviją, kuri už Palangos vos keliasdešit kilometrų. Liepoja 70, Ventspilis 170 KM.

    Reply
    • Daiva

      Jūs visiškai teisi. Mano mintis išsakėte. Ačiū. Viskas gryna tiesa.

  9. Lina

    Gal dabar daugumai lietuvių bus aiškiau,kodėl prasti lietuvių kalbis egzaminų rezultatai.
    Jos tiesiog nebeliks.Išmirs dinozaurų ,tų,gimusių 1960+ karta ir ateis anglolietuviai. Dar džiaugsimės,kad vieną antrą žodį taria ir lietuviškai.

    Reply
    • stase

      Jus teisi,kritikuoti net lietuviskai nebemoka

  10. Vidimantas

    Apjuodint ką nors didelės išminties nereik. Nepatinkančių objektų galima surast visame pasaulyje. Lietuvių kalba turtinga epitetais, išsireiškimais tad neverta ieškoti svetimybių. Esu pastebėjęs,kad prasta nuotaika užkrečiama…

    Reply
    • Stase

      Aciu,pritariu

  11. Kavianskis

    Nu, koroče, neblogai, nors galėtai ir dar ryškiau paspalvint..

    Reply
  12. Jeg

    Autorei linkėčiau gerą kailį susirasti, kad pabirbintų gerai, kaip mat pazityvo atsirastų gyvenime

    Reply
  13. Jaunimėlis

    Lietuvių kalba mergaitei sunkiai įkandama. Tik kam tokio visiško viduriavimo žodžiais reikia “Atvirai Klaipėdai”?

    Reply
  14. Mari

    Gal ir jūs kam nors baisi? Nemandagu labai į akis bsisėtis. Nevažiuokit..

    Reply
    • Stase

      Teisingai

  15. poros sakinių gana

    Vulgari baba iš Vilniaus, garantija, arši užingrida, nes ir stilius toks pat, kaip padhalių turgaus

    Reply
  16. na ir kultūra tuštutės...:)

    O tai jau lietuvių kalbos nebereikia. Terminologija kaip Vilniaus stoties rajono gyventojų ir Los Angeles blogesnių gatvių juodukų ar kokio Anglijos užkampio chebros…
    nerelatinu? WTF? Nu koroče pavarė čuvycha. Drąsiai, bet pavardės nerašo…

    Reply
  17. Anonimas

    Toks įspūdis, kad autorė, būdama 57 metų, prieš tris mėnesius pradėjo mokytis anglų kalbos ir pastaruoju metu intensyviai mokėsi iš kokio nors Gen Z English frazeologizmų žodynėlio.

    Reply
    • humanitaras Linas

      Na kodėl taip žiauriai… Prosekėlis – visai gaivi kontaminacija

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Bendrovės „airBaltic“ lėktuvai jau 15 metų skraido tarp Palangos ir Rygos

Latvijos oro linijų bendrovė „airBaltic“ balandį švenčia reikšmingą sukaktį – 15 metų, kai Palangą ir Rygą sujungė šios avialinijos.  „Lietuva ...
2024-04-30
Skaityti daugiau

Regionas

Palanga kviečia į gintarines linksmybes

Organizatoriai žada, kad gegužės 10-12 dienomis, kai Palangoje jau 16 kartą vyks „Gintarinis savaitgalis”, turės ką veikti visi – ir ...
2024-04-30
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje rudenį vyks senjorų festivalis

Tarptautinės pagyvenusių žmonių dienos proga Palangoje pirmąsyk bus organizuojamas festivalis „Senjorų savaitė“. Rugsėjo 29 d. – spalio 4 d. Palanga ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This