Juozo Karoso muzikos mokyklai – 75-eri

Švietimas

Seniausia pokario ne tik Klaipėdos, bet ir Vakarų Lietuvos Juozo Karoso muzikos mokykla ketvirtadienį paminėjo garbingą jubiliejų – 75-erių metų sukaktį.

Ta proga koncertą Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Klaipėdos fakulteto koncertų salėje klaipėdiečiams surengė mokyklos kolektyvai bei atlikėjai. Į iškilmes gausiai susirinkę žiūrovai jauniesiems muzikantams negailėjo nei aplodismentų, nei sveikinimų.

Aurimo Martinkaus nuotr.

Juozo Karoso muzikos mokykla įkurta 1948 metų kovo 1 dieną. Tai buvo pirmoji pokario septynmetė muzikos mokymo institucija Vakarų Lietuvoje. Ji ugdė pirmuosius šio krašto muzikos specialistus, gaivino prieškario Klaipėdos muzikines tradicijas, padėjo Vakarų Lietuvoje kurtis kitoms muzikos mokykloms. Ryškų pėdsaką mokyklos istorijoje paliko Juozas Klimas, mokyklai vadovavęs 1961–1981 metais.

1990 metais mokyklai suteiktas jos pirmojo direktoriaus, kompozitoriaus ir pedagogo Juozo Karoso vardas.

Aurimo Martinkaus nuotr.

Šiuo metu mokyklą lanko daugiau nei 500 moksleivių, juos įvairių muzikos specialybių moko 83 pedagogai. Mokykloje veikia tautinių instrumentų, pučiamųjų instrumentų, styginių instrumentų, akordeonų orkestrai, džiazo muzikos kolektyvas, jaunučių ir jaunių chorai, folkloro ansamblis „Šaltinėlis”. Daugelis iš jų pasirodė šventiniame koncerte.

Aurimo Martinkaus nuotr.

Mokykla didžiuojasi, jog nemažai mokykloje dirbančių pedagogų patys yra baigę šią muzikos mokyklą, o jos auklėtiniai – įvairių konkursų laureatai bei nugalėtojai.

1 Comment

  1. lankytojas

    Sveikinu mokyklą su garbingu jubiliejumi. 75-mečio minėjimas buvo įspūdingas, stebinęs ne tik muzikuojančių moksleivių gausa: chorai, orkestrai, ansambliai, solistai, bet ir aukštu profesionalumu. Klestėkite!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Veidai

Džiaze - ne vien tik merginos

Gyvenimas yra nenuspėjamas, sugebantis nustebinti netikėtais savo posūkiais. Nuostabu būna gimtojo miesto ar net šalies koncertų salėse ar aikštelėse išvysti ...
2023-10-22
Skaityti daugiau

Sportas

Mero taurė - geriausiems moksleiviams

Vytauto Didžiojo gimnazijoje iškilmingai pagerbti Klaipėdos miesto mokinių 2022-2023 mokslo metų „Mero taurės“ sporto žaidynių nugalėtojai. Apdovanojimus sportiškiausioms mūsų miesto ...
2023-10-11
Skaityti daugiau

Ką pasakoja archyvas, Svarbu

Pokarinės Klaipėdos muzikus ugdė ir karo belaisviai

Vartant 1949-ųjų Klaipėdos miesto vykdomojo komiteto (VK) dokumentus, saugomus Klaipėdos regioniniame valstybės archyve, už akių užkliuvo ir vienas sprendimas, susijęs ...
2022-06-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This