Kelionės laivais: nuo žvejybos iki vėjaračių varžybų

Regionas

Artėjant šiltajam metų laikui, pamaryje siūlomos kelionės laivais, kurių metu galima išbandyti ne vieną pramogą.

Daugiau nei 70 įvairaus dydžio nuomojamų laivų gali pasiūlyti įmonės „Jovila“ savininkė Jovita Kauneckytė-Šeškauskienė. Paklausus, kurie iš jų populiariausi, Jovita teigia, jog kiekvienas renkasi pagal savo poreikius – vienų akį patraukia modernūs, bangas skrodžiantys VIP greitaeigiai kateriai, tokie kaip „Grandezza“ ir „LT-9445“, kiti vertina autentiškumą, tad jiems tiks senovinis kurėnas „Kuršis“, autentiška jachta „Džaladūta“ ar net senovinis raudonmedžio laivelis „Saga Bona“.

Klaipėdoje itin paklausus šeimos ir įmonių šventėms yra laivas „Sinatra“, o didesnėms kompanijoms – „Forelle“, Nidoje – pramoginis laivas „Gresa“.

Kelionė laivu gali tapti asmeninės šventės, vestuvių ar darbo kolektyvo pramogos akcentu. Jai ruošiantis pirmiausia reikėtų pagalvoti, kiek asmenų dalyvaus. Greitaeigiai kateriai talpina 6-11 žmonių, o tokiu laivu kaip „Forelle“ gali plaukti iki 80 žmonių. Didesni laivai turi barus, jaukius šildomus salonus, muzikos įrangą, juose gali būti patiekti šalti ir karšti valgiai.

Laivus nuomotis galima ne tik Klaipėdos uoste, bet ir gražiausiuose Vakarų Lietuvos uosteliuose – Nidoje, Mingėje, Ventėje, Drevernoje ar Rusnėje.
Kelionė gali tęstis nuo 2 iki 12 valandų, su sustojimu Juodkrantėje, Nidoje, Uostadvaryje ar Mingėje.

„Plaukimas laivu jau pats savaime yra tarsi pramoga, tačiau vertinantiems aktyvumą pasiūlome puikių aktyvių pramogų sausumoje, o mėgstantiems pramogauti lengviau – organizuojame programas laivuose su vedančiuoju arba įdomias edukacijas sausumoje. Po aktyvių pramogų kviečiame apsistoti patogiose kaimo turizmo sodybose su pirtele ir kubilu. Šių metų naujiena – išskirtinio dizaino ir komforto savaeigiai plaukiojantys namai ant vandens su miegamais kambariais ir netgi sūkurine vonia denyje, skirti šeimų ir draugų poilsiui ir pramogai, juos galima pamatyti Svencelėje ir Uostadvaryje”, – pranešime cituojama J. Kauneckytė-Šeškauskienė.

Pavasario ir vasaros metu Kuršių mariose ar Nemuno deltoje gaudomi starkiai, ešeriai, karšiai ar lydekos. Šaltuoju metų laiku galima plaukti į Baltijos jūrą lašišų žvejybai ar į Kuršių marias stintų žūklei, priklausomai nuo oro sąlygų. Žvejybai tinka tiek greitaeigiai kateriai, tiek modernūs šildomi žvejų laivai.

Į kelionės laivu programą įtraukta ir žuvies patiekalų degustacija, ir fotomedžioklė.

Plaukiant laivu dažnai įtraukiamas kelių valandų sustojimas ar nakvynė Juodkrantėje ir kituose kaimeliuose. Sustojimo metu vienas iš įdomesnių žaidimų yra fotomedžioklė. Dalyviai, pasiskirstę grupėmis, gauna lapą su nuotrauka-užduotimi. Komandos sprendžia užduotis ir laimi ta, kuri atlieka jų daugiau.

Dar viena unikali pramoga – vėjaračių varžybos Nidoje, kuri išmokys naujų įgūdžių, suteiks adrenalino, padės suvaldyti vėją. Pradžioje instruktorius pamokys kaip valdyti vėjaratį – ratuotą priemonę su bure. Tada, susiskirstę komandomis, dalyviai varžysis, o renginį vainikuos apdovanojimų ceremonija.

Edukacijos pagal Vakarų Lietuvos papročiu patinka ir jauniems, ir vyresniems, nes jos yra linksmos, įtraukiančios ir suteikiančios naujų žinių.

Plaukiant laivu galima juostų pynimo programa, kurios metu dalyviai sužino apie juostų simboliką, panaudojimą, spalvų ir raštų reikšmę. Teorinės žinios panaudojamos praktikoje – dalyviai patys pina juostas.

Kita edukacija laive – vėtrungės dažymas. Jos metu keliautojai sužino apie vėtrungių naudojimą senoviniuose kurėnų žvejų laivuose, jų simboliką ir gamybos būdus, patys išbando vėtrungės dažymą. Sustojus sausumoje siūlomi edukaciniai piemenų žaidimai, kurie ypač patrauklūs jaunimui, nes leidžia išbandyti savo jėgas, vikrumą ir akies taiklumą. Žaidimų metu vaišinama kraštui būdingu patiekalu – čirviniais blynais.

Senųjų gėrimų ir valgių degustacijos – tai dar vienas patrauklus būdas praleisti laiką sausumoje. Programos metu siūloma skanauti tradiciniu gėrimu kafija, ragauti pyrago bei degustuoti punšą. Kolektyvai, kurie nori itin aktyvaus poilsio, gali įsitraukti į lobio paieškas Raganų kalne, su gidu keliauti į Juodkrantės sengirę ar dviračiais važiuoti į Mirusias kopas.

1 Comment

  1. Kl

    Būvau per Jovilą užsakes laivą viskas labai patiko.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Neringa kviečia į šventinį miškasodį

Neringa savo gyventojus ir svečius pavasarį jau antrąjį kartą kviečia sutikti prasmingai – dalyvauti šventiniame miškasodyje ir taip prisidėti prie ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija, Svarbu

Vasario 16-oji tarpukario Klaipėdoje: nuo alučio iki apspjaudomų trispalvių

Klaipėdos kraštas, 1923-iaisiais tapęs Lietuvos dalimi, praturtėjo nauja švente – Vasario 16-osios minėjimais. Iš tarpukario Klaipėdos spaudos matyti, kad neatsiejama ...
2024-02-16
Skaityti daugiau

Orai

Lietus nesitrauks, toliau kils vandenis lygis upėse

Artimiausiomis dienomis Vakarų Lietuvoje numatomi lietingi orai, kurie turės įtakos ir tolimesniame vandens lygio kilimui Nemuno žemupyje. Trečiadienio naktį didesnėje ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This