Pasirašyta naujosios Kretingos rajono savivaldybės tarybos daugumos sutartis

Regionas

Ketvirtadienį pasirašyta 2023-2027 m. kadencijos Kretingos rajono savivaldybės tarybos daugumos sutartis. Dauguma naujoje Taryboje turės 17 balsų iš 25 ir ją sudarys keturių politinių jėgų – politinio komiteto „Kretingos kraštas” (11), Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ (3), politinio komiteto „Už šviesią Kretingą“ (2) ir vienas Darbo partijos atstovas.

„Drauge su Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ bei Darbo partija kartu sėkmingai dirbome besibaigiančioje kadencijoje, todėl natūralu, kad ir toliau kartu tęsime darbus. Taip pat džiaugiuosi, kad kvietimą jungtis prie Tarybos daugumos priėmė ir politinis komitetas „Už šviesią Kretingą“, nes daugeliu atvejų sutampa mūsų vertybinės bei programinės nuostatos“, – pranešime cituojamas perrinktasis Kretingos rajono meras Antanas Kalnius.

Tarybos dauguma sutarė, kad politinis komitetas Kretingos kraštas deleguos savo atstovus į Finansų ir inovacijų, Sveikatos apsaugos ir socialinių reikalų komitetų pirmininkus, Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ – į Švietimo komiteto pirmininkus, politinis komitetas „Už šviesią Kretingą“ – į Kultūros, sporto ir jaunimo reikalų komiteto pirmininkus, Darbo partija – į Ūkio, kaimo ir aplinkosaugos komiteto pirmininkus.

Pasak mero, Savivaldybės administracijos direktoriumi bus skiriamas Povilas Černeckis, buvęs ilgametis Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas. Žinia, pasikeitus Vietos savivaldos įstatymui, Savivaldybės administracijos direktorių skiria nebe Taryba, o meras.

„Tuo metu Tarybai bus teikiamas siūlymas pritarti dviejų vicemerų pareigybėms. Bendras savivaldybės vadovų skaičius išliks nepakitęs, nes nebelieka Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigybės, – sakė A. Kalnius. – Pasikeitus Vietos savivaldos įstatymui, keičiasi ir vicemerų funkcijos – t. y. vicemerai tampa nebe politinėmis figūromis, kaip buvo iki šiol, o vykdomosios valdžios atstovais. Tad, renkantis vicemerų kandidatūras, pirmiausiai dėmesys buvo skiriamas jų kompetencijoms skirtingose srityse. Į vicemerus bus siūlomos Vaidos Jakumienės, šiuo metu einančios Savivaldybės tarybos narės pareigas, ir Vilijos Venckutės-Palaitienės, šiuo metu einančios Savivaldybės tarybos sekretorės pareigas, kandidatūros.“

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Kretingos įmonėje kilo gaisras

Trečiadienio vakare kilo gaisras Kretingoje įsikūrusioje medienos įmonėje „Imedeksa“. Gavę pranešimą aplinkosaugininkai iš karto išvyko į gaisro vietą. Preliminariais duomenimis, ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Regionas

Prokuratūros ieškiniai - dar trims Kretingos politikams (atnaujinta)

Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmai pranešė, kad sulaukė dar dviejų Klaipėdos apygardos prokuratūros civilinių ieškinių 2019-2023 metų kadencijos Kretingos rajono ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Ar Kretingos meras iš tiesų atsikratė teisėsaugos pretenzijų? (dar atnaujinta)

Praėjusią savaitę Klaipėdos apylinkės teismas palaimino prokuratūros ir Kretingos rajono mero Antano Kalniaus taikos sutartį, kurios šiam politikui prireikė dėl ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This