Peštynėse dėl postų Klaipėdoje aimanų nesigirdi: užgožia pinigų kvapas

Nuomonės

Po rinkimų karštinės stojusi tyla yra apgaulinga – šiuo metu vyksta procesai, kruopščiai slepiami nuo rinkėjų: dalijamasi valdžia ir prieigomis prie lovio. Formaliai tai vadinama koalicinės programos derinimu.

Evaldo Vėgėlės piešinys

Nors ta programa, tiesą sakant, nelabai kam rūpi, bet turėti ją reikia, idant išlaikyti protingą ir orų veidą.

Kol Arvydo Vaitkaus, Remigijaus Žemaitaičio ir Ligitos Girskienės bendražygiai niaujasi dėl postų, įtakos ir atviro priėjimo prie savivaldybės iždo, konservatoriai kurpia planus, kaip aniems kortas sumaišyti, pasitelkus Seimą, Vyriausybę, ministerijas ir kitas žinybas.

Skaudų pralaimėjimą patyręs vietos liberalų vedlys Saulius Budinas viešai mekena, neva, šaunu būti konstruktyvia opozicija. Tačiau lyg tarp kito, tarp eilučių primena rinkimų laimėtojams kieno valdžia yra ant visos Marijos žemės. 

Išrinktasis meras Arvydas Vaitkus tą puikiai supranta. Ir nors paskelbė, kad Klaipėdą valdys trys minėtos politinės jėgos, bet ieško, kaip neprarasti (ar rasti) Lietuvos valdžios palankumą. Antraip tai, dėl ko išties jie kovėsi – dėl valdžios Klaipėdoj – liks į tolimus laikus skriejantis miražas. Tad mūsų dar gali laukti ir netikėtumai.

Uostininkams (čia ne tiems, kurie miltelius uosto, o tiems, kuriuos Batkos trąšos maitino) postai savivaldybėje nelabai rūpi. Todėl gana lengvai tuos postus atiduos sąjungininkams už kraujo priesaiką palaikyti mero ir tikrųjų jo bendražygių siekius.

III vandenvietės teritorijos užėmimas trąšų ir kito gėrio krovai, Naujosios perkėlos iškraustymo iš miesto centro į užkampį ir kokio nors smirdalo krovos terminalo įrengimas jos vietoje. „Klasco” ir kitų uosto bei miesto pramonės švietalų interesų gynimas – štai rašyti ir nerašyti naujojo mero komandos tikslai. Na, dar gal leidimas automobilį statyti ant žolės, važiuoti juo visur ir visada. Ir viešojo transporto numarinimas? Nes po rinkimų jau pasigirdo pezėjimas, kad autobusų yra per daug, kad transporto piko metu jiems reikia uždrausti važinėtis. O, blyn! Čia tai būtų ne permainos, o revoliucija. Nors, tikėtina, kad tai tik pagirios po pergalės švenčių.

R. Žemaitaičio kariauna – kas kitas: ji yra alkana. Kaip ir žali L. Girskienės valstiečiai. Jie žmonės paprasti, jiems reikia uždirbti. Apie taurias idėjas jie yra mažai girdėję – nesvaigsta. Jie vardan saldesnio trupinio eis paskui politinę kuopą „Ištikimi Klaipėdai” iki Minsko ir iki Maskvos. Trąšų. Kūnui. Ir sielai.

Ką tokiu atveju pasakys R. Žemaitaitis ar L. Girskienė? O koks skirtumas: jie – Vilniuje, o mes čia… Darbuojamės tėvynės labui ir žmonių gerovei (sąrašas pridedamas).

Kol šie procesai slapta nuo rinkėjų kenkėjų po antklode vyksta, šluba Kongo antis keliauja po platųjį pasaulį ir naudojasi galimybe įteikti paskutinius apdovanojimus. Nes jau greit tai darys jo kėdės paveldėtojas. Beje, po rinkimų batalijų sugebėjęs pasakyti gerą žodį pirmtakui. Ir net padėkoti. Pliusas. 

Savivaldybės administracijos koridoriuose ir kabinetuose siaučia būsimų pertvarkų ir gandų skersvėjai, negalintys išblaškyti slogios laukimo ir neapibrėžtumo atmosferos. 

Kita vertus, visi anksčiau suplanuoti darbai teka įprasta vaga. Taip jie tekės ir valdžiai pasikeitus. Tuo iš esmės tikėjo ir tebetiki daugiau nei 50 procentų klaipėdiečių, kurie net nėjo balsuoti. 

Išrinktasis meras A. Vaitkus gali didžiuotis solidžiai laimėjęs II rinkimų ture. Tačiau aritmetiškai skaičiuojant jis gavo tik nedidelės miesto bendruomenės dalies paramą. Jo varžovai gavo dar mažiau tos paramos.

Tad dauguma klaipėdiečių ir savivaldybės tarnautojų yra ramūs: esminių pokyčių nebus. Tiesa, bus daugiau pagarbos ir politinės paramos taršiai pramonei, transportui. Niekas nekreips dėmesio į žaliuosius. Bet jie nelabai ir cypsės, nes žiūri merui į piniginę.

Ooo… Bus persikraustymų! Jei A. Vaitkus tesės žodį, tai įsikurs ne rotušėje. Todėl kažką reikės iškraustyti iš administracijos pastatų Liepų gatvėje. Štai jums ir permainos.

Tiesa, pabrangs atliekų tvarkymas. O visi kiti didieji trąšų vyrijos troškimai, geru atveju, pradės pildytis tik po kelerių metų.

18 Comments

  1. Miesto gyventojas

    Tipiška Grubliausko ir jo satelitų rašliava, gal ir didžiuojatės p. Šulcai savo žodžių išmone, bet nieko daugiau: nyku, naivu, tik kvailas pliurpimas, būdingas koncervatliberalų draugovei.

    Reply
  2. .

    Na taip, Šulco straipsniai keisti ir pikti, netelkiantys, o tiesiog autoriaus „iškreipto” supratimo išraiška. Šulco pagalba šis leidinys po truputi taiko į geltonąją spaudą.
    Postų dalybos buvo ir bus, bet kiti tai laiko atsakomybės prisiėmimu.
    P.S. Būtų įdomu sužinoti , kokį gerą patarimą autorius davė Grubliauskui dirbdamas jo patarėju, kuriuo galėtų viešai pasigirti .

    Reply
  3. Ai, ai

    Šulcai, ar nenusibodo „loti“. Kiek metų tryneisi šiais koridoriais ir ką gero nuveikei??? O dabar dar naujas meras neprisiekęs o jau nuolatinis lipimas ant galvos. Ai, ai, visai be sąžinės

    Reply
  4. …

    Po rinkimų, tamstai, tamsus vaizdas pro tamsius akinius nebe toks rožinis atrodo? Širdį skauda, kad gal viskas iš tiesų prašvis? Apgailėtina, neapykantos ir nepasisekusių alegorijų pilna rašliava…

    Reply
    • taigi

      ta rašliava visai ne apgailėtina, o gana tiksli ir realistiška… jei nušvitimo ryškaus laukiat bijau, kad skaudžiai akis apsideginsit:)

  5. Chi

    Ir vėl Šulco ausys kyšo. Kada pradėsi rimtai dirbti, o ne pagalius kaišiot dar net nepatvirtintam Klaipėdos merui?

    Reply
  6. skaitytojas

    Nieko naujo,to ir tikėtis r eikėjo,jokių permainų nebus,bent jau beveik 2 metus,kol nebus naujo seimo ir laimėtojų,nuo jų labai priklauso miestų,miestelių finansiukai ir visa kita.Klaipėdiečiai parodė,kad jiems dzin,jaunimas vis išvyksta,atėjo balsuoti mažai,ir labai jau aišku,kaip kas balsavo.Tiek to.Klėstėk,mieloji Klaipėda.

    Reply
  7. Klp

    Autobusai važinėja ne pagal grafiką,nes,manau-kamsciai išmuša iš jo. Proto bokštai vėl susiaurino Šilutės pl prie Baltijospr. žiedo. Pernai atidarė 3 juosta ir žadėjo taip palikti iki pabaigos projekto. Matyt kažką pamiršę buvo iškasti….vėl susiaurino prieš sezona-kaunieciu dovana klaipėdiečiams.

    Reply
  8. Česka

    Lyg tai balandžio 20 nauja valdžia pradės dirbti, taip kad Šulcai iš anksto netriesk miltais ?

    Reply
    • Českai

      Šulcas teisus. Savam burbule užsidarius, permainų nesitikėk. Jeigu nori ką pakeisti, reikia daugiau babkių. O kas jų papildomai įmes, jei esi visiška opizicija Vilniui. Žiūrėk, kad dar blogiau nebūtų.

  9. Žiūrėsim

    lauksim

    Reply
  10. Klaipedietis

    O Dudorius su Šulcu viską praradę nesąmones rašinėja?

    Reply
  11. Tomis

    Kada politikai ištikrūjų ims dirbti savo žmogui? Kaip perrinktas saulės miesto meras teigė. Kiekvieno politiko einančio į savo miesto tarybą tikslas turi būti dirbti miestui ir jo žmonės, gerinti gyvenimo sąlygas ir gražinti miestą. Ir nesvarbu kurioje pusėje bebūtum, dauguma, mažuma, nėra skirtumo, tikslo tai nekeičia. Tad linkiu neužsiiminėti tokių straipsnių užsakinėjymais, siekiant kenkti kolegoms, o bendrai kartu surėmus pečius, padaryti Klaipėdą pačiu geriausiu(švariausiu)miestu gyventi ir jaunam ir senam, o ne atvirkščiai kaip iki šiol…

    Reply
  12. Kas pasidarė?

    Bet maršrutiniai miesto autobusai kažkodėl pradėjo labai nereguliariai važinėti: vėluoja arba visai praleidžiamas maršrutas. Pagal tvarkaraštį vienaip, realybėje – kitaip. To anksčiau nebuvo.

    Reply
  13. Auditorius

    Gaila neparašė ką veikia Vycka ir jo adjutantas Modestas.

    Reply
  14. Deputatas

    Gerai kai Šulcas viską žino. Daugiau tokių žmonių Klaipėdai. bet tai nenuostabu, juk tiek metų nieko neveikė būdamas vicemeru, už tai įgavo netradicinių galių.

    Reply
    • Kriminalinis Džo

      Nė velnio, išmoko ne tik tvariai judėti, bet ir tvariai pezėti.

    • Nuolanki rinkeja.

      Nepasiduokite santazui Gerb.Arvydai.Tai pavydo gaidos.mes su jumis!!!!.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Remigijui Žemaitaičiui - ir baudžiamoji atsakomybė

Vilniaus apygardos prokuratūra praneša penktadienį baigusi ikiteisminį tyrimą, kuriame Seimo nariui Remigijui Žemaitaičiui pareikšti įtarimai dėl neapykantos skatinimo bei kurstymo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This