Klaipėdoje margučius pirmąsyk rideno robotai

Verslas

Uostamiestyje Velykos pasitinkamos su inovacijomis. SBA bendrovėje „Klaipėdos baldai“ surengtos pirmosios margučių ridenimo robotais varžybos. Jose dalyvavo 5 komandos.

Varžybų dalyviai turėjo specialiai pritaikyto roboto čiuptuvo pagalba kuo greičiau iš komodos stalčiaus paimti margutį, jį nuridenti riedykle ir roboto „ranką“ grąžinti į pradinę padėtį.

Organizatorių nuotr.

„Robotai jau seniai tapo įprasta mūsų darbo dalimi, jų įmonėje turime arti trisdešimties. Tačiau vis dažniau jie įsilieja į ir mūsų kasdienę buitį. Todėl šiame renginyje pamėginome suderinti tradicijas ir inovacijas. Be to, turnyras puikiai atskleidžia vertybes, kuriomis vadovaujamės – atradimų lyderystę ir aistrą laimėti. Būtent nestandartinis mąstymas, nevaržomas kūrybiškumas ir netikėtas požiūris padeda atrasti ir pritaikyti naujus sprendimus darbe ir gyvenime. Taip ir gimė šis turnyras, kurio pagrindinė mintis yra ta, kad žmogaus valdomas pramoninis robotas gali atlikti subtiliausias ir jautriausias užduotis,“ – pranešime pažymi SBA bendrovės „Klaipėdos baldai“ vadovas Viktoras Pivorius.

Du robotus specialiai šiam turnyrui paruošė įmonės projektų vadovas Saulius Razmas su komanda. Vienas robotas automatiškai atidarinėjo komodos stalčius su margučiais, kitas, pulto pagalba manipuliuojamas žmogaus, rideno margučius.

Organizatorių nuotr.

Varžybose iš viso dalyvavo 15 žmonių iš skirtingų padalinių – gamybos, planavimo, administracijos, techninio aptarnavimo tarnybos ir technologų. Tik trečdalis dalyvių yra dirbę prie robotų, bet nebūtinai juos valdę. Trumpiausias laikas, per kurį vienas margutis išimtas iš stalčiaus ir nuridentas – 1 min. ir 4 sekundės. Varžybas laimėjo „Klaipėdos baldų“ gamybos padalinio komanda, tris margučius nuridenusi bendrai per 4 min. 45 sekundes.

Įmonės vadovas juokauja, kad šis robotų turnyras gali pakeisti ir tradicijas. „Jeigu kažkur margutį atneša Velykų zuikutis, kažkur – Velykų bobutė, tai pas mus juos atneša „Kuka“ robotas,“ – šmaikštauja V. Pivorius.

Organizatorių nuotr.

Jis sako, kad turnyras galėtų tapti tradiciniu, jeigu šie du robotai per artimiausius metus nebus „įdarbinti“ gamybos procesuose. Šiuo metu SBA bendrovėje „Klaipėdos baldai“ įdiegti 27 robotai. Šiais metais planuojama įdiegti dar du.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Ką daryti su likusiais velykiniais kiaušiniais?

Po Velykų užsilikęs margučių kalnas šaldytuve daugeliui kelia galvos skausmą. Vis dėlto, tai yra ir proga pigiau bei tvariau pasigaminti ...
2024-04-01
Skaityti daugiau

Verslas

Sekmadienį Klaipėdos regione dirbs tik kelios „Rimi“ parduotuvės

Iš didžiųjų prekybos tinklų paskelbtos informacijos matyti, kad Velykų sekmadienį Klaipėdos regione dirbs tik šešios budinčiomis vadinamos „Rimi“ parduotuvės. Šeštadienį ...
2024-03-31
Skaityti daugiau

Konsultacijos, Svarbu

Etnologė: „Velykos - toli gražu ne tik kiaušinių ridenimas“

Išsekinti ilgų, šaltų ir tamsių dienų mūsų protėviai itin laukdavo pavasario atgaivos. Velykų šventė – tarsi slenkstis į džiugesnį šiltų ...
2024-03-30
Skaityti daugiau

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This