Laukia pretendentų į Klaipėdos kultūros magistrus

Kultūra

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyrius kviečia Klaipėdos kultūros organizacijas bei fizinius asmenis siūlyti pretendentus Klaipėdos kultūros magistro vardui gauti.

2019 m. Kultūros magistrai Regina Šaltenytė ir Mindaugas Bačkus. Martyno Vainoriaus nuotr.

Siūlant pretendentą būtina pateikti:

  • pretendento nuopelnų Klaipėdos miesto kultūrai aprašymas (recenzijų, straipsnių, atsiliepimų kopijos, autoriaus spausdinti darbai, rekomendacijos, kitų institucijų įvertinimai, duomenys apie apdovanojimus ir kita);
  • pretendento gyvenimo aprašymas.

Teikdamas kandidatą, teikėjas patvirtina, kad pretendentas yra apie tai informuotas bei sutinka gauti apdovanojimą ir regalijas.

Pretendentus vertins Klaipėdos kultūros magistro vardo suteikimo komisija, kurią sudaro Klaipėdos miesto savivaldybės meras, Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėjas bei Kultūros ir meno tarybos nariai. Komisijos pirmininkas yra meras.

Klaipėdos kultūros magistro regalijos bus įteikiama specialios ceremonijos metu rugpjūčio 1 d., per miesto gimtadienį.

Pasiūlymai priimami ir registruojami iki šių metų gegužės 8 d. 17 val. (imtinai). 

Pasiūlymų pateikimo būdai:

  • elektroniniu būdu, Klaipėdos miesto savivaldybės administracijai, per e. pristatymo sistemą;
  • Kultūros magistro kandidato anketa;
  • popierinius dokumentus Klaipėdos miesto savivaldybės administracijai (Liepų g. 11, Klaipėda) galima atnešti į Klientų aptarnavimo skyrių, ant voko būtina nurodyti „Pretendentas į Kultūros magistrus“.

Kontaktinis asmuo – Kultūros skyriaus vyr. specialistė Kristina Skiotytė-Radienė, tel. 39 61 73, el. p. kristina.skiotyte@klaipeda.lt

INFORMACIJA

Klaipėdos kultūros magistras – išskirtinis Klaipėdos miesto savivaldybės įsteigtas apdovanojimas, teikiamas už nuopelnus miesto kultūrai menininkams ar kitiems kultūros darbuotojams. Apdovanojimo regalijos – renesansinio auksinio su brangakmeniais žiedo rasto Klaipėdos piliavietėje tiksli replika bei magistro vardo suteikimą patvirtinantis dokumentas – Klaipėdoje teikiamos nuo 2003-ųjų metų. Šiuo iškiliu apdovanojimu jau pagerbti 40 iškiliausių Klaipėdos kultūros ir meno kūrėjų. Ankstesnių Klaipėdos Kultūros magistrų sąrašą rasite čia.

2 Comments

  1. Nepritariu

    Kultūros magistro vardas teikiamas ir turi būti teikiamas kūrėjui, menininkui, už meno kūrybą, jos rezultatus vaizduojamajame mene (dailė, skulptūra, fotografija ir pan.), muzikoje (sukurtas muzikos veikalas, atliktos solo partijos operose, operetėse, miuzikluose, spektaklių režisūroje, koncertinėje veikoje– atlikėjams, smuikininkams, pianistams, dirigentams ir kt.), teatro mene – aktoriams, scenaristams, režisieriams), literatūroje – rašytojams, poetams ir t.t., ir t.t. O ne vadybininkui, ne verslininkui, ne architektūrinės vietos įveiklintojui. Tai nuvertintų ir taip menkai vertinamą Klaipėdos profesionalųjį meną.
    Juk ir Meridianas įveiklintas, ir Skulptūrų parkas tuoj bus įveiklintas, ir Dangės skveras su kultūringu fontanu… Visa tai taip pat kultūrinė veikla. Tad reikia skirti aukštąjį meną ir to meno patarnautojus. Šios profesijos atstovams turėtų būtį įsteigti kitokie apdovanojimai.

    Reply
  2. Nežinau

    kam reikalinga tokia biurokratija ir visokie reikalavimai siūlytojui apie pretendentą rinkti -gyvenimo, nuopelnų aprašymus teikiamam kandidatui. Gal kad mažiau pretendentų būtų? Šiaip tai savivaldybės kultūros skyrius galėtų pats tuo galėtų pasirūpinti. Nežinau ir kaip tokios info rinkimas ir viešinimas dera su asmens duomenų apsaugos reglamentu, bet manau, kad į pretendentus miesto kultūros magistro titului labai tiktų Klaipėdos muzikinio teatro vadovė Laima Vilimienė už kultūros vertybės įveiklinimo atskleistą galimybę, gebėjimą suburti verslą ir meną kurio rezultatas buvo garsiai Lietuvoje ir ne tik nuskambėjęs „Skrajojantis Olandas” didžiajame Lindenau elinge.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Kultūra, Svarbu

„Auksinių scenos kryžių" apdovanojimuose - klaipėdiečių triumfas (papildyta)

Tarptautinę teatro dieną, trečiadienio vakare, Klaipėdos dramos teatre vykusioje „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimų ceremonijoje iš 17 nominacijų net 6 „Auksiniai ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos įvaizdžio komisija pramiegojo kultūrinę revoliuciją*

Nors nauja valdžia didžiojo Mao metodas keičia miesto įvaizdį, braukdama į šiukšlyną maištingus kūrėjus, savivaldybės sukurta Klaipėdos miesto įvaizdžio komisija, ...
2024-02-22
Skaityti daugiau

Mums rašo

Barokinės muzikos magijos nublokšta

Yra Klaipėdos koncertų salės repertuare vienas koncertas, kuris jau šeštą kartą kartojamas klausytojų pageidavimu. Ar atspėsite kuris? Tai – talentingojo ...
2024-02-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This