„Undinėje“ – solisto iš Austrijos debiutas

Veidai

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro operoje „Undinė“ balandžio 22 d. kaip Vandenis debiutuoja bosas Evert Sooster (Austrija), galintis pasigirti gausia scenine patirtimi žinomuose Europos teatruose. Antonino Dvoržako opera „Undinė“ Žvejų rūmuose šį sezoną rodoma paskutinį kartą.  

Pagrindinį vaidmenį operoje atliks Klaipėdos publikos mylima solistė Rita Petrauskaitė. Jos ir Princo, kuriuo taps solistas Mindaugas Zimkus, išbandymų kupina meilės istorija skambės apsupta nepaprasto grožio muzikos ir scenografijos stebuklų.  

Evert Sooster operetėje „Paukščių pardavėjas”

Evert Sooster į Klaipėdą atvyko iš Austrijos. Atlikėjas daugiau nei dvidešimt metų dainavo boso partijas Vokietijoje, Prancūzijoje, Austrijoje, Italijoje, Vengrijoje, Norvegijoje ir kitur, o nuo vasario mėnesio dirba Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre. 

„Mano vokalo pedagogė, dirbanti Suomijos ir Latvijos nacionalinėse operose, pamatė skelbimą, kad Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras skelbia atranką solistams bei pasiūlė man dalyvauti. Iki atvažiavimo į Klaipėdą nedaug žinojau apie šį miestą: tik tai, kad tai nuostabus miestas prie jūros. Mano mergina buvo kilusi iš Lietuvos, iš anksčiau pažinojau daug puikių lietuvių, savo srities profesionalų. Nuo vasario dirbu Muzikiniame teatre ir jis man dabar svarbiausias. Jau dainavau Karabaso Barabaso partiją J. Gaižausko edukacinėje operoje vaikams „Buratinas“, o netrukus debiutuosiu kaip Vandenis operoje „Undinė“. Tarptautiniame Klaipėdos festivalyje vasarą dainuosiu operos „Klaipėda“ premjeroje, kur atliksiu Viliaus Gaigalaičio vaidmenį“, – pasakoja Evert Sooster. 

Solistas džiaugiasi puikia darbine atmosfera, kolegų profesionalumu ir įdomiais pastatymais.

„Įvairiuose operos teatruose dainuoju nuo 1998 metų. Darbas skiriasi mažai, nebent kitoks apmokėjimas. Aš nelyginu teatrų, lyginu tik juose man tenkančius iššūkius. Vienas didesnių iššūkių KVMT – dainavimas lietuviškai, bet ir tai pavyksta įveikti. Juk man teko dainuoti anglų, vokiečių, italų, prancūzų ir turkų kalbomis. Lietuvių kalbą sudėtingumo lygiu prilyginčiau dainavimui prancūziškai, nes ji pasižymi sudėtingu tarimu. Bet aš mėgstu iššūkius, noriu mokytis kažko naujo, atrasti savo naujus gebėjimus, tad dainavimas lietuviškai – puikiai man tinka. Beje, lietuvių kalba – labai įdomi ir archajiška. Norėčiau Klaipėdoje pasilikti kuo ilgiau, o dainuoti tikiuosi iki pat mirties (juokiasi). Šiuo metu man tik 54 metai. Solistui tai pati balso branda, tad jaučiuosi esantis pačioje geriausioje savo formoje. Labai laukiu naujo Muzikinio teatro pastato. Noriu čia sudainuoti daug naujų įspūdingų spektaklių“, – sako E. Sooster. 

Kuo Klaipėdos muzikinis teatras skiriasi nuo kitų teatrų, kuriuose teko dainuoti E. Sooster?

„Laisvi pirmadieniai. Vidurio Europos teatruose tokio stabilumo nėra: dainuoji ir niekada nežinai, kada tavo laisvadienis. Kitas išskirtinumas – pakankamai laiko skiriama vokalo repeticijoms. Tai didžiulis privalumas“, – giria pašnekovas. 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Žmonėms su regos negalia nepasiklysti naujajame Muzikiniame teatre padės ir technologijos

Klaipėdos muzikinis teatras skelbia, jog naujajame jo pastate laukiami ir lankytojai, turintys regos negalią – čia jiems talkins ne tik ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

Mums rašo

„Mėlynosios bibliotekos" projektas bus tęsiamas kitomis veiklomis

2022 metais Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka inicijavo projektą „Mėlynosios bibliotekos: organizacijos ir inovacijos mėlynajai ekonomikai ir vandens ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra

Muzikinis teatras pagerbė geriausius savo kūrėjus

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras jau šeštą kartą Teatro dienos proga įteikė apdovanojimus „Pagauk bangą“, skirtus ambicingiausius kūrybinius iššūkius praėjusiais metais ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This