Antrame konkurse – jau daugiau norinčiųjų tapti naujosios ligoninės vadovais

Svarbu, Sveikata

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) „Atvirą Klaipėdą” informavo, kad antrajame konkurse Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) vadovo pareigoms užimti sulaukta daugiau kandidatų nei kad pirmajame, kuris buvo nutrauktas.

Pastarasis sprendimas buvo priimtas kovo viduryje. Anot SAM, paraiškas tada buvo pateikę 7 kandidatai, tačiau tik keturi iš jų atitiko keliamus reikalavimus. Paklausimų dėl dalyvavimo konkurse ministerija esą sulaukė gerokai daugiau, tačiau didžioji dalis kandidatų nepateikė dokumentų.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Ministerija tada informavo, kad bus keičiami tokių konkursų reikalavimai kandidatams – didinamas vadovaujančios darbo patirties reikalavimai, tačiau sumažinami arba atsisakoma kitų reikalavimų. Pokyčiai esą daromi atlikus analizę, kuri parodė, jog esami reikalavimai sumažina potencialių kandidatų ratą. Ministerija tvirtino, kad pasikeitimai atvers galimybę konkursuose dalyvauti didesniam skaičiui vadovų, taip užtikrinant geresnę gydymo įstaigų valdymo ir vystymo kokybę.

Naujais reikalavimais padidintas būtinas vadovaujančio darbo stažas, tačiau atsisakyta reikalavimo jį turėti sveikatos apsaugos ar socialinių paslaugų sektoriuose bei universitetinių studijų ir mokslo srityje – kandidatais gali būti ir kitose srityse vadovais dirbę asmenys. Kandidatai į universiteto ligoninės vadovo pareigas pagal naujas sąlygas privalo bent 5 metų vadovaujamo darbo patirtį, mokslo laipsnį medicinos ir sveikatos mokslų bei socialinių mokslų srityse, ne mažiau nei 5 metų pedagoginio darbo universitete patirtį.

Apie tai, kad gali prireikti koreguoti konkurso sąlygas, sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys „Atvirai Klaipėdai” buvo sakęs dar po vasario 9-ąją surengtos KUL veiklos pradžią skirtos ceremonijos.

„Mane pasiekė pastebėjimai, kad konkurse, ko gero, buvo pernelyg dideli biurokratiniai reikalavimai dėl tam tikrų dokumentų. Tarsimės, galbūt pratęsime konkursą”, – tada sakė A. Dulkys, kuriam priklauso lemiamas žodis, kas taps vyriausiuoju gydytoju.

Antrasis konkursas buvo paskelbtas kovo 24-ąją. SAM Komunikacijos skyriaus vedėjas Vytautas Raškauskas informavo, kad suėjus terminui šįkart dokumentus jau pateikė 10 pretendentų.

Šiuo metu vyksta šių dokumentų vertinimas. Tuo atveju, jei pretendentams reikės patikslinti dokumentus, tą jie turės padaryti per nustatytą terminą.

„Ne vėliau kaip per 50 darbo dienų nuo konkurso paskelbimo turi įvykti atranka vertinimo komisijoje. Preliminariai atranka komisijoje numatoma gegužės viduryje. Daugiausiai balų, bet ne mažiau kaip 6 balus surinkę pretendentai, arba vienas ne mažiau kaip 6 balus surinkęs pretendentas, pateks į pretendentų antrąjį atrankos etapą – bus kviečiami į pokalbį su ministru. Pokalbiai turės įvykti ne vėliau kaip per 10 darbo dienų po atrankos pabaigos”, – teigė V. Raškauskas.

Naujosios ligoninės dalininkais yra ministerija ir Klaipėdos universitetas. Laikinai įstaigai vadovauti pavesta iki tol Klaipėdos jūrininkų ligoninės vyriausiuoju gydytoju buvusiam Jonui Sąlygai.

INFORMACIJA

KUL oficialiai savo veiklą pradėjo šių metų sausio 2 d. Trys jos filialai – Klaipėdos ligoninė, Jūrininkų ligoninė ir Palangos reabilitacijos ligoninė – vienija beveik 3000 darbuotojų. Tai yra trečia pagal darbuotojų skaičių ligoninė Lietuvoje po Kauno klinikų ir Vilniaus Santaros klinikų. Naujoji gydymo įstaiga turės beveik 1800 įvairios paskirties gydymui skirtų lovų. Ligoninėje teikiamos stacionarinės, ambulatorinės ir reabilitacinės paslaugos. Įstaiga turi ir padalinį Švėkšnoje (Šilutės r.).

9 Comments

  1. Neziniukas

    Spėju, kad pagrindinė kova bus tarp Sauliaus ir Lolitos

    Reply
  2. As

    Neleisti dalyvauti p.Sąlygai ir p.Janusoniui senai pensininkai ir sovietinis ju vadovavimas, direktorius gali but ir be nedicininio issilavinimo svarbu sąziningumas

    Reply
    • Joo

      Ligoninės taip pat sovietinės. Kodėl nesiūlot išsprogdinti? O senatvė neaplenks nė vieno. Kodėl taip niekinat patirtį?

    • Rimas

      Labai teisingai jiems abiems senai i pensija,tik jauni turi vadovauti

    • ne dabartinis direktorius ir nesusijęs

      Tai kad prašyta JS “Prof dr. Jonas Sąlyga šitame žaidime nedalyvauja” galimai pats ir prašė neapsikentes purvo pylimo ir galimų spekulicijų. Linai jei esate KU ligoninės darbuotoja ir sekate facebook naujienas tai oficialiai buvo pranešta kad pavedimai buvo atlikti prieš šventes iki 12 val – ir dėl negauto atlyginimo kreiptis jau reikėtu tiesiai i savo banką. Vaistų trūkūmas turbut tik Klaipedos ligonines filiale, kur ligoniai galimai ptys ir pirkdavosi priemones ir vaistus o dabar sustabdytos nelegalios priemokos? Rasytojams kad direktorius gali buti ne medikas aiskus atsakas -ir pasekmes dabartinis sveikatos ministras ir jo komandos (konservatoriu profesionalizmas liejasi per krastus) vykdomos medicinos reformos…

  3. Plaibojus

    Jo ma jo

    Reply
  4. Lina

    Tikiuosi jog ministras turės proto ir nepaskirs dabar laikinai einančio vadovo pareigas asmens.Nes blogiau ir būti negali.Ligoniams maistas suprastėjęs,porcijos sumažintos,jokio žmogiškumo medikų atžvilgiu,nes prieš velykas nebuvo išmokėti atlyginimai,vaistų trūkumas.Visi labai nusivylę ,pasimetę ir pikti.

    Reply
  5. Bernardinas

    Na matyt reikia konservatorių palaikymo naujam vadovui o jau dabartinis kad vadovauja virn popieriukus šnarina ir fotografuojas tikras vadovas?

    Reply
  6. JS

    Prof dr. Jonas Sąlyga šitame žaidime nedalyvauja

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Valstybės lėšomis kompensuos naujus tyrimus ir procedūras

Sveikatos apsaugos ministerija informuoja, kad nuo gegužės 1 d. Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) lėšomis finansuojamų paslaugų sąrašą papildys nauji ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Déjà vu: vėl kalbama apie mobingą ligoninėje (dar atnaujinta)

Valstybinė darbo inspekcija (VDI) pradėjo tyrimą dėl skundo, kad Klaipėdos universiteto ligoninėje (KUL) galimai vykdomas mobingas.  Šios įstaigos vadovas dr. ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Sveikata

Saulius Budinas - KUL vadovybės komandoje

Pasitvirtino „Atviros Klaipėdos” jau skelbta informacija, jog konkursą užimti Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) generalinio direktoriaus pavaduotojo infrastruktūrai ir plėtrai pareigas ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This