Dvi Klaipėdos regiono mokinių komandos varžysis tarptautinio konkurso finale

Švietimas

EU-CONEXUS skelbto mokyklų konkurso „Think Smart, Create Green“ nacionaliniame finale, vykusiame Klaipėdos universitete, sėkmė lydėjo Klaipėdos S. Dacho progimnazijos ir Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos (Klaipėdos raj.) komandas, pelniusias nugalėtojų laurus 12-14 ir 14-16 metų amžiaus grupėse.

Konkursas, kurį savo šalyse rengia visi Europos universiteto aljanso EU-CONEXUS universitetai-partneriai, jau trečiąkart buria moksleiviją azartiškoms komandinėms kovoms ekoidėjų kūrybos srityje. Lietuvoje šiam konkursui registravosi 18 komandų.

12-14 amžiaus kategorijoje varžęsi mokiniai turėjo sukurti savo mokyklos viziją, o vyresnėliai, 14-16 metų konkurso dalyviai, turėjo pateikti vizualizacijas, kaip pagal tvarumo, ekologiškumo principus gali būti transformuota jų pasirinkta viešoji erdvė. Visos finalininkų komandos savo projektus turėjo pristatyti ir argumentuoti viešame renginyje. Jų darbus vertino komisija, sudaryta iš Klaipėdos universiteto dėstytojų bei tvarumą puoselėjančių verslo įmonių atstovų.

Iš Klaipėdos S. Dacho progimnazijos konkursui registravosi net dvi komandos. Sėkmė nusišypsojo projektui „Tiny Green Feet Towards Environmentally Friendly School“. Moksleiviai konkursui pateikė įtikinantį ir iki smulkmenų apgalvotą aplinkai draugiškos mokyklos maketą. Tokioje mokykloje patalpų apšvietimas „sutvarkytas“ taip, kad būtų taupiai naudojama elektros energija; saugodamiesi nuo triukšmo ir taršos, mokiniai pastato sienas apželdino augalais, o juos laisto su vandeniu, surinktu per lietų; beje, ir daržovės maistui „auginamos“ mokinių sukurtos mokyklos sode, o į pamokas važiuojama tik su dviračiais.

Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos mokinių komanda, finale pristačiusi projektą ECO-CITY, nupiešė futuristinį savo miestelio vaizdą. Populiaria „Minecraft“ programa sukurtas ateities Veiviržėnų modelis – žalioji oazė su šiuolaikiškos architektūros pastatais, kurioje nėra matyti jokių transporto priemonių. Jis kursuoja tik požeminėmis trasomis, o miesto aplinka, kurioje daug žalumos, švari ir užtikrina kokybiškas bei tvarias gyvenimo sąlygas žmonėms.

Nacionalinio finalo nugalėtojai buvo apdovanoti belaidėmis ausinėmis. Jie taip pat pelnė teisę savo projektus pateikti baigiamajame EU-CONEXUS etape, kuriame dvejose amžiaus kategorijose varžysis net 9 valstybių komandos.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Į biotechnologiją nėrusi klaipėdietė: tai – unikali sritis, kurioje daug neatrastų dalykų

23-iejų klaipėdietė Aida Bradauskaitė, studijoms pasirinkusi mažai iki tol pažįstamą jūros mokslų sritį, neturi kada gailėtis ar gręžiotis atgal su ...
2023-10-17
Skaityti daugiau

Švietimas

S. Dacho progimnazija: nebejaučiame didelio nerimo dėl rudens

Nuo rugsėjo 1-osios 1, 3, 5, 7, 9 ir III gimnazijos klasių mokiniai mokysis pagal atnaujintas ugdymo programas. Kitose klasėse ...
2023-05-22
Skaityti daugiau

Regionas

Trims Klaipėdos rajono mokykloms - trys milijonai eurų

Klaipėdos rajonas, dalyvaujantis Tūkstantmečio mokyklų programoje, iš Europos socialinio fondo agentūros gaus beveik 3 mln. eurų, kurie bus investuoti į Gargždų ...
2023-05-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This