Naujai kadencijai prisiekė Šarūnas Vaitkus ir dešimtoji Palangos taryba

Regionas

Pirmadienį Palangos kurhauzo salėje į pirmąjį posėdį rinkosi naujoji, dešimtojo šaukimo Palangos miesto taryba. Po iškilmingos posėdžio dalies spręsti ir pirmieji einamieji naujosios Palangos valdžios struktūros klausimai.

Pirmojo posėdžio metu iškilmingai prisiekė naujai kadencijai perrinktas Palangos meras Šarūnas Vaitkus ir visi 21 Tarybos nariai. Priesaiką priėmė Palangos miesto savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkas Virgilijus Beržanskis.

Aldo Kazlausko nuotr.

Naujosios miesto Tarybos sudėtyje – keturių politinių organizacijų atstovai. Daugumą kaip ir praėjusioje kadencijoje turės Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS – LKD) atstovai, jie rinkimuose gavo 14 mandatų. Po du mandatus rinkėjai patikėjo Lietuvos socialdemokratų partijai, Demokratų sąjungai „Vardan Lietuvos“ bei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai. Vienas miesto Tarybos narys atstovaus Lietuvos regionų partijai. Kai kurie išrinkti miesto Tarybos nariai yra nepartiniai, jie į Tarybą pateko minėtų partijų sąrašuose.

Dauguma 10–ojo šaukimo miesto Tarybos narių darbuosis antrąją ir daugiau kadencijų, tik šeši šiandien prisiekusieji yra naujokai Palangos miesto valdžioje ar čia sugrįžo po pertraukos.

Tarybos naujokais yra žinomas krepšininkas Renaldas Seibutis, Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Ingrida Valaitienė ir verslininkė Martyna Miklovienė. Po pertraukos rinkėjų valia į kurorto valdžią sugrįžo ankstesnių kadencijų miesto Taryboje dirbę Arvydas Martinkėnas, Nerijus Stasiulis ir Eimutis Židanavičius.

Tarp dvidešimt vieno Tarybos nario – šešios moterys.

Aldo Kazlausko nuotr.

Pirmame posėdyje patvirtinti miesto Tarybos komitetai, jų pirmininkai ir nariai. Kaip ir praėjusioje kadencijoje, miesto Taryboje politikai darbuosis penkiuose komitetuose: Ekonomikos ir finansų (pirmininkas Julius Tomas Žulkus), Statybos ir miesto ūkio (pirmininkas Dainius Želvys), Turizmo, sveikatos ir socialinės apsaugos (pirmininkė Sondra Kulikauskienė), Švietimo, kultūros ir sporto (pirmininkė Ilona Pociuvienė),dėl Kontrolės komiteto bus sprendžiama artimiausiuose Tarybos posėdžiuose.

Dviejų svarbiausių komitetų – Ekonomikos ir finansų bei Statybos ir miesto ūkio – pirmininko pavaduotojų pozicijose darbuosis valdančiajai daugumai nepriklausantys Elena Kuznecova ir Domininkas Jurevičius.

Posėdžio metu užregistruota opozicinė frakcija, pasivadinusi „Palangos opozicija“, į ją susibūrė keturi politikai – Lietuvos socialdemokratų partijos bei Lietuvos valstiečių bei žaliųjų sąjungos atstovai.

Miesto Taryba šiandien taip pat patvirtino mero pasiūlytas jo pavaduotojų kandidatūras. Vicemerais patvirtinti ir iki šiol vicemeru buvęs Rimantas Antanas Mikalkėnas bei dvylika pastarųjų metų Palangos savivaldybės administracijai vadovavusi Akvilė Kilijonienė.

Patvirtintos penkios mero politinio pasitikėjimo valstybės tarnautojų pareigybės.

Taryba paskyrė Dainių Želvį, Julių Tomą Žulkų (abu TS – LKD) ir Eleną Kuznecovą (Demokratų sąjungai „Vardan Lietuvos“) pavaduoti merą miesto Tarybos posėdžių metu jam neinant savo pareigų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje rudenį vyks senjorų festivalis

Tarptautinės pagyvenusių žmonių dienos proga Palangoje pirmąsyk bus organizuojamas festivalis „Senjorų savaitė“. Rugsėjo 29 d. – spalio 4 d. Palanga ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje - Europos brasbendų čempionatas

Palangoje prasideda ypatinga savaitė: balandžio 27 – gegužės 5 dienomis kurorte vyks Europos brasbendų čempionatas. Gilias tradicijas turintis prestižinis renginys ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Narkotikus nepilnamečiams platino Palangoje

Klaipėdos kriminalistai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl narkotinių (psichotropinių) medžiagų platinimo nepilnamečiams Palangoje. Ikiteisminis tyrimas pradėtas dar 2023 m. gegužės mėn. ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This