Nieko naujo: mokyklos statybos ir toliau brangsta

Svarbu, Švietimas

Klaipėdos savivaldybė pasirašė jau 38 papildomą susitarimą su UAB „Versina“ dėl naujosios mokyklos Senvagės gatvėje statybos. Šįkart statyba pabrango nuo 18 373 362 iki 18 490 814 Eur.

Martyno Vainoriaus nuotr.

2019-aisiais pradėjus statyti naują mokyklą šiaurinėje Klaipėdos dalyje tikėtasi ją pastatyti už 10 milijonų eurų per pusantrų metų.

Susitarta atlikti papildomus, sutartyje nenumatytus mokomojo korpuso vidaus bei lauko vandentiekio ir nuotekų tinklų įrengimo (įskaitant darbo projekto parengimą), o taip pat eksploatuojamo stogo apsauginės tvorelės įrengimo darbus. Bendra papildomų darbų kaina – 118 695,05 Eur. Kartu atsisakyta kai kurių numatytų darbų, kurių  vertė – 1 243,13 Eur.

Objekto statybos pabaigos data nepakito – ji numatyta liepos 31 dieną.

Savivaldybės administracijos vyriausiasis patarėjas Gintaras Dovidaitis 2022 metų spalį prognozavo, kad galutinė rangos sutarties vertė gali padidėti ir iki 18,3 mln. eurų – t. y. beveik 70 procentų nuo pradinėje sutartyje įrašytos kainos.Tad ši prognozė jau yra viršyta.

Šių metų vasarį savivaldybė pasirašė sutartį su Sauliaus Remeikos dizaino studija dėl mokyklos patalpų daiktinės aplinkos projektavimo paslaugos. Jos įvertintos 27,8 tūkst. eurų.

Suplanuota, kad į naująją mokyklą kelsis Tauralaukio progimnazija, kurios dalis moksleivių dabar mokosi ir kitose patalpose. Senasis šios progimnazijos pastatas bus rekonstruojamas ir virs vaikų darželiu.

INFORMACIJA

Mokyklos projektavimo sklypuose Senvagės g. 4 ir 6 konkurse dalyvavo 4 tiekėjai: UAB „A405“; grupė, kurią sudarė UAB „Archko“ ir UAB „Uostamiesčio projektas“; UAB „Viltekta“ ir UAB „Baltic Engineers“. Tiekėjų pasiūlymai įvertinti pagal ekonomiškai naudingiausio pasiūlymo vertinimo kriterijus.  

Laimėjusiu buvo pripažintas UAB „A405“ pasiūlymas ir su ja 2017 m. balandžio 6 d. sudaryta 176 999,98  Eur vertės sutartis. Tačiau konkurso metu vienas iš ekspertų nurodė, kad UAB „Viltekta“, UAB „Baltic Engineers“ ir UAB „A405“ pasiūlymai neatitinka detaliojo plano sprendinių, o kitas nurodė, kad visų keturių tiekėjų pasiūlymai neatitinka konkurso sąlygų. Visgi Savivaldybės sudaryta viešojo pirkimo komisija padarė išvadą, kad visų pasiūlymų techninė informacija atitinka pirkimo dokumentuose nustatytus reikalavimus. 

Viešųjų pirkimų tarnyba buvo davusi nurodymą nutraukti naujosios mokyklos projektavimo sutartį, tačiau Savivaldybės administracija, kuriai tuo metu vadovavo liberalas Saulius Budinas, jo nepaisė. Dėl to komisijos nariams – Miesto ūkio departamento direktoriui Liudvikui Dūdai, Finansų ir turto departamento direktorei Aldonai Špučienei, Investicijų ir ekonomikos departamento direktoriui Ričardui Zulcui bei Socialinio reikalų departamento direktorei Audrai Daujotienei buvo pareikšti įspėjimai. Tokias sankcijas šiems tarnautojams paliko ir teismai.

6 Comments

  1. 100%

    Nera mieste šeimininko.

    Reply
  2. Joris

    Ačiū, Artūrai, už tradicija tapusią kassavaitinę naujieną apie brangstančią mums mokyklą. „Graži tu, mano brangi Mokykla…”

    Reply
  3. .

    O Šulcas ką nors gero parašyti moka, ar jo taikiklis užsikirtęs ir akiniai tik negatyvą mato, kaip tik ką gimę vaikai ?

    Reply
    • User

      O Jums savivaldybėje galbūt darbo metu dirbti reikėtų, o ne komentarus rašynėti?

  4. ...

    Gerai, kad miesto biudžetas guminis, o mokykla auksinė ir niekam nekyla klausimų..

    Reply
    • Nuomonė

      Viskas brangsta ir priežastys visiems žinomos, gal tamsta iš kosmoso su provokacine potekste?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Švietimas

„Boružėlės” prakeiksmas: atsisakius vieno rangovo, kiti darbų nesiima

Šiais metais Klaipėdos savivaldybei jau net du kartus teko viešai paskelbti karčią žinią: nė vienas projektuotojas neatsiliepė į kvietimą dalyvauti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This