Ryškėja būsima Arvydo Vaitkaus komanda

Politika

„Atviros Klaipėdos” duomenimis, būsimoji valdančioji Klaipėdos koalicija jau sutarė, kas užims du iš trijų vicemerų postų bei dėl kandidato į Savivaldybės administracijos direktoriaus postą.

Pastarajam dar reikės gauti ir teigiamas spec. tarnybų išvadas – potencialiu kandidatu laikomas „Laisvės ir teisingumo” atstovas Vidas Karolis tikina, kad jei ir bus skiriamas į šį postą, tai tokios išvados tikrai bus teigiamos, nors vienas iš jo karjeros epizodų gali sukelti klausimų.

„Atviros Klaipėdos” duomenimis, vicemerėmis bus Vaida Raugelė (kairėje) ir Lina Šukytė-Korsakė. Martyno Vainoriaus nuotr.

Žinia, valdančios daugumos sutartį ir veiklos programą penktadienį pasirašė daugiausiai – 8 mandatus – ir mero postą iškovojęs politinis komitetas „Ištikimi Klaipėdai”, partijos „Laisvė ir teisingumas“ (7 mandatai), Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga bei Socialdemokratų partija (po tris mandatus). Pagal sudarytą sutartį Savivaldybės administracijos direktoriumi bus skiriamas politinės partijos „Laisvė ir teisingumas“ atstovas. Ši partija gaus ir vieną vicemero postą, kiti du priklausys „ištikimiesiems”.

„Atviros Klaipėdos” duomenimis, „Ištikimi Klaipėdai” jau apsisprendė dėl vieno iš vicemerų – šios pareigos bus patikimos Vaidai Raugelei. Pati ji tokių kalbų nekomentuoja – esą viskas paaiškės ketvirtadienį, pirmojo naujosios Tarybos posėdžio metu.

Pedagogikos studijas baigusiai 44-erių V. Raugelei tapus vicemere, jos mandatas turėtų atitekti Leonui Makūnui – buvusiam mero Vytauto Grubliausko patarėjui, ilgamečiam savivaldybės įmonės „Klaipėdos vanduo” vadovui, prieš tai dirbusiam Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriumi.

„Laisvė ir teisingumas” nuo savęs į vicemerus, „Atviros Klaipėdos” duomenimis, deleguoja Liną Šukytę-Korsakę. Pastaroji juokėsi išgirdusi klausimą apie tai ir teigė, jog negali to patvirtinti, esą viskas 100 proc. paaiškės ketvirtadienį.

52-iejų Lina Šukytė-Korsakė, pati praėjusių rinkimų metu bandžiusi tapti uostamiesčio mere, per šiuos rinkimus buvo nurodžiusi, kad dirba „Medikanos” diagnostikos ir gydymo centre vyr. slaugytoja ir administratore bei biomedicinos technologe Klaipėdos universiteto ligoninėje. Ji yra  baigusi biomedicinos technologijos, visuomenės sveikatos studijas, turi slaugos bei inovatyvių technologijų verslo vadybos magistro laipsnius.

L. Šukytei-Korsakei tapus vicemere jos vietą Taryboje užimtų 28-erių Aleksej Diukin.

Pagal naująją Vietos savivaldos įstatymo redakciją meras savivaldybės tarybai teikia kandidatūrą į vicemero pareigas. Jeigu savivaldybės taryba du kartus iš eilės nepritaria teikiamai kandidatūrai į vicemero pareigas, meras turi teisę pats tokį kandidatą paskirti vicemeru.

Jau anksčiau kaip kandidatas į Savivaldybės administracijos direktorius minėtas V. Karolis ir toliau tikina, kad nežino, ar jį bus bandoma skirti į šį postą.

Vidas Karolis. Martyno Vainoriaus nuotr.

Žmogus, norintis vadovauti Savivaldybės administracijai, turi praeiti spec. tarnybų „filtrą” – gauti atitinkamą pažymą. „Atviros Klaipėdos” duomenimis, 62-iejų V. Karoliui koją gali pakišti epizodas iš jo karjeros Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijoje. Prieš 12 metų jis pasitraukė iš infrastruktūros direktoriaus ir plėtros direktoriaus posto.

Tuometinis direkcijos vadovas Eugenijus Gentvilas tada teigė, kad V. Karolis, uoste dirbęs nuo 2009-ųjų, „į daugelį dalykų žiūrėjo pernelyg liberaliai”. Kartu jis tada tikino, kad nėra kalbama apie jokias korupcines apraiškas.

Dabar E. Gentvilas „Atvirai Klaipėdai” sakė, kad V. Karoliui pasiūlė palikti pareigas šalių susitarimu.

„Į specialiąsias tarnybas tada nesikreipiau, tad neįsivaizduoju, ar jos turi surinkusios kokią nors nepalankią informaciją”, – sakė parlamentaras.

„Nesukit dėl to galvos. Jei kandidatuosiu, tokios išvados tikrai būtų tik teigiamos”, – savo ruožtu sakė pats V. Karolis.

Jis per rinkimus deklaravo, kad dirba Birių krovinių terminalo, kuriam anksčiau vadovo vienas iš „Ištikimų Klaipėdai” lyderių Vidmantas Dambrauskas, vyr. dispečeriu . Inžinieriaus – mechaniko specialybę turintis vyras šiuo metu dar yra bendrovės Klaipėdos taksi parkas savininkas.

Jam tapus administracijos direktoriumi, į miesto Tarybą patektų 46-erių Ramūnas Mika.

Būsimo mero Arvydo Vaitkaus komentaro dėl visų šių trijų galimų pretendentų kol kas gauti nepavyko – jis į skambutį neatsiliepė.

8 Comments

  1. Špokas -toks paukštis

    Trečias meras turi būti ekonomistas arba gerai žinoti miesto ūkį. Moterėlės ten tvarkysis su švietimu, soc. rūpyba, o infrastruktūra lieka našlaitė. Čia meras turi gerai pasukti galvą ką pasirinkti?

    Reply
  2. to dar nebuvo

    Gal laikas išjungti šildymą,ar 15 laipsnių jums nieko nesako,jus jau keikia žmonės dar nepradėjusius dirbti,klounai

    Reply
  3. algirdas

    nedžiugina ta komanda…..nieko nauja….laikas į Kauną

    Reply
    • Saksafonininkas

      Ir varyk, niekas neverks.

  4. Kestas

    Bus dar blogiau,,nei kad nuvare Klaipeda dudorius.

    Reply
  5. Anonimas

    Trečias vicemeras turbūt bus Grubliauskas, nes labai jau slepiama pavardė…

    Reply
    • Iš tiesų

      Tai būtų didžiausias nusivylimas, jei vos ne vos atsikratę tokio mero, turėtume jį vicemeru.

  6. Nauji ir seni veidai

    Puiku, kad atsiranda moterų. Šukytė visada buvo nuosekli, nekeitė partijų, mokėsi, studijavo, o Raugalė turi politinės patirties gal daugiau. Įdomu, Kas kuruos kultūrą, nes visos kalbos, kad senasis Grubliauskas nori vicemero posto dėl šeimos džiazo- kelia neaiškumų. Deja, Vidas Karolis niekada negarsėjo nei pareigingumu, nei sąžiningu darbu dėl miesto . Buvo ir liko liberalas su asmeninės naudos prioritetais. Taigi, senas lapinas skiriamas „vištidės” direktoriumi? O gal kažkuo padėjo Vaitkui prieš Gentvilą uosto direkcijoje? Labai jau keistas pasirinkimas garbaus pono Vido, artėjančio prie pensijos. Gal Atvira Klaipėda pakapstys, kas ir kaip?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Hermano Zudermano gimnazijos remontas - už 3,3 mln. eurų

Klaipėdos savivaldybė pasirašė sutartį dėl Hermano Zudermano gimnazijos kapitalinio remonto su UAB „Virdaleka”. Palmiros Mart nuotr. Už šį darbą, pagal UAB ...
2024-05-07
Skaityti daugiau

Spyglys

Vargas tau, Jeruzale*

Spyglys džiaugdamasis perskaitė „Atviros Klaipėdos“ pranešimą apie pirmąjį bandymą mūsų miestelyje surengti vasaros sezono atidarymo šventę. Tačiau kartu jį apėmė ...
2024-05-06
Skaityti daugiau

Spyglys

Vicemerė apdovanota „už asmeninį išskirtinį indėlį”?*

Net 171 Klaipėdos savivaldybės klerkas buvo paskatintas ir apdovanotas, įvertinus jų veiklą per pirmąjį šių metų ketvirtį „kaip viršijančią lūkesčius”. Ir net 49 ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This