Vingio centro rekonstrukcija: judama į priekį

Fotoreportažai, Verslas

Po žiemos pertraukos vėl atnaujinti darbai pietinėje miesto dalyje esančiame Vingio prekybos centre.

Praėjus pusmečiui nuo tada, kai paskutinį kartą čia lankėmės, šiuo metu jau matyti akivaizdžių pokyčių, iš kurių bene svarbiausias – baigtas montuoti metalinis stoginės karkasas. Ant jo turės būti tvirtinamas skaidraus stiklo dangos stogas, uždengsiantis visą vadinamąjį prekybos pasažą.

Palmiros Mart nuotr.

Pagal techninį projektą, kurį rengė bendrovė „Projektai ir CO”, būtent stoginė ir laikoma svarbiausiu ir techniškai sudėtingiausiu pasažo akcentu.

Be to, didžioji teritorijos dalis jau išklota grindinio trinkelėmis.

Darbai pasistūmėjo ir skvere prie I. Simonaitytės g. Čia irgi jau nutiesta dalis pėsčiųjų takų, formuojamos vadinamosios žaliosios salelės – pirmadienį popiet čia, kaip ir pasaže, darbavosi bendrovės „Stamela” atstovai.

Kaip ir daugelyje panašių objektų, rekonstrukcijos darbai šiame objekte jau kelis kartus brango – šiuo metu nuo pirminės 1,1 mln. eurų sumos jie yra išaugę iki beveik 1,5 mln. ir neatmestina, jog gali dar brangti.

Pagal Klaipėdos savivaldybės su rangovais pasirašytą sutartį visi darbai turėtų būti baigti vasaros pabaigoje, tačiau statybų vadovas Kostas Girčius pastarąjį kartą „Atvirai Klaipėdai” buvo minėjęs, jog jie gali užsitęsti ir iki metų pabaigos.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Baigti viešosios erdvės Vingio mikrorajone atnaujinimo darbai (papildyta)

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog po naujųjų baigti Vingio pasažo ir viešųjų erdvių šalia jo tvarkymo darbai. Ties prekybos pasažo praėjimu ...
2024-01-06
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas

Vingio pasažas: darbai vis dar tebevyksta

Nors rugsėjis buvo itin palankus darbams lauke, tai nepadėjo bendrovei „Stamela” įgyvendinti dar birželį viešai Klaipėdos valdžiai duoto pažado rekonstrukciją ...
2023-09-27
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Vingio pasažo stoginę pradėjo dengti stiklu

Panašu, jog pietinėje uostamiesčio dalyje esančio Vingio pasažo rekonstrukcijos darbus atliekantys rangovai šį kartą Klaipėdos mero Arvydo Vaitkaus neapgavo, dar ...
2023-08-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This