„Klaipėdos energijos” įnamiai dar nepaaiškėjo

Verslas

Uostamiesčio savivaldybės valdomos bendrovės „Klaipėdos energija” paskelbtame konkurse dėl sandėliavimo patalpų nuomos konversinėje teritorijoje geriausią kainą pasiūlęs dalyvis atsisakė pasirašyti sutartį, teigia šios bendrovės atstovas Egidijus Preibys.

Anksčiau buvo pasklidęs gandas, kad „Klaipėdos energijos” teritorijoje įsikurs baras, kad konkursas paskelbtas tik dėl formalumo – jo nugalėtojas esą jau yra žinomas.

Dangės g. 8A. „Klaipėdos energijos” nuotr.

Pasak E. Preibio, konkurse dėl galimybės įsikurti įmonės teritorijoje, Dangės g. 8A, iš viso užsiregistravo keturi dalyviai. Kadangi laimėtojas atsisakė pasirašyti sutartį, tai padaryti pasiūlyta antrą vietą užėmusiam konkurso dalyviui.

E. Preibys tikina, kad kol sutartis nepasirašyta, jis negali atskleisti jo dalyvių bei pasiūlytų nuomos kainų, jų skirtumų

„Atviros Klaipėdos” duomenimis, kai kurių konkursų dalyvių nuomos kainos pasiūlytos kainos skyrėsi beveik dvigubai. Be to, žinoma, kad nuomojamą turtą prieš konkursą apžiūrėjo savivaldybės atstovai.

Pirmajame skelbime apie tokią nuomą buvo nurodoma, kad dokumentus pretendentai turi pateikti per 4 darbo dienas. Pats skelbimas buvo naujienų rubrikoje, bet ir čia atrandamas tik per paiešką suvedus raktinius žodžius.

Nuomojamų patalpų plotas – 653,82 m², patalpų aukštis – nuo 3 iki 5,9 m. Patalpose yra 1,5 kW galios elektros įvadas. Šalia nuomojamų patalpų išnuomojamos dvi aikštelės, kurių plotas 671,32 ir 351,33 m².

„Atvirai Klaipėdai” buvo pranešta, kad tokį veiksmą esą inicijavo Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis, kuris atleidus bendrovės generalinį direktorių neva beveik tiesiogiai jai vadovavo. Pats G. Neniškis tokias šnekas vadino niekais ir sakė, kad sprendimus priima bendrovės valdyba.

Vėliau įmonė atnaujino informaciją ir nurodė, jog nuomos pasiūlymų priėmimas sustabdytas. Galiausiai įmonė vėl paskelbė konkursą dėl šių sandėliavimo patalpų nuomos. Minimali nuomos kaina –  2420 Eur su PVM per mėnesį be komunalinių mokesčių – ir 24 mėnesių terminas išliko tokie patys.

1 Comment

  1. Stebėtojas

    Energija turi naują vadovą. Neniškio irgi nebėra. Skelbkite naują konkursą ir bus visiems aišku, kad procesas yra skaidrus.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Ieškoma recepto chaotiškai Tauralaukio plėtrai suvaldyti

„Šių urbanizuojamų teritorijų plėtra vyksta chaotiškai, pagal individualių sklypų savininkų norus, neatsižvelgiant į ilgalaikius besiformuojančių kvartalų socialinius, inžinerinius ir kitus ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Transportas

Savivaldybė imasi viešojo transporto konkursų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė perkanti „keleivių vežimo reguliariaisiais reisais pagal nustatytą maršrutą Nr. 46 paslaugas”, nors anksčiau tokius viešuosius prikimus organizuodavo ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Verslas

Gegužę - pigesnė šiluma

Klaipėdos ir rajono gyventojams centralizuotą šilumą teikianti AB „Klaipėdos energija“ praneša apie paskaičiuotas gegužės mėnesio šildymo kainas. Jos bus 11,5 ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This