Kviečia į mokymus apie LGBTQ+ bendruomenę

Konsultacijos

Balandžio 28-ąją, 10-13 val., Klaipėdoje, Kultūros fabrike Žmogaus teisių stebėjimo institutas organizuoja nemokamus mokymus, skirtus neapykantos prieš LGBTQ+ bendruomenę mažinimo ir pagarbaus LGBTQ+ bendruomenės vaizdavimo žiniasklaidoje temoms.

Organizatoriai į mokymus kviečia „visus ir visas, kam ši tema galėtų būti aktuali ir įdomi – komunikacijos srityje dirbančius ar žmogaus teisių klausimais besidominčius žmones, su LGBTQ+ jaunimu dirbančius žmones, žiniasklaidos atstovus ir atstoves, LGBTQ+ ir kitų pažeidžiamų bendruomenių atstovus/es ir kitus“.

Pasak mokymų organizatorių, didžioji dalis LGBTQ+ žmonių Lietuvoje bijo atskleisti savo tapatybę, tad didelei daliai žmonių vieninteliu informacijos apie LGBTQ+ žmones šaltiniu tampa žiniasklaida.

„Europos Sąjungos Pagrindinių teisių agentūros 2020 m. atlikta apklausa atskleidė, kad LGBTQ+ asmenys Lietuvoje atsiskleidžia rečiausiai Europos Sąjungoje. LGBTQ+ žmonės Lietuvoje susiduria su itin daug neapykantos, tad dauguma žmonių nesijaučia pakankamai saugūs mūsų visuomenėje atskleisti savo tapatybę”, – pranešime Žmogaus teisių stebėjimo instituto projektų vadovas Ajus Jurgaitis.

Lietuvos Respublikos Vidaus reikalų ministerijos paskelbtoje ataskaitoje apie neapykantos nusikaltimų ir neapykantos kalbos situaciją Lietuvoje 2020–2021 metais nurodoma, kad 2020–2021 m. dažniausias neapykantos motyvo požymis elektroninėje erdvėje buvo seksualinė orientacija. Tuo tarpu lytinė tapatybė vis dar nėra įtvirtinta kaip atskiras draudžiamos diskriminacijos pagrindas Lietuvos teisės aktuose, tad translyčių žmonių patiriama diskriminacija ir neapykanta dažnai lieka nepastebėta ir neužfiksuota.

„Tokiame kontekste itin svarbu, kad žiniasklaidos atstovės ir atstovai gebėtų pagarbiai kalbėti apie LGBTQ+ žmones, jų istorijas ir bet kokius kitus susijusius klausimus, taip prisidėdami prie neapykantos mažinimo visuomenėje” – žiniasklaidos vaidmens svarbą paaiškina translyčių žmonių teisių ir savitarpio pagalbos asociacijos „Trans Autonomija” narys ir LGBTQ+ teisių aktyvistas Ieva Laugalytė.

Norinčius dalyvauti mokymuose organizatoriai kviečia susisiekti elektroniniu paštu: ajus.jurgaitis@hrmi.lt.

1 Comment

  1. Anonimas

    Satanistai siautėja

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Gitanas Nausėda: „Uostas turi grąžinti miestiečiams tai, kas priklauso“

Prezidentas Gitanas Nausėda, kurio antradieninį vizitą Klaipėdoje vainikavo susitikimas su uostamiesčio senjorais Bendruomenės namuose, tikina, kad tai nėra jo rinkimės ...
2023-12-19
Skaityti daugiau

ELTA

Petrui Gražuliui pareikšti įtarimai byloje dėl LGBT+ bendruomenės įžeidinėjimų

Gargžduose išrinktas Seimo narys Petras Gražulis teigia, kad jam buvo pareikšti įtarimai byloje dėl LGBT+ bendruomenės įžeidinėjimų. Parlamentaras taip pat ...
2023-11-23
Skaityti daugiau

ELTA

Petras Gražulis į apkaltos komisijos klausimus neatsakė

Dėl Gargžduose išrinkto parlamentaro Petro Gražulio teisinės neliečiamybės spręsianti Seimo sudaryta tyrimo komisija antradienio vykusio posėdžio metu išklausė prokurorų argumentus. ...
2023-10-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This