Naujoji Klaipėdos valdžia pradeda darbą

Fotoreportažai, Politika, Svarbu

Ketvirtadienio rytą priesaikas davė išrinktasis Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ir į pirmąjį posėdį sušaukto naujosios, jau dešimtosios miesto Tarybos nariai. Jas priėmė Klaipėdos rinkimų komisijos pirmininkas Adolfas Gritėnas.

Prisiekė tik 29 iš 31 išrinktų politikų (posėdyje nedalyvavo socdemas Romualdas Sakalauskas bei „Laisvės ir teisingumo” narys Henrikas Galinauskas).

Trys politikai – Arvydas Cesiulis, Aidas Kaveckis ir Sergej Mažuga – priesaiką davė nepadėję rankos ant Konstitucijos, kaip numato Vietos savivaldos įstatymas, tad turės pakartoti šią procedūrą. Andrių Petraitį nuo to jau apsaugojo A. Gritėnas, pastebėjęs tokią daromą klaidą.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Naujoje miesto Taryboje aštuonis mandatus turi politinis komitetas „Ištikimi Klaipėdai”, po septynis „Laisvė ir teisingumas“ bei Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, po tris Liberalų sąjūdis, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga ir Lietuvos socialdemokratų partija. Valdančios daugumos sutartį ir veiklos programą praėjusį penktadienį pasirašė „Ištikimi Klaipėdai”, partijos „Laisvė ir teisingumas“, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga bei Socialdemokratų partija.

Tiek mero, tiek ir Tarybos narių priesaikos tekstas skamba identiškai: „Aš, (vardas, pavardė), prisiekiu gerbti ir vykdyti Konstituciją ir įstatymus, sąžiningai ir garbingai atlikti savo pareigas ir susilaikyti nuo veiksmų, pažeidžiančių savivaldybės gyventojų teises ir viešuosius interesus. Tepadeda man Dievas!“.

Prisiekti leidžiama ir be paskutinio sakinio. Dievo pagalbos prašė visi priesaiką davę politikai.

Rimantas Taraškevičius miesto Tarybos nariu tapo jau dešimtą kartą – jis buvo ir kiekvienos iki tol dirbusios Tarybos nariu.

Po priesaikų buvo paskelbta pertrauka iki 13 val. Vėl susirinkusi Taryba jau spręs dėl vicemerų. A. Vaitkus patvirtino jau anksčiau skelbtą informaciją, kad į vicemeres bus skiriamos jo komiteto narė Vaida Raugelė ir partijos „Laisvė ir teisingumas“ atstovė Lina Šukytė-Korsakė. Trečio vicemero esą dar ieškoma, kai kuriuos pretendentus, anot A. Vaitkaus, atbaidė alga, kuri prilygsta „geram vadybininkui”.

Pagal sudarytą valdančiosios daugumos sutartį Savivaldybės administracijos direktoriumi bus skiriamas politinės partijos „Laisvė ir teisingumas“ atstovas. Ši partija gaus ir vieną vicemero postą, kiti du priklausys „ištikimiesiems”.

Finansų ir ekonomikos komitetui pirmininkaus politinio komiteto „Ištikimi Klaipėdai“ deleguotas atstovas, Miesto plėtros ir strateginio planavimo – valstietis, Miesto ūkio ir aplinkosaugos komitetui – „Laisvės ir teisingumo“ politikas, Sveikatos ir socialinių reikalų komitetui diriguos „Ištikimi Klaipėdai“ deleguotas atstovas, o Švietimo, kultūros ir sporto komitetui – socdemas.

Į mero padėjėjo patarėjo pareigas bus skiriamas vienas valstiečių atstovas ir trys „Ištikimi Klaipėdai“. Šio komiteto atstovas bus ir savivaldybės tarybos posėdžių sekretorius.

A. Vaitkus patvirtino, kad dirbs Savivaldybės administracijos pastate Liepų gatvėje, o į Rotušę perkraustys tuos tarnautojus kurie esą gali dirbti ir toliau.

Kol paaiškės, kas gali eiti Savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas A. Vaitkus sakė skirsiantis laikinąjį iš tarnautojų.

Po pertraukos politikams vėl susirinkus į posėdį A. Gritėnas paprašė A. Cesiulį, A. Kaveckį ir S. Mažūgą prisiekti dar kartą. Po to visų Tarybos narių pasirašytas priesaikas jis perdavė saugoti merui.

INFORMACIJA

„Ištikimi Klaipėdai” atstovai miesto Taryboje: Arūnas Tuma, Rimantas Taraškevičius, Vidmantas Dambrauskas, Jolanta Skrabulienė, Vaida Raugelė, Tomas Juočys, Romaldas Idzelevičius ir Audrius Statkevičius.

„Laisvė ir teisingumas”: Lina Šukytė-Korsakė, Kęstutis Bartininkas, Steponas Venckus, Vidas Karolis, Henrikas Galinauskas, Monika Žvinklytė ir Sergej Mažūga.

Konservatorių partija: Artūras Razbadauskas, Aušra Pacevičiūtė, Andrius Dobranskis, Andrius Petraitis, Ugnius Radvila, Laura Šaltytė-Vaisiauskė ir Aidas Kaveckis.

Liberalai: Saulius Budinas, Edmundas Kvederis ir Saulius Liekis.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga: Jurandas Altuchovas, Algimantas Šniepis ir Raimondas Tamošauskas.

Socialdemokratai: Vytautas Grubliauskas, Romaldas Sakalauskas ir Arvydas Cesiulis.

28 Comments

  1. Klausimelis IP: 90.131.34.32)

    Kiek Tamsta komentarų sugebate parašyti? Ir viskuom nepatenkintas. Gal esate labai nelaimigas?

    Reply
  2. kiek mokėsim už balandį

    Ačiū,kad šildote lauką,orą..lauke +16, o namuose taip karšta,taip gera…šaunuoliukai jūs tikri

    Reply
  3. Grubliausko ir konservatorių

    Visi miesto projektai -vizualinė tarša.
    Jono kalnelis, Vaidinla, Rumpiškės, Skulptūros parkas , vitės kvartalas (vykdomas dabar )
    YRA VIZUALINĖ IR TIKRA MIESTO TARŠA.
    JIE TRINKELIŲ GARBINTOJAI .

    Reply
  4. Palinkėjimas

    Ne vykdyti Projektus-kaip dabar. Savivaldybės PROJEKTAI VISI – vizualinė miesto TARŠA tarša , po Savivaldybės projektu tarša mieste padidėjo 10 kartu
    Tarša nuo projektu, iškertant medžius, milžiniška.
    Ne dirbti tik KKT naudai -vykdant miesto trinkelizacija ir kertant medžius.
    Ne būti kledaru garbintojais, betonuojant miesta kad kledara pastatyti.
    Linkiu gerbti žmonės , ju sveikata .

    Stop vizualinei miesto taršai su savivaldybės ŽEMOS KULTŪROS PROJEKTAIS

    Reply
  5. Next

    Nuo Grubliausko vemti verčia

    Reply
    • skaitytojas

      Žiūrėk į žemaitaičio chebrą

  6. Trumpai

    Visi mieste vystomi statybų projektai buvo pradeti deka konservatoriu,…o šitai šaikai beliko nors juos pabaigti.

    Reply
    • Tik nereikia

      Pabuskime ir kelkimės! Konservatoriai baigė Budino projektus. Ir sėkmingai juos plovė. Mokyklos net nebaigė plauti. Kaip ir Skulptūrų parko.

    • To tik nereikia

      Mažiau vatai reiketu nesamones pliurpti.

    • Tie projektai vizualinė tarša

      Tai trinkelizacija ir medžių kirtimai. Lauk konservai brudai. Miesta pavertė ne ne tik vizualinė tarša , bet tikra tarša. NENIŠKIS , žinodamas kad išeis į KKT visa miesta pavertė MAŠINŲ STOVĖJIMO AILŠTELĖ
      KAD DABAR UŽDARBIAUTI.
      MILIJONUS GRĖBTI….

  7. Nedelsiant

    Pirmasis ir neatidėliotinas darbas- kuo skubiau išjungti daugiabučiuose šildymą- ausys raitosi nuo karščio namuose, išlaidos įspūdingos, namų administratoriai laukia oficialios šildymo pabaigos.

    Reply
  8. Arūnas Marčauskas

    Yra manančių, kad ši taryba savo politiniu neraštingumu pralenks pirmąją (1990–1995 m.) Klaipėdos tarybą.

    Reply
    • Taip

      100%

  9. Anonimas

    Siaubas. Žioplokas naujasis meras, net iš popieriaus nepaskaito. O vicemerė Korsakė apskritai nesusipratimas.

    Reply
    • Anonimas

      Jo Korsakė.

    • Nuolanki rinkeja.

      Konservatoriai nesusitaiko,kad nebebus valdzioje.Ustenka prisidirbot.Sekmes Merui Vaitkui.

    • Stebėtojas

      Iš kur mergaitei tiek drąsos. Net tarybos nare nepabuvus ,tiesiai į vicemeres. Tokie žmonės apskritai kompromituoja politiką.

  10. GintarasR

    Sveikinimai priesaiką davusiems tarybos nariams ir merui. Šiandien jau nebesvarbu kas kaip balsavom, rinkimai buvo teisėti ir teisingi, ir miestas turi naują valdžią. Todėl palinkėkim visai tarybai ir administracijai susitelkimo, kompetencijos ir valios daryti miestui pačius naudingiausius sprendimus. O klaipėdiečiams – būkime aktyvūs, pilietiški, gilinkime savo kompetencijas dalykiškam dalyvavimui viešojo valdymo stebėsenoje nuolatos, o ne vien skandalų ir politinių aistrų “pakunkuliavimo” laikotarpiais. Jūs, kaip pilietinė visuomenė, ir esate ta Klaipėda, kurios naudai ir gerovei privalės dirbti valdžia. Tik nuo jūsų nuoseklaus ir kvalifikuoto aktyvumo priklauso, ar taip bus.

    Reply
  11. Taraškiavičiui ir Kubilienėi kurie manome stoguoja

    2020 02 06, 22:23 Jūratė Kajokaitė: Kaip Klaipėdos savivaldybė skatina nusikaltimus prieš gyvūnus

    Skaitykite daugiau: 15min.lt/m/id/aktualu/nuomones/jurate-kajokaite-kaip-klaipedos-savivaldybe-skatina-nusikaltimus-pries-gyvunus-

    Reply
    • Kodėl Jūrevičienė iki šiuol laikoma?

      Virš 100 skundu dėl juos darbo pateikta, virš 100 reikalavimu atleisti iš pareigu . O ji SĖDI TOLIAU…..
      GAL TARAŠKEVIČIUS PADĖDA?????

  12. Vinvas

    Jo, man irgi krito į akis, Klaipėdos bebryno vadeiva Grubliauskas, niekaip negali susitaikyti, kad jau vsio, vis lipa ir lipa į prekį. Kaip jam reikia, vadžios, demėsio, euriukų.

    Reply
    • Fui ....

      Praėjusią kadenciją liberalų Grubliauską į merus padėjo išrinkti Klaipėdos konservatoriai . Tik su jų balsais – palaikymu ! O už pagalbą per rinkimus konservatoriai gavo vicemerų postus ir t.t. bei sudarė daugumos koaliciją . Nustokite aimanuoti bemoksliai ” patriotai” .

    • To fui

      Užtenka nusikalbeti vatine pletkininke.

    • Fui .... eik bemoksli " patriote " skaityti viešos info , jei

      nežinai nieko kas Klaipėdoje, po pirmo mero rinkimų turo, vyko ! __2019 03 08 Barbšys teigė, kad Klaipėdos konservatorių skyrių posėdyje šiandien buvo apsispręsta siekti bendro darbo su komitetu „V.Grubliauskas ir komanda“.

      „Su šiuo komitetu yra daug realesnės galimybės įgyvendinti tą programą, kurią mes pristatėme rinkėjams“, – pabrėžė A.Barbšys.

    • to fui

      Sedek tyliai tupa vata.

  13. Povilas

    Ir vėl Grubliauskas prieš akis, manėme, kad jo jau nematysime, apgailėtina

    Reply
    • skaitytojas

      o kam rinkai jį 12 metų,3 kadencijas?kas vertė?Klaipėdiečiai rinko,vadinasi,meras buvo puikus, blogų nerenka 3 kadencijas.

    • Tai fui

      Poną Grubliauską į Mero postą išrinko miesto žmonės ir ne konservatoriai, neklaidinkit visuomenės.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Pradės projektuoti poliklinikos rekonstrukciją

Uostamiesčio savivaldybė skelbia, kad netrukus bus pradėtas rengti Klaipėdos miesto poliklinikos kapitalinio remonto techninis projektas. Miesto savivaldybė jau baigė konkursines ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Nuomonės

Metai prie Klaipėdos valdžios šturvalo: sėkmės ir nesėkmės

Sėkme reikėtų vadinti pastangas darbuotis atnaujinant daugiabučių namų kiemus, ugdymo įstaigas ir jų aplinką – dėmesio anksčiau tam tikrai stokota. ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Sveikata

Miesto sveikatos įstaigoms siekia gauti 7 mln. eurų paramos

Klaipėdos savivaldybė skelbė, jog parengė investicinį planą ir jau pateikė paraišką finansavimui gauti, kad Sveikatos centro veikloje dalyvaujančios miesto gydymo ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This